Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Emekli İkramiyesi | SGK ve Bağ-Kur emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? - Merak Edilenler Haberleri
        • 1

          EMEKLİ İKRAMİYESİ ödemeleri bugün itibariyle başladı. Peki, SGK ve Bağ-Kur emekli bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman yapılacak. Emekli ikramiyesi ne kadar? Merak edilend etayları haberimizde derledik. İşte detaylar...

        • 2

          EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

          Emeklilerin bayram ikramiyesi üç yıl sonra ilk kez zamlı ödenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesine 100 lira zam yapılacağını açıkladı. Zamlı ikramiyeler bayramdan önce hesaplara yatırılacak.

        • 3

          BAĞ-KUR VE SGK EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

          Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin SGK emeklilerinin 6 Mayıs’ta, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerinin ise 7 Mayıs’ta bayram ikramiyesi alabileceklerini duyurdu.

        • 4

          Yani SGK emeklileri 6 Mayıs, Bağ-Kur emeklileri ise 7 Mayıs itibariyle maaşlarını alabilecekler.

        • 5

          EMEKLİ, DUL VE YETİM BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

          Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanlara, hisseleri oranında ikramiye ödeniyor. Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si bağlanmış eşe 550 TL, yüzde 75’i bağlanmış eşe ise 825 TL ikramiye ödenecek.

        • 6

          Ölen kişiden dolayı eş ve iki kızı dul ve yetim aylığı alıyorsa ikramiyenin yüzde 50’sini eş, yüzde 25’erlik kısmını ise kızları alacak. Bu durumda eşe 550 TL, çocuklara ise 275’er TL ikramiye ödenecek.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa