Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kısayol Eğitim Çelik Nasıl Parlatılır? Çelik Tencere Nasıl Parlatılır?

        Çelik Nasıl Parlatılır?

        Kararan çeliklerin daha parlak bir hale getirilmesi için uygulanmakta olan pek çok farklı yöntem bulunmakta olduğu bilinenler arasındadır. Evde yer alan bazı malzemeler ile bu kararlamalar kolay bir şekilde giderilebilmekte ve daha parlak bir görünüm elde edilmektedir. Çelik için uygulanmakta olan parlatma yöntemlerinden bir tanesinin sirke ile gerçekleştirilmekte olduğu söylenebilmektedir. Sirke ile pek çok temizleme işlemi gerçekleştirilebilmekte ve oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Bundan dolayı da ön planda yer almaktadır.

        Çelik Tencere Nasıl Parlatılır?

        Ön plana çıkan yöntemlerden bir tanesinde ise sıcak bir suyun içerisine bir çay kaşığı tuz atılmakta ve iki çorba kaşığı sirke eklenmektedir. Ardından bir çay kaşığı toz deterjan eklenmektedir. Çelik tencere ise bu karışıma batırılmaktadır. Sonrasında ise bir bez yardımı ile silinmekte ve parlatılmaktadır. Çelik tencere nasıl parlatılır sorusuna verilebilecek pek çok farklı yöntem vardır ancak sirke ve tuz ile gerçekleştirilen bu yöntem de sıkça kullanılmakta olan yöntemlerden bir tanesi olarak bilinmektedir.

        REKLAM

        Çelik Çaydanlık Nasıl Parlatılır?

        Çaydanlığın dış kısmında meydana gelmekte olan renk solmaları, ocak yanmaları gibi durumlar zamanla çaydanlığın olumsuz bir görünüm oluşturmasına neden olmaktadır. Böyle bir durumda ise sıkça kullanılmakta olan yöntemlerden bir tanesinde ise karbonat ve sirke karışımı kullanılmaktadır. Elde edilmekte olan bu karışım ile birlikte çaydanlık ovalanmakta ve ardından daha parlak bir yüzey elde edilmektedir. Oldukça sık kullanılmakta olan bu yöntem sayesinde çaydanlığın dışında yer almakta olan kararmaların giderilmesine olanak sağlanmaktadır.

        Çelik Kolye Nasıl Parlatılır?

        Pek çok kişi tarafından merak edilen sorulardan bir tanesinde ise çelik kolye nasıl parlatılır sorusu yer almaktadır. Bu sorunun cevabına farklı yöntemler ile cevap verilebilmektedir. Ancak genellikle kullanılmakta olan yöntemlerden bir tanesinin ise sirke ve karbonat karışımı olduğu bilinmektedir. Sirke ve karbonat ile elde edilmekte olan bu karışım yalnızca kolye değil tencere, çaydanlık gibi ürünler üzerinde de sıkça kullanılmaktadır. Sirke ve karbonat ile elde edilmekte olan karışımın yüzeyde kararan bölgelere sürülmesi ile birlikte oldukça başarılı sonuçlar elde edilmekte ve kararan kısımlar giderilmektedir.

        Çelik Takı Nasıl Parlatılır?

        Sürekli olarak kullanılan çelik takılarda zamanla kararmalar meydana gelmekte olduğu bilinmektedir. Bu kararmalar pek çok kişinin eşyalarında olumsuz bir görünüm oluşturmaktadır ve pek çok kişi bu durumdan memnun olmamaktadır. Böyle bir durumda ise bunun nasıl giderileceğine dair araştırmalar yapılmaktadır. Ön plana çıkan yöntemlerde genellikle sirke ve karbonat gibi malzemelerin kullanılmakta olduğu bilinenler arasında yer almaktadır. Oldukça sık kullanılmakta olan bu yöntem sayesinde takıların daha parlak bir hale dönüşmesine olanak sağlanmakta ve böylelikle oldukça parlak bir görünüm elde edilmektedir. Bu nedenle de bu yöntemlerin sıklıkla kullanılmakta olan yöntemler arasında yer almakta olduğu söylenebilmektedir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa