Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolarda son durum - Döviz Haberleri

        Dolar dün son günlerin en sakin gününü yaşadı. Dolar/TL gün boyunca 12-12.10 lira civarında hareket etti.

        Dün gözler Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile banka müdürleri arasındaki görüşmeye çevrilmişti. Kavcıoğlu'nun görüşme sonrası açıklamaları kurda büyük bir etki yaratmadı.

        Dolar yeni güne 12.16 liradan başladı. Sabah saatlerinde önce 12.23'ü aştı, sonra 11.95'e geriledi. Bu seviyeden yükselişe geçerek yeniden 12 liranın üzerine çıktı.

        Öğleden sonra 12.30 lirayı da aştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'deki "Bu faizler düşecek, ekonomi programımızdan geri dönmeyeceğiz." mesajının ardından dolar/TL yeniden 12.50 üzerine çıktı

         Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu faizler düşecek
        Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu faizler düşecek Haberi Görüntüle

        Kur açısından bir diğer önemli açıklama ise Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati'den geldi. Nureddin Nebati akşam saatlerinde attığı tweetlerde “2013’ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamada kararlıyız” mesajını paylaştı.

        KORONAVİRÜS ENDİŞELERİ

        Doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi 3 günlük yükselişinin ardından bu sabah düşüşe geçti. Endeksteki düşüş yüzde 0.15'i buldu.

        Bunda dünya genelinde yeniden artan koronavirüs endişeleri etkili oldu. Özellikle Avrupa'da vaka sayılarının artmasıyla yeniden kapanma ihtimali güçlendi. Piyasalar başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde salgına karşı atılabilecek adımları takip ediyor.

        DOLAR

        $
        28,7044 0,15
        • Alış: 28,6850
        • Satış: 28,7238
        Son Güncellenme Tarihi: 20/11/2023 05:58:31
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa