Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Heykel Ekber Sürsal'dan 'Kent Katmanları' sergisi

        Heykeltraş Ekber Sürsal, 'Kent Katmanları' adını verdiği çalışmalarını 16 Kasım’da Karaköy Artgalerim’de sanatseverlerle buluşturuyor. Tamamı geri dönüşüm malzemeleriyle yaratılmış eserler hem biçim hem içerik olarak çok katmanlılığa açılıyor. Sürsal’ın ‘’Kent Katmanları’’ Sergisi 9 Aralık 2023 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

        Ekber Sürsal
        Ekber Sürsal

        Sürsal, sergisinde sanatseverlerin karşısına koyduğu girift formlarla onları kendi rehberliklerinde kişisel bir imge yolculuğuna çağırıyor.

        Sanatçı, 'Kent Katmanları' isimli çalışmalarıyla “Her şeyi bir arada tutan şey boşluktur” diyen John Berger’dan ilham almış.

        Sanatçının geri dönüşüm malzemelerini değerlendirerek girift biçimde istiflediği illüstrasyonları cisimleştirerek, cesur ve baskın renklerle heykele dönüştürdüğü bir yapıt serisi 'Kent Katmanları.

        Kent Katmanları
        Kent Katmanları

        Ekber Sürsal, Kent Katmanları’nın içine bazen bilerek, bazen sezgisel olarak yerleştirdiği objelerle, iç içe geçmiş sayısız öykü malzemesi sunuyor izleyicisine. Bir hikâye anlatıcısı olmaktansa, yarattığı formlarla izleyiciyi kendi hikâyeleri içine çekmeyi tercih ediyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa