Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bursluluk parası ne zaman yatacak ve nereden alınacak? 2022-2023 eğitim ve öğretim dönemi MEB İOKBS bursluluk parası ne kadar, kaç TL?
        • 1

          Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başarılı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen İOKBS bursunun ne kadar olduğu merak ediliyor. 4 Eylül gününde gerçekleştirilen İOKBS bursluluk sınavı sonuçları ise 23 Eylül Cuma günü açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından "Bursluluk parası ne zaman yatar?" sorusu araması gündeme geldi. İşte konuya dair bilgiler haberimizde...

        • 2

          İOKBS BURSLULUK PARASI NE KADAR?

          2022 yılı için burs almaya hak kazanan öğrencilere aylık olarak verilecek burs miktarı 663,87 TL dir. 2023 yılı burs miktarı ise henüz açıklanmadı. Yeni yıla giriş yapıldıktan sonra İOKBS bursluluk parasına da zam yapılması bekleniyor.

        • 3

          Yıllara Göre Burs Ücretleri ise şu şekillde;

          2018 yılında aylık burs ücreti 234,70 TL

          2019 yılında aylık burs ücreti 260,40 TL

          2020 yılında aylık burs ücreti 290,66 TL

          2020 yılında aylık burs ücreti 310,00 TL

          2021 yılında (Ocak-Haziran arası) aylık burs ücreti 329,91 TL

          2021 yılında (Temmuz-Aralık) aylık burs ücreti 358,10 TL

          2022 yılında (Ocak-Haziran arası) aylık burs ücreti 468,54 TL

          2022 yılında (Temmuz-Aralık arası) aylık burs ücreti 663,87 TL

        • 4

          BURSLULUK PARASI NE ZAMAN YATACAK?

          Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

          MEB kılavuzda yapılan açıklamada "Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir" bilgisi verildi.

          İOKBS bursluluk parası ödemeleri illere göre farklılık göstermektedir. Bu sebeple ödemelerin ay sonuna kadar tüm illerde tamamlanması beklenmekte. Bu süreçte öğrencilerin sık sık hesaplarını kontrol etmesi önerilir.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa