Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Efza, Kabuk, Melis Karaduman - Canay Doğan, Murat Güçlü, Cenk Rofe, Deniz Kırcı ve Tamer Hussein dinleyicileriyle buluştu
        • 1

          EFZA
          Söz -müziği, düzenlemesi ve mixi Efza'ya ait olan 'Arabesk Kaçar' isimli şarkıda; hem müziğe hem de kendinin kısaca üç buçuk dakikaya sığdırdığı hayatının hikâyesine kulak veriyor.

          Efza, kendi şarkısının prodüktörlüğünü üstlenirken, masteringde Peter Snapper, yaylılarda İstanbul Strings ve İbrahim Tellaloğlu, bas gitarda Onur Atar ve perküsyonlarda Sezer Salarvan Efza'ya eşlik ediyor.

          20 Ekim 1994 Kocaeli doğumlu Efza, ilk olarak şiir yazdıktan sonra sesini keşfetti. Şarkı da yazabileceği hayaliyle müzik yolculuğuna başladı. 2014'te Haliç Üniversitesi - Opera ve Konser Şarkıcılığı bölümünü kazandıktan sonra eğitimi için İstanbul'a yerleşti. 2018'de onur belgesi alarak eğitimini tamamladı. Üniversitede seçmeli ders olarak aldığı 'Müzik Teknolojileri' ile kendini biraz daha keşfedip, mezun olduktan hemen sonra Galatasaray ITM - Müzik Prodüksiyon bölümünde eğitim görmeye başladı ve 2020'de bu eğitimini tamamladı. Müzik Prodüksiyon eğitimine devam ettiği sırada Sanat Terapisi Sertifika Eğitim Programını tamamladı. 2020 senesinin Şubat ayında yayımladığı 'Düzen' isimli şarkısı ile söz ve müziğin yanı sıra evine kurduğu stüdyosunda düzenlemelerini, kayıtlarını ve mixlerini de kendi yapmaya başladı.

        • 2

          MELİS KARADUMAN - CANAY DOĞAN
          Melis Karaduman ve Canay Doğan ortak projesinden 'Yok' adlı ikinci single 28 Mayıs'ta tüm dijital platformlarda yerini aldı.

          İlk ortak parçanın aksine synth'lerin daha yoğun olarak kullanıldığı 'Yok' isimli bu yeni single'ın sözü ve müziği Melis ve Canay'a düzenlemesi ise Eskişehirli synthwave ikilisi Saturn Bar'dan Bilal Subaşı'na ait. Parçanın artwork illüstrasyonunda ise İrem Aysu imzası bulunuyor.

          Alternatif sahnenin yeni nesil isimlerinden Melis Karaduman ve Canay Doğan, yaptıkları cover parçaların ardından ilk olarak geçtiğimiz ocak ayında "Ben de Biraz Deliyim" ile dinleyiciyle buluşmuştu. Çıkış parçalarının ardından solo olarak birer parça yayınlayan Melis ve Canay, ortak projeleri için tekrar bir araya geldi.

          Melis Karaduman, geçtiğimiz mart ayında Türkçe rap sahnesinden No.1'in Kron1k albümündeki 'Kör' parçasında yer alırken, solo projesiyle "Anda" isimli bir parça yayınladı. Canay Doğan ise geçtiğimiz Mart ayında 'Ara Dur' adlı ilk solo şarkısını yayına almıştı.

        • 3

          CENK ROFE
          Müzik dünyasının başarılı isimlerinden Cenk Rofe, 'Pembe Karanfil' isimli şarkısının ardından "Elveda" isimli yepyeni şarkısını 28 Mayıs'ta dinleyicilerinin beğenisine sundu.

          Sözü Cenk Rofe, müziği anonim, düzenlemesi Yusuf Hanay imzalı 'Elveda'; pop müzik soundunda ve remix tadında düzenlemesiyle dinleyicinin beğenisine sunuluyor. Gitarda Emre Oktayoğlu ismini gördüğümüz çalışmanın mixi Ege Semercioğlu, masteringi Burak Aktaş (Maven Masterıng), vokalleri Cenk Rofe ile Lizet Rofe tarafından yapıldı.

          Cenk Rofe; daha önce Yasmin Levy, Enrico Macias, Placido Domingo gibi dünyaca ünlü sanatçıların seslendirdiği Adio Kerida isimli anonim sefarad ezgisini, Türkçe sözler yazarak seslendirdi.

        • 4

          MURAT GÜÇLÜ
          Murat Güçlü'nün söz, müzik ve düzenlemesi kendisine ait olan yeni şarkısı 'Hiç Faydanız Yok', 28 Mayıs'ta yayımlandı.

          Şarkılarını yayınlamaya başladığı günden beri sürekli olarak gelişen müziğiyle alternatif müzik akımına farklı bir soluk getiren sanatçı, özellikle lofi, indie dance ve elektronik müzik türlerini sevenlerin de ilgisini çekmeyi başarıyor.

          Alternatif / Elektronik müzik tarzında olarak tanımlayabileceğimiz yeni şarkısında kullandığı yoğun synthesizer ve efektler ile bu anlamda alternatif müzik ve elektronik müzik dinleyicisini de ortak noktada buluşturmayı hedeflemiş gibi görünüyor.

        • 5

          KABUK
          Kabuk, 'Ne Kadar İçtiğimi Hatırlamıyorum' isimli yepyeni şarkısıyla 28 Mayıs'ta sevenlerini selamladı.

          Burhan Tore (Gitar-Vokal), Erdem Yıldız (Gitar-Vokal), Semih Keçeci (Bass-Back vokal), Emre Kılınçer (Davul) tarafından İstanbul'da kurulan Kabuk grubu, yeni single'ları ile müzikal kariyerine devam ediyor.
          Grubun müzikal alt yapısı bir taraftan 90'lar Brit-Rock tarzından etkilenirken, diğer taraftan Türk Rock müziğinde yeni bir yorum arayışıyla ortaya çıktı. Hikaye anlatımını ön planda tutan, lirik açısından güçlü şarkıları, her tarzdan dinleyici için dinlenebilir bir sound ile birleşti ve ortaya bu modern gitar müziği çıkmış oldu.

          2019 yılında kendi bestelerini kaydetmeye başlayan grup, 3 şarkılık bir EP hazırladı. Mix & masteringi Serdar Öztop tarafından yapılan 'Nedendir Bilinmez', grubun çıkış ve ilk klip şarkısı oldu. Kabuk, nisan ayında da 'Kabuk' isimli 2'nci şarkısını yayımladı. Grup, şimdilerde yeni şarkılarının kayıtlarına devam ediyor.

        • 6

          DENİZ KIRCI
          'Nice to Meet You, Bad Knowing you' isimli şarkısından sonra 'Diver" isimli şarkısı yayımlayan Deniz Kırcı, şimdi de Vesim İpek işbirliğiyle şarkının remix versiyonunu müzikseverlerle paylaştı.

          Vokalist, besteci ve söz yazarı olan Deniz Kırcı, şimdilerde 28 Mayıs'ta yayımladığı 'Diver (Remix)' isimli şarkısının heyecanını yaşıyor. Sözü ve müziği Deniz Kırcı imzalı şarkının düzenlemesi ise Vesim İpek imzası taşıyor.

        • 7

          TAMER HUSSEİN
          Tamer, 'Tükendim' isimli ilk çıkış şarkısıyla 28 Mayıs'ta müzik dünyasına adım attı.

          'Tükendim' isimli çıkış şarkısının söz ve bestesi Tamer'e aitken, aranjesi Mert Ali İçelli, süpervizörlüğü ise Ragga Oktay imzası taşıyor.

          Tamer Hussein, 01.02.1982'de Batı Trakya, Gümülcine'de (Yunanistan) doğdu. 1989 senesinde ailesiyle birlikte Almanya'nın Schweinfurt şehrine göç etti ve o tarihten itibaren orada yaşamakta. Almanya'da meslek okulu okuyup, 16 yaşında tesisatçı olarak meslek hayatına atıldı. Babasının müzik ile ilgilenmesinden dolayı kendisi de çok küçük yaşlarda müziğe ilgi duymuştu.

          Genelde söz ve bestesi kendine ait olan şarkılar yapan Tamer; pop, reggae, hip-hop, R&B müzik türlerinin yanı sıra Sezen Aksu, Yaşar, Tarkan, Deniz Seki, Ragga Oktay ve Yıldız Tilbe gibi Türkiye'nin önde gelen müzisyenlerden de ilham aldı.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa