Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Evliliği kabusa çeviren yalnız uyuma isteği! İşte uyku kalitesini artıracak 5 öneri...
        • 1

          EŞİNİZİ SUÇLAMAKTAN VE ELEŞTİRMEKTEN KAÇININ

          Çatışma çözmenin temel kurallarını uygulayın. Uyku sorununuzu eşinize anlatacaksanız 'sen dilini' kullanarak suçlayıcı ve eleştirici olmayın. Sorunu nazik bir şekilde dile getirin. İhtiyaçlarınızın ne olduğunu belirterek konuşmaya çalışın.

        • 2

          EMPATİ GÖSTERİN

          Uykunuzu alamadığınız için şikayetçi olabilirsiniz. Ancak eşiniz de aynı sorunu yaşıyor olabilir. Eşinizin isteyerek uykunuzu bölmediğinin farkında olup sorunu kişisel bir savaş haline getirmeyin.

        • 3

          SORUNUN KÖKENİNE İNİN

          Esas sorunu bulmak için harekete geçin. Sorunu nasıl çözeceğinizi anlamak için partnerinize nazikçe bir uyku değerlendirmesi yaptırmasını önermek, uzun vadede ikinize de yardımcı olabilir. Birlikte çözüm bulmaya çalışmak partnerinizi de rahatlatacaktır.

        • 4

          YARATICI ÇÖZÜMLER ÜRETİN

          Kendiniz ve eşiniz için en uygun çözümü bulmak için harekete geçin. Örneğin göz maskeleri, kulak tıkaçları, karartma perdeleri ve beyaz gürültü makineleri gibi kolay çözümler partnerinizin horlaması, CPAP kullanması veya siz derin uykudayken ışıkları açması nedeniyle uyanmanıza sebep olan duyusal uyarımı azaltmaya yardımcı olabilir.

        • 5

          YATMADAN ÖNCE YAKINLIK İÇİN ZAMAN AYIRIN

          Aklınıza gelen her şeyi denediniz ve hala eşinizle iyi uyuyamıyorsanız fiziksel bağınızın büyük bir kısmını yatakta geçirdiğinizden emin olun. Ayrı uyumaya karar verirseniz, o zaman yakınlaşmaya zaman ayırmalı ve hatta yakınlaşmaya daha istekli olmalısınız. Ya da yatakta uzanıp, fiziksel yakınlık kurup ve birlikte uyku öncesi sohbeti ile zaman geçirip uykuya dalmaya hazır olduğunuzda yatakları ayırabilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa