Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehir - Beşiktaş maçı yazar yorumları - Rams Başakşehir Haberleri
        • 1

          UĞUR MELEKE

          Aykut Kocaman, Başakşehir’in başındayken ligde iki kez teknik adam değişikliği yapan takımlarla oynama şanssızlığı yaşadıklarını söylemişti. Hoca değiştiren takımlarda otomatik bir kıpırdanma oluyor ve Başakşehir’in bu dezavantajı yaşadığını iddia ediyordu Aykut Hoca. Dün hikayenin diğer tarafındaydı Başakşehir. Teknik adam değişikliği sonrası kıpırdanan Başakşehirlilerdi bu kez.

        • 2

          Dün iki takımın ikişer gol attığı ikinci devrenin bu güzel maçın doğal akışı olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş’ın sahadan puansız ayrılma sebebiyse ilk devredeki temposuzluğuydu.

        • 3

          ERMAN TOROĞLU

          Hakem iki yerde Beşiktaş'a kıyak yaptı. Verdiği penaltıyı göremeyebilirdi. VAR doğru iş yaparak ikaz etti, penaltıyı verdirdi. Bu şunu gösteriyor: MHK oraya kaşar hakemleri değil gençleri verecek. Gençler de faydalansın, büyük takım etkisinde kalmasın. Zaten büyük takım başkanları da gençleri istiyor. MHK için bulunmaz bir fırsat. Nasıl olsa sizi öldürecekler. Hiç olmazsa çarpışa çarpışa ölün.

        • 4

          Dün akşam Beşiktaş ne oynadı. Hepsi hikâye. Sanki Beşiktaş 'nasıl olsa bu sene de şampiyonum' havasında... En büyük tehlike bu. Eski çamlar bardak olur. Beşiktaş bu görüntüsüyle ve Sergen'in davranışlarıyla - 4. hakem kıyak geçti- eskiyi aratıyor. 4. hakem geçen maçta kıyak geçerek küfrü eklemedi. Bu kadar az ceza aldı. Yoksa 5-6 maç alırdı. Başkalarına bu kadar ceza verilirken bunların yazılmaması enteresan. Bir teknik adam gemisinin başında olacak, olmazsa böyle olur. Başakşehir kazanmak için her şeyi yaptı ve hak ettiğini aldı.

        • 5

          GÜNTEKİN ONAY

          Beşiktaş, dün dağınık bir görüntüdeydi ve maçı Başakşehir kadar istemedi. Bu sezon deplasmanda sadece Antalya’da kazanan siyah-beyazlılılar bu görüntüsüyle dış sahada daha çok puan kaybeder.

        • 6

          Başakşehir, belli ki çok iyi hazırlanmış ve akılcı bir oyun ile kazandılar. Emre Belözoğlu, bu ligin dinamiklerini çok iyi biliyor ve ona uygun bir anlayışla takımını sahaya sürdü. Bir cümle de Atilla Karaoğlan için. İyi bir maç yönetmedi. Maça hakim olamadı ayrıca VAR ile verdiği penaltıda bu kadar uzun uzun izleyecek ne buldu?

        • 7

          AHMET ÇAKAR

          Beşiktaş, bu sene bir türlü sakat ve cezalılar nedeniyle ideal ilk 11'ini oluşturamıyor. İdeal 11'den öte basit, yerleşim hatasından gelen goller yiyorlar. Bana göre dün gecenin kazananı Emre Belözoğlu oldu. Son şampiyonu yendi, üstelik oyuna soktuğu Gulbrandsen ile de maçı çözdü.

        • 8

          Gelelim hakeme… Beğenmedim. Yanlış fauller çaldı. Orta sahada bir faulde, 1-2 metrenin hesabını yaptı. Yanlış kartlar çıkardı. Ve bence Beşiktaş'a vermediği bir penaltı daha var. VAR yardımı ile verdiği penaltı %100 doğru. İkinci yarıda soldan ortalandığında Başakşehirli oyuncunun kolu yapışık olmasına rağmen yapışık kolu topu kesiyor. Bence penaltı. Çünkü top uzaktan geliyor ve şiddeti çok yavaş. Burada da VAR daveti gerekliydi.

        • 9

          CEM DİZDAR

          İlk devre gole rağmen beklendiği gibi 'ülke normalleri' nde geçti; durağan ve sıkıcı! Bekleyerek oynarken kaybettikleri enerjiden fazlasını top kapmak için harcadı iki takım da. Enerji hücum organizasyonlarına, dinlenme ise savunmaya ayrılmalıydı. Başakşehir hücumda Viscalı oyunlara muhtaçtır. Ki bu maçta da golü oradan buldular. Bazen, anlarsınız ama bu çözmeye yetmez. Bir önceki maçın ' özel oyuncusu' Güven devre boyu aradı durdu ancak neredeyse tek başınaydı.

        • 10

          Beşiktaş ikinci devreye Güven/Oğuzhan/Atiba değişikliğiyle çıktı. Peki, ortadaki ikili bu maç için çıkacak kadar yetersiz ise forvet oyuncusunun yetersizliği hangi verilerle ölçülüyor? İkinci yarıyı tıpkı ilki gibi diğer kalecinin tercihi belirledi. 59'da 'oyunsuz'lukta dengede giden maç skorda da dengeyi buldu. Beşiktaş yüklenir gibi olduysa da sol tarafı koridor boyu çökünce Başakşehir' in son değişikliği olan Fredrik Guldbrandsen maçı çözdü.

        • 11

          ALİ GÜLTİKEN

          Futbolda evdeki hesap çarşıya uymuyor. İki kere iki dört de etmiyor. Beşiktaş aslında bu matematiği böyle işleyeceği iddiasıyla maça çıktı, haklıydı da... Kadroda sakat olan birçok oyuncu sahaya dönmüş, hatta kulübe tekrar zenginleşmişti. Bütün bunlar iyi bir sonucu da hayal ettiriyordu. Ama ötesine geçemedi..

        • 12

          Beklenti yaratan Ghezzal, Oğuzhan, Batshuayi, Larin, Atiba ve Alex gibi oyuncular bireysel performanslarının çok gerisinde kaldılar. Bunun yanında takım bütünlüğü de yoktu. Beşiktaş'ın agresif oyununa alışığız. Dinamik ve coşkulu oyununa da çok alışığız. Ama dün akşam rakibine daha fazla müsaade eden, kendi oyunundan çok uzakta olan Beşiktaş performansı sahadaydı.

        • 13

          ATTİLA GÖKÇE

          Bu maçın iki kritik pozisyonu var: Önce Caiçara’nın koluna gelip sönen top… Bu bir penaltı… Sonra da serbest vuruşta Vida’yı formasından çekerek düşüren Okaka’nın hareketi. O da penaltı… VAR odası (Kaan Numanoğlu) tepkisiz kaldı… Hayret veren bir sükut hali. Her neyse… Seminerlerin pek de işe yaramadığı anlaşılıyor.

        • 14

          Maç sonunda Sergen Hoca’nın cezası pahalıya mal oluyor. Milli ara Beşiktaş’a yaramamış. Sakatlık ve tedavi süreçleri takımda çözülmeye neden olmuş. Savunma ve hücum organizasyonları adeta unutulmuş.

          Beşiktaş baskılı oyun ve çabukluğunu kaybetmiş, soğumuş. Başakşehir, sıkıntılı haftalarda önce Fenerbahçe’yi yendi.

          Dün de Emre Belözoğlu yönetiminde ayağa kalkıp Beşiktaş’ı yendi. Yolları açık olsun. Her topa ayak uzatılmayacağı da en iyi bilenlere acı bir ders oldu. Hayırlı olsun.

        • 15

          DENİZ ÇOBAN

          Dün akşam oynanan maçın hakemi Atila Karaoğlan, ceza sahası pozisyonlarında; bazen yeri iyi değildi bazen de yoruma açık pozisyonlarla karşılaştı. Maçın 58. dakikasında top Caiçara’nın koluna temas etti. Beşiktaşlılar penaltı beklediler. Pozisyonun başında Caiçara’nın kolları arkadan bağlı olsa da top yaklaştıkça kolunu topun yoluna doğru hareket ettiriyor. Bence bu pozisyonda penaltı kararı verilse daha doğru olurdu. 70. dakikada Okaka ile Vida mücadelesinde, Vida yerde kaldı. Penaltı bekledi. Okaka, top Vida’ya doğru yaklaştığı sırada Vida’nın formasından tutarak rakibini çekiyor. Bu pozisyonda ben penaltıyı daha doğru bulurum.

        • 16

          89. dakikada Lima’nın koluna gelen topta bu kez VAR yardımıyla penaltı kararı çıktı. Doğru bir penaltı kararıydı. Hakemlerimizin klasikleşen hatalı zaman uygulamasının bu maçta da devam ettiğini gördük. Maçın sonuna 6 dakika ekleyen Karaoğlan, eklediği süre dolar dolmaz maçı tamamladı. İlave sürenin ne kadar önemli olduğunu Milli takımımızın Letonya ile oynadığı maçta açıkça görmüştük.

        • 17

          REHA KAPSAL

          Rachid Ghezzal ile Valentin Rosier'in performansları bu sezon o kadar başarısız ki, Beşiktaş taraftarı sanırım geçen sezonu mumla arıyor. Batshuayi hareketli ama onu kullanacak, arkada oyun için konfor alanı yaratacak Oğuzhan Özyakup, Ghezzal ve Güven Yalçın'ın performansları çok yetersiz. Hatta Beşiktaş'ın, top Başakşehir'deyken ön alan baskısını Batshuayi'ye yardım ederek, hep birlikte geçen sezon yaptıkları o karşı presle yapamadıkları da açıkça görünüyor.

        • 18

          Bir de geçen seneki gibi oyuna skora isyan etmeyen, saha içinde o işbirlikçi yapıdan da uzak kalınca; başarısızlık elbette kaçınılmazdı. Beşiktaş teknik heyeti ve futbolcuları, geçtiğimiz sezon ve çifte kupa kazandıkları mayıs ayındaki gibi yaşıyor ve davranıyorlar. Yeni sezonda ve Ekim ayındayız. Artık geçtiğimiz sezonu bırakıp, bu seneye odaklanmaları ve kafa yormaları gerekir. Hem de hepsinin!

        • 19

          BİLAL MEŞE

          Koca Beşiktaş, rakip kaleyi taa 25. dakikada yoklayabildi! Olacak iş mi bu? O da Güven Yalçın’la, hem de üç kez... İkisi kalecinin kucağına, biri auta, hepsi o kadar! Arkadaş golcü ya, pas yerine hep vurmayı tercih etti nedense! Artı, rakibin oyun anlayışı nedeniyle bırakın Kartal pozisyon üretmeyi, sahasından çıkmak da bile zorlandı.

        • 20

          Başakşehir mi? Valla, belli ki ilk maçı olmasına karşın Emre Belözoğlu dersini iyi çalışmış, öğrencilerini maça iyi hazırlamış. Emre Belözoğlu, ilk sınavından üç puanla çıkarken, Kartal’a da çelme taktı. Yalnız, Vida’nın ceza alanı içinde çekilip, indirilmesi, maçın kırılma anıdır bence. Nedense, bu tip hakem hataları genellikle Beşiktaş’a denk geliyor. Ne dersiniz eyyy MHK?

        • 21
        • 22
        • 23
        • 24
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa