Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Motor Sporları Formula 1 Carlos Sainz'a 10 sıra grid cezası: Formula 1'de rögar kapağı skandalı! - Motor Sporları Haberleri

        Formula 1'de Carlos Sainz, 1. antrenman seansının ilk dakikalarında pistte yer alan rögar kapağının üzerinden geçtiği sırada, kapağın yerinden çıkarak aracın altına sert bir şekilde vurması sebebiyle otomobiline hasar verdi.

        Aynı sorunu Alpine takımının pilotu Esteban Ocon'un da yaşamasının ardından pistin kontrolü için ilk antrenman seansı iptal edilirken, ikinci antrenmanın daha uzun tutulacağı duyuruldu.

        Ferrari takımı, araçtaki hasar sebebiyle ikinci antrenman seansı öncesinde motor, batarya ve kontrol ünitesi değişikliğine gideceğini duyurdu. Yaşanan olayın pist kaynaklı bir sorun olması nedeniyle ceza alınmaması için Uluslararası Otomobil Federasyonuna (FIA) başvuruda bulunulduğu da belirtildi.

        REKLAM

        FIA ve F1 yönetimi tarafından yapılan toplantının ardından alınan kararla güç ünitesinde sezon içerisinde değiştirilmeye izin verilen sayıyı aşan Ferrari pilotu Sainz'a, yarışa 10 sıra geriden başlama cezası verildiği ifade edildi.

        Yapılan açıklamada ise araçtaki hasarın olağanüstü şartlar sebebiyle oluşmasının göz önüne alınmasına rağmen, Formula 1 Spor Yönetmeliği'nde bu gibi durumlarda ceza verilmesinin zorunlu kılındığı vurgulandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa