Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar, kaç TL? Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar TL son durum - 23 Eylül dolar TL kuru - Döviz Haberleri
        • 1

          ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı sonrası dolar 18.32 - 18.33 bandında seyreden dolar TL kuru geçtiğimiz gün TCMB'nin faiz kararı öncesinde 18.38 TL seviyesine kadar yükselen dolar kuru karar sonrası seviyesini korudu. Haftanın son iş günü yani bugün ise dolar kuru yükselişe geçti. Peki, dolar ne kadar? Dolar neden yükseliyor? İşte merak edilenler...

        • 2

          DOLAR 18.40 TL SEVİYESİNİ GÖRDÜ

          Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 18,40 seviyelerinde işlem görüyor. Dün yükseliş eğiliminde hareket ederek 18,4032 ile tarihi zirvesini gören dolar/TL, günü de önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,08 üzerinde 18,3425'ten tamamladı.

          Dolar/TL, bugüne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.20 itibarıyla yüzde 0,3 artışla 18,4000'tan işlem görüyor.

        • 3

          DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

          Dolar TL kurundaki yükselişte ABD Merkez Bankası Fed'den gelen sıkı para politikası ve önümüzdeki aylar için faiz artırımı yönündeki beklentiler uluslararası piyaslarda doların değerini artıyor. Beraberinde Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı ve beraberindeki yüksek enflasyon tahminleri dolar TL'deki yukarı yönlü seyirde etkili oluyor.

        • 4

          EURO DOLAR PARİTESİ 0.98'İN ALTINDA

          Dolar endeksi, 111,8 ile Haziran 2002'den bu yana en yüksek seviyeyi test ederken, Euro/dolar paritesi 0,9770'le 20 yılın en düşük seviyesini gördü.

          Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 12'ye çekerken, karara metninde küresel büyümeye yönelik belirsizliklerin ve jeopolitik risklerin arttığı bir dönemde finansal koşulların destekleyici olmasının önemine işaret edildi.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa