Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uygulama SON DAKİKA: Bağımlısı olacaksınız! 2021'e bu uygulamalarla başlayın... - Teknoloji Haberleri
        • 1

          Dünyanın koronavirüs pandemisi ise sarsıldığı 2020 yılı nihayet sona erdi. 2021 yılından da çoğu kişinin en büyük dileği hiç şüphesiz ki sağlık. Salgın nedeniyle yaşanan olağanüstü koşullar, yılbaşı kutlamalarını da sınırlayınca, yine ‘önce sağlık’ denilerek, evde eğlenceli vakit geçirmenin de yolları da aranmaya başlandı.

        • 2

          Online ve mobil uygulama dünyasının nimetlerinden yararlanarak, 31 Aralık Perşembe akşamından başlayıp, sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkacağı 4 Ocak Pazartesi gününe kadar evde yapabileceğiniz eğlenceli faaliyetlere bir göz attık.

        • 3

          Bu uygulamalarla vaktinizi en iyi şekilde değerlendirebilir; sürükleyici bir kitap, TV dizisi, podcast ya da oyunun tadını çıkarabilirsiniz. Ve hatta yine evinizden çıkmadan, belki de çok merak ettiğiniz ama yıllardır ertelediğiniz müzeleri ve tarihi mekanları bile gezebilirsiniz… Necdet Çalışkan derledi...

        • 4

          Yerlisinden yabancısına ayaklarını uzat ve izle…

          Bu uygulamalarla popüler şovları, filmleri, dizileri, spor karşılaşmalarını ve daha fazlasını izleyebilirsiniz. Online dizi ve film izleme alanında dünya genelinde bilinen yabancı platformların karşına çıkan yerli alternatiflerin de özellikle bugünlerde arttığına dikkat çekmekte fayda var.

        • 5

          Netflix, Amazon Prime Video, YouTube Premium, BluTV, puhutv, MUBI, GAIN, Exxen, TV+, Tivibu Go

        • 6

          Hep ertelediğiniz o kitabı, oku veya sesli dinle…

          Yılbaşı gecesinin ertesinde başlayan 3 günlük ev zamanında, okumayı ertelediğiniz kitapları okumak veya elinizden telefonu düşürmeden sesli olarak dinlemek de mümkün.

        • 7

          Dinlebi, Storytel, kitUP, Blinkist, Audible, Bookmate, Biryudumkitap, Kitapyurdu: Sesli Kitap.

        • 8

          Hem zekanızı hem de parmaklarınızı çalıştırın…

          Hem eğlenceli hem de zorlu bu kelime, sayı ve bulmaca oyunlarıyla pratik zekanızı ve çevik parmaklarınızı çalıştırarak, eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

        • 9

          Scrabble GO - New Word Game, Good Sudoku by Zach Gage, Disney Emoji Blitz, Angry Birds Dream Blast, Idle Coffee Corp, Among Us.

        • 10

          Gözlerinizi kapatın, sadece dinleyin...

          Aktif olarak bir şey yapmayı gerektirmeyen bir deneyim arıyorsanız, gözlerinizi kapatıp, size özel hazırlanan listeleri, yılın ‘en’lerini ve suç hikayelerinden, talk show’lara, komediden, kişisel gelişime her zevke uygun seçenekler sunan Podcast’leri dinleyip, rahatlayabilirsiniz.

        • 11

          Spotify, Laughable, TuneIn Radio, Overcast, Podcast’ler (Apple veya Google).

        • 12

          Biraz rahatlamak sizin de hakkınız...

          Bazen ve hatta bugünlerde sık sık çoğumuzun rahatlamaya ve stresinizi atmaya daha çok ihtiyacı var. Bu noktada da devreye meditasyon, nefes, uyku ve sağlıklı yaşam uygulamaları ile bunun için geliştirilmiş oyunlar devreye giriyor.

        • 13

          Meditopia, Crea Meditasyon, Mantra, Anda Burada, April Coloring, Headspace, Sky: Children of the Light, It's Literally Just Mowing.

        • 14

          Çocuklar için eğlenceli ve öğretici uygulamalar...

          Uzaktan eğitim çocukların ekran başında geçirdikleri sürenin büyük bir kısmını kapsıyor. Ancak bu eğitimle birlikte eğlenceyi de unutmamak gere. Bu dahiyane uygulamalar, çocukların kaliteli ve yaşlarına uygun içeriklerle vakit geçirmesine olanak sağlıyor.

        • 15

          Azoomee, Da Vinci Kids, OkiDoKido, Epic - Kids' Books & Reading, Sago Mini World: Kids Games, Okuvaryum: Sesli Çocuk Kitapları, Khan Academy Kids, Morpa Kampüs, Toca Hair Salon 4, GriCeviz.

        • 16

          Enstrüman çalmayı veya kodlamayı öğren...

          Evde geçirilen sürede yeni başlangıçlar yapmak da mümkün. Hele hele yılbaşının hemen ertesi günler de bu kararlar için oldukça uygun. İlgilendiğiniz, merak ettiğiniz veya kendinizi geliştirmek istediğiniz alanlarda online kurslara ulaşabileceğiniz birçok alternatif de var.

        • 17

          Udemy, Duolingo, Cambly, Khan Academy, Coursera, Udacity, SoloLearn, CodeHub, Yousician.

        • 18

          Oturduğunuz yerden gezin…

          Malum, seyahatler kısıtlandı. Ama yine de oturduğunuz yerden, Göbeklitepe’den, Efes’e; Assos’tan Nemrut’a; Hattuşa’dan Göreme’ye; Boğazköy’den, Zeugma’ya sadece Türkiye’nin değil dünya tarihinin en önemli noktaları sanal müze ile bir tık uzağınızda. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı sanalmuze.gov.tr sitesi züerinden sunulan hizmetle, 30’dan fazla müzeyi sanal olarak gezmek mümkün.

        • 19

          Dijital olarak dünyayı keşfetmek için geliştirilen mobil seyahat uygulaması Piri ise 20 ülke, 30 şehir, 150 dijital tur, 3000’den fazla sesli içerikle sizi bekleyen alternatifler arasında. Uygulamadaki dijital turlar, Saffet Emre Tonguç, Ali Canip Olgunlu ve Vedat Milor gibi alanında uzman isimlerin sesli anlatımlarıyla sunuluyor.

        • 20

          Kadın hakları için savaşan askerlerden Paris Operası'nda sahne sanatlarına, NASA'nın çarpıcı görüntüler arşivine kadar insanlığın kültürel mirasıyla ilgili hikayeleri keşfetmek istiyorsanız, Google Arts & Culture, 80 ülkeden 2000'den fazla kültür kurumunun hazinelerini, hikayelerini ve bilgilerini parmaklarınızın ucuna getiriyor.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa