Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BORUSAN BİRLEŞİK BORU FABRİKALARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

        İlgili Şirketler []

        İlgili Fonlar []

        Türkçe

        Özel Durum Açıklaması (Genel)

        Yapılan Açıklama Güncelleme mi?

        Evet (Yes)

        Yapılan Açıklama Düzeltme mi?

        Hayır (No)

        Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi

        31.03.2022, 31.01.2023

        Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?

        Hayır (No)

        Bildirim İçeriği

        Açıklamalar

        Şirketimizin 31 Ocak 2023 tarihli özel durum açıklaması ile duyurduğu ve bağlı ortaklığımız Borusan Tube Products SA tarafından 2023 yılının Mart ayında Romanya'da otomotiv müşterilerinin ihtiyacına yönelik ürünlerin üretimi amacıyla başlatılan 4.800 m2 kapalı alana ve 21 milyon adet üretim kapasitesine sahip tesis yatırımı tamamlanmış olup, deneme üretimi faaliyetlerine başlamıştır. Söz konusu tesisin kademeli olarak ticari faaliyetlerine başlamasının ardından yılın ikinci yarısında konsolide finansal tablolara yaklaşık 8 milyon ABD Doları ciro katkısı sağlaması beklenmektedir. 

        Yine, 31 Mart 2022 tarihli özel durum açıklamamız ile duyurduğumuz ve bağlı ortaklığımız Borusan Pipe US'i ABD'de inşaat ve genel endüstri iş kolunda da yerel üretici konumuna getirecek, Baytown'da halihazırda enerji iş koluna hizmet eden 300 bin ton üretim kapasiteli tesisin kapasitesini 400 bin tona yükseltecek 15 bin m2'lik üretim hattı kurulumuna ilişkin yatırım da tamamlanmış olup, deneme üretimi faaliyetlerine başlamıştır. Söz konusu tesisin kademeli olarak ticari faaliyetlerine başlamasının ardından yılın ikinci yarısında konsolide finansal tablolara yaklaşık 50 milyon ABD Doları ciro katkısı sağlaması beklenmektedir. 

        İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi de yer almakta olup açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.

        http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1258627

        BIST

        Yazı Boyutu