Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Derya Şensoy'dan duygusal Ferhan Şensoy mesajı - Magazin haberleri
        • 1

          Türk tiyatrosunun duayen ismi Ferhan Şensoy, 31 Ağustos'ta hayatını kaybetti. Ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle 70 yaşında vefat eden Şensoy'un ölümü sanat dünyasını yasa boğdu.

        • 2

          Galatasaray Lisesi ve Beyoğlu'ndaki Ses Tiyatrosu'nda düzenlenen törenler sonrasında Ferhan Şensoy, ikindi namazına müteakip Teşvikiye Camii'nde cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

        • 3

          "İŞTE GÖKYÜZÜNDEYİZ"

          Derya Şensoy, önceki gün babasıyla yer aldığı bir fotoğrafı paylaştı. Şensoy, 'Ferhangi Şeyler' oyunundan bir repliği not düştü: Gönlümüz bir buluttur duygular alçak uçar, işte gökyüzündeyiz...

        • 4

          "SANA HİÇBİR ZAMAN DOYAMADIM BABA"

          Derya Şensoy, Ses Tiyatrosu'ndaki törende de babasına yazdığı bir şiiri okumuştu. Şensoy, "Ben üniversitedeyken biz babamla uzun bir süre ayrı kalmıştık. Ayrı kıtalardaydık. Ona bir şiir yazıp, yollamıştım" diyerek o dizeleri paylaşmıştı:

          Zamanlardan bir zaman çıksa, gelse
          Ben o gün izlemeye doysam seni
          Haydi, diyelim dünya tersine dönse
          Ve okumaya doysam seni
          Hatta haftanın 8. günü
          Aklına bile doyarım belki
          Ama sana hiçbir zaman doyamam baba...

          O da bana şöyle yazmıştı mektubunda;

          Bir baba-kız aşkıdır
          Aşar okyanusları, çok yunusları
          Baba-kız aşkımız şimdi okyanusları, çok bulutları ve yıldızları aştı

          Seni çok ama çok seviyorum.

        • 5

          KAVUĞU DEVRETMİŞTİ

          İsmail Dümbüllü'nün Münir Özkul'a devrettiği, Hasan Efendi'nin kavuğunu, Ferhan Şensoy 2016 yılında Rasim Öztekin'e teslim etmişti. Şensoy, kavuğunu teslim ettiği Rasim Öztekin'den 5 ay sonra hayata gözlerini yumdu.

        • 6

          TORUNUNU GÖREMEDİ

          Derya ve Müjgan adında iki kız babası olan sanatçı, dedelik heyecanı yaşıyordu. Müjgan Ferhan Şensoy, kız bebeğine 9 aylık hamileydi. Ancak usta sanatçı, doğmasına sayılı günler kala torunu 'Pera'yı göremeden vefat etti.

        • 7

          "İÇİMDE UKTE KALDI" DEMİŞTİ

          Şensoy, geçtiğimiz haziran ayında verdiği bir röportajda, "Benim bu dijital şeylerle alakam yok. 'Şahları da Vururlar'ı yeniden oynamak istiyorum, içimde ukde kaldı" ifadelerini kullanmıştı. Ferhan Şensoy, oyuncusu ve senaristi olduğu 'Şahları da Vururlar' oyununu ilk olarak 1979 yılında sahneye koydu. Oyunda İran'ın yakın döneminden tarihsel kesitler ele alınıyor.

        • 8

          "ÇOK PARDON'U ÇEKMEK İSTİYORDU"

          Ferhan Şensoy, 'Pardon'un devamı niteliğindeki 'Çok Pardon'un çekilmesi için fırsat kolluyordu. Şensoy, zaman zaman "Zeki Alasya yok, Bülent Kayabaş yok, Erol Günaydın yok, Rasim Öztekin yok. Bu iş nasıl olacak?" dese de senaryosu hazır olan filmin çekilmesi yönünde oldukça arzuluydu. Ne yazık ki 'Şahları da Vururlar' gibi 'Çok Pardon' hayalini de gerçekleştiremedi.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa