Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bu alışkanlık hayatınızı riske atıyor! Hastalıklara yol açıyor, sağlığınıza zarar veriyor! - Sağlık haberleri
        • 1

          Uykuyu hijyenik koşullar altında almak sağlık açısından büyük önem taşıyor. Yeni ve değiştirilmiş çarşaflarda yatmak ise birçok rahatsızlığın önüne geçmiş oluyor. Uzmanlara göre nevresimlerin değiştirilmemesi bazı ölümcül hastalıklara yol açabiliyor.

        • 2

          APANDİSİT VE ZATÜRREYE YOL AÇABİLİR

          Uzmanların araştırmalarına göre nevresim takımlarını değiştirmeyen ve uzun süre aynı çarşafı kullanan kişilerin apandisit, gonore ve zatürre gibi hastalıklara yakalanma riski oldukça yüksek. Vücut her gece uyku sırasında ölü deri hücrelerini, sıvılarını ve yağları dışarı atar ve bunlar nevresimlere geçer. Astım, alerji gibi durumlar da ortaya çıkabilir.

        • 3

          HASTAYKEN HER GÜN DEĞİŞTİRİN!

          Eğer kronik bir rahatsızlığınız var ise, örneğin astım, yoğun alerji; o zaman mutlaka her gün çarşaflarınızı değiştirmelisiniz. Toz akarları ve ortaya çıkan ölü hücreler alerjik reaksiyonları meydana getirir.

        • 4

          ÇARŞAFTAN VÜCUDA GEÇEBİLİR!

          Cleveland Clinic dermatolog Alok Via, konuyla alakalı vücudumuzda kendi hücrelerimizden daha fazla bakteri organizması olduğunu belirtti. “Ölü deri hücrelerinin çarşaflarınızda kalmasına izin verdiğinizde, bu bakteriler gelişebilir. Uzman, cildinize geri dönerlerse folikülite yol açabilir” şeklinde bir açıklama yaptı.

        • 5

          HAFTADA EN AZ 1 KERE!

          Uzmanların söylemlerine göre, ortaya çıkabilecek herhangi bir hastalığa önlem olarak, nevresimlerinizi haftada en az bir kere yıkamalısınız.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa