Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu KÜME DÜŞÜRÜN! Son dakika: Avrupa Süper Ligi kuruldu! Peki şimdi ne olacak? - Spor Haberleri - Futbol Haberleri
        • 1

          UEFA ile Avrupa Kulüpler Birliği arasındaki yeni Şampiyonlar Ligi sistemi ve TV yayınları ile pazarlama faaliyetlerinin düzenlenmesi konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine kulüpler rest çekti. Avrupa'nın 12 büyük kulübü olan İngiltere'den Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea ve Tottenham; İspanya'dan Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid; İtalya'dan Inter, Milan ve Juventus bu fikri onayladığını ve Avrupa Süper Lig'in kurulduğunu duyurdu!

        • 2

          Kurucu kulüplerin, yeni lig ve bir bütün olarak futbol adına en iyi sonucu elde etmek için UEFA ve FIFA yetkilileriyle görüşmeyi "dört gözle" beklediği kaydedilen açıklamada, Avrupa Süper Ligi'nin kuruluşunun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Avrupa futbol ekonomisindeki istikrarsızlığı hızlandırdığı bir zamana denk geldiğine dikkat çekildi.

        • 3

          PSG SICAK BAKMIYOR, ÜÇ KULÜP İSE RESMİLEŞMEDİ

          Fransa'dan Paris Saint-Germain ise şu ana kadar Avrupa Süper Ligi teklifini kabul etmedi. Bayern Münih ve RB Leipzig ile birlikte Porto'nun da bu oluşumda yer alacağı ancak henüz resmileşmediği ifade edildi.

        • 4

          AVRUPA SÜPER LİGİ YÖNETİM KURULU

          Başkan: Florentino Perez (Real Madrid)

          Başkan Yardımcısı: Andrea Agnelli (Juventus)

          Başkan Yardımcısı: Joel Glazer (Manchester United)

        • 5

          Avrupa Süper Ligi Başkanı Florentino Perez, "Avrupa Süper Ligi projesiyle birlikte futbola her seviyede yardımcı olacağız ve futbolu dünyada doğru noktaya getireceğiz." derken, Başkan Yardımcısı Joel Glazer ise, "Avrupa Süper Ligi, dünyanın en iyi takımlarını ve oyuncularını bir araya getirerek, Avrupa futbolu için yeni bir sayfa açacak ve futbol piramidine daha geniş bir finansal destek sağlayacak." ifadelerini kullandı.

        • 6

          "KENDİ DÜNYA KUPAMIZI YARATIRIZ"

          Öte yandan Florentino Perez, UEFA'nın ve FIFA'nın oyuncuları ve kulüpleri mevcut turnuvalardan men edeceği şeklindeki açıklamasına da, "Eğer bu turnuvaya katılan oyuncuların 2022 Dünya Kupası'na katılmasına izin verilmezse, kendi Dünya Kupası turnuvamızı yaratırız, büyütecek bir şey yok." şeklinde yanıt verdi.

        • 7

          FIFA'DAN AÇIKLAMA GELDİ: "BİZ KARŞIYIZ"

          Avrupa Süper Ligi'nin resmen açıklanmasının ardından dünya futbolunun patronu FIFA'dan açıklama geldi. FIFA, bu karara sıcak olmadıklarını belirtti ancak herhangi bir yaptırım uygulanacağı ifadesi yer almadı.

        • 8

          FIFA'nın açıklamasında, "Uluslararası takvime ve değerlere karşı olan Avrupa'da kopuk ve kapalı bir lig düşüncesine karşıyız. FIFA, her zaman dünya futbolunda birliktelikten yanadır." ifadeleri kullanıldı.

        • 9

          AGNELLI, AVRUPA KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINI BIRAKTI

          Corriere dello Sport ve La Gazetta dello Sport gazetelerinde çıkan haberlerde, Avrupa futbolunda "Avrupa Süper Ligi" adıyla yeni bir yapılanmaya giden 12 kulüpten biri olan Juventus'un, ECA'dan da ayrıldığı belirtildi.

        • 10

          Juventus'un doğruladığı belirtilen haberlere göre, Andrea Agnelli, ECA Başkanlığı ve UEFA yönetimindeki görevlerinden de istifa etti. Haberlerde, Juventus’un kurucusu olduğu Avrupa Süper Ligi’ne katılacağı kaydedildi. Haberlerde, Agnelli'nin "Süper Lig, geleceğimiz" ifadelerini kullandığı belirtildi.

        • 11

          GENİŞ YANKI BULDU

          Avrupa'nın önde gelen 12 kulübünün gece yarısı "Avrupa Süper Ligi"ni kurdukları açıklaması, İtalyan basınında da ilk haber olarak geniş şekilde yer buldu.

        • 12

          La Gazzetta dello Sport, internet sitesinden, "Süper Lig doğuyor. 12 kulüp açıkladı: Inter, Milan ve Juventus da var" başlığını kullandı.

        • 13

          Corriere dello Sport, "Artık resmi: Futbolda devrim. Aralarında Juventus, Inter ve Milan'ın olduğu 12 kulüple Süper Lig doğuyor" manşetiyle haberi verdi.

        • 14

          La Repubblica gazetesi, "Süper Lig: Avrupa futbolunu değiştiren gece. İşte asilerin karşılaşacağı riskler" başlığıyla bu haberi ilk sıradan gördü. Gazete, söz konusu 12 kulübün UEFA ve FIFA tarafından ulusal ve uluslararası şampiyonalardan men edilme riskiyle karşı karşıya olduğunu yazdı.

        • 15

          La Stampa gazetesi, "Avrupa futbolunda deprem: Juventus, Inter ve Milan'la yeni Süper Lig doğuyor. UEFA: Kim dahil olursa her şeyden men edilir" başlığını kullandı.

          ANSA ajansı da "Süper Lig doğuyor. Inter, Juventus ve Milan da var" başlığıyla haberi duyurdu.

        • 16

          Diğer yandan, 12 kulübün gece yarısı yaptığı açıklamadan önce, UEFA, İngiltere Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga, İtalya Futbol Federasyonu ve Serie A yönetimleri, ortak bir bildiri yayımlayarak önde gelen kulüplerin ayrı lig kurma fikrine karşı çıkmıştı.

        • 17

          FERGUSON, MANU'YA ÇAĞRIDA BULUNDU

          Manchester United'ın efsanesi Sir Alex Ferguson, kulüp yönetimine çağrıda bulunarak "Manchester United, Avrupa Süper Ligi projesinin içerisinde olmamalı. Bu fikre karşıyım. Manchester United'daki tüm kariyerim boyunca en özel gecelerim, Şampiyonlar Ligi finalleri olmuştur" ifadelerini kullandı.

        • 18

          Manchester United'ın eski kaptanı ve futbol yorumcusu Gary Neville da konuya dair konuştu ve şunları söyledi:

          "Ben bir Manchester United taraftarıyım. Kendimi 40 senedir böyle tanımlıyorum. Ancak, iğreniyorum! En çok da Manchester United ve Liverpool'dan iğreniyorum. Liverpool, 'Asla yalnız yürümeyeceksin' diye şarkı söylüyor. Halkın kulübü öyle mi?"

          "KÜME DÜŞÜRÜN!"

          "Buna katılan kulüplerin tüm puanlarını sileceksin. Şampiyonluklarını ellerinden alacaksın. Damgalayacaksın! Ligden düşüreceksin. Para ödüllerini alacaksın. Acımasızca cezalandıracaksın. Sonra sahipleri birkaç hafta saklanır ve çıkıp 'Alakamız yok' derler.

        • 19

          "GÜCÜ KULÜPLERİN ELİNDEN ALMALIYIZ"

          "Manchester United, 100 yıldan fazla bir süre önce işçilerin kurduğu bir kulüptü. Artık öyle mi? Gücü bu kulüplerden acilen geri almalıyız. Üstelik bu kulüplerden biri de benim kulübüm. Bunların tek bir duygusu var, aç gözlülük. Bunlar sahtekar, düzenbaz, üç kağıtçı! Bu kulüplerin sahipleri, Liverpool'un sahibi, Chelsea'nin sahibi, Manchester United'ın City'nin sahipleri, futbol için hiçbir şey yapmamış adamlar."

        • 20

          UEFA, ACİL KODUYLA TOPLANIYOR

          UEFA, FIFA, Premier Lig, Serie A yönetimleri, 12 kulübü Şampiyonlar Ligi'nden, UEFA Avrupa Ligi'nden ve yerel liglerden men etme kararını görüşecek. Diğer bir yandan UEFA İcra Kurulu, 2024 yılından itibaren oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatını görüşecek. Yarın ise kritik bir seçim yapılacak.

        • 21

          İngiltere basınındaki haberlere göre Avrupa Süper Ligi kurucuları, FIFA ve UEFA'nın olası yaptırımlarını engellemeye yönelik yasal işlem başlattı.

          UEFA, söz konusu kulüpleri Şampiyonlar Ligi'nden men ederse şu anki puana tablolarına göre gelecek sezon Devler Ligi'ne şu takımlar katılacak:

          İngiltere: Leicester City, West Ham United, Everton, Leeds United

          İtalya: Atalanta, Napoli, Lazio, Roma

          İspanya: Sevilla, Villarreal, Real Betis, Real Sociedad

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa