Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Doların gözü yeni varyantta - Döviz Haberleri

        Dolar dalgalı günlerin ardından geçtiğimiz haftayı 12.33 liradan kapatmıştı.

        Dolar/TL yeni haftaya ise 12.40'dan başladı. Sabah saatlerinde 12.79'u aştı. Sabah saatlerinde 12.79'u aştı ardından 12.60'a geriledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz ile ilgili açıklamalarının ardından yeniden 12.70'in üzerine çıktı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan ziyareti dönüşü yaptığı açıklamada "Ben hiçbir zaman faizin yükseltilmesini savunmadım, savunmuyorum ve savunmayacağım. Farklı düşünenler de çıksa Tayyip Erdoğan aynı noktadadır. Asla bu konudan taviz vermem" ifadelerini kullandı.

        Yeni haftada piyasalara koronavirüs Omikron varyantının damga vurması bekleniyor. İlk olarak Güney Afrika'da tespit edilen bu mutasyonla ilgili bilim insanları ciddi uyarılarda bulunsa da varyantla ilgili net resmin 2-3 hafta içerisinde ortaya çıkması bekleniyor.

        GÖZLER YAPILACAK AÇIKLAMALARDA

        Bu süreçte ülkelerin sağlık otoriteleri ve Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamalar, yeni salgın kısıtlamalarına ne ölçüde ihtiyaç olacağı konusunda sinyal verecek.

        Yeni varyantla yeni kısıtlamaların gündeme gelmesi dünya genelinde sıkılaşma adımları atmaya başlayan merkez bankalarının bu adımlarını ertelemesine yol açabilir.

        Son olarak ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Başkanı ve Başkan Joe Biden’ın sağlık danışmanı Anthony Fauci, Amerikalılar’ın Omikron’la mücadeleye hazır olması gerektiğini söyledi ancak henüz hangi adımların atılması gerektiğini ve yeni bir kapanmanın gerekip gerekmeyeceğini söylemek için erken olduğunu belirtti.

        Dolayısıyla söz konusu yeni varyant yurtiçindeki faiz tartışmasında da etkili hale gelebilir.

        REKLAM

        DOLAR

        $
        28,5609 0,31
        • Alış: 28,5308
        • Satış: 28,5911
        Son Güncellenme Tarihi: 12/11/2023 09:36:23
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa