Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar Atatürk müzelerinin özellikleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Atatürk müzeleri ulu önderin çalışmalarını ve hayatını yansıtmasının yanı sıra çeşitli eşya ve materyallerle ülkemizin tarihine de ışık tutuyor.

        Çekirge Caddesi üzerinde bulunan binanın 19'uncu yüzyılın sonlarında yapıldığı tahmin ediliyor. Köşk, bodrum ve çatı katının dışında iki katlı. Atatürk'ün 20 - 24 Ocak 1923'teki ikinci ziyaretinde Bursa Belediyesi bu binayı Miralay Mehmet Bey'den satın alarak ulu öndere hediye etti. Bundan sonra Atatürk Bursa'yı ziyaretlerinde bu evde konaklandı. 1938'den sonra Bursa Belediyesi tarafından Emekli Sandığı'na satıldı. 6 Şubat 1968'de ise Emekli Sandığı köşkün kullanımını Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne devretti. Köşk, 29 Ekim 1973'te Cumhuriyet'in 50.yılında müzeye dönüştürülerek ziyarete açıldı.

        REKLAM

        Birinci Kat... Girişin sağında kabul salonu, solda yemek salonu ile buraya açılan dinlenme odasından oluşuyor.

        İkinci Kat... Sağda yatak odası, solda çalışma odası ve çalışma odasının sağ yan tarafından geçilerek limonluk bölümüne ulaşılıyor. Bodrum kat, mutfak ve hizmet için kullanıldı. Köşkün eşyalarının tamamına yakını Atatürk'ün kullandığı orijinal eşyalar.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa