Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Ekran görüntüsü alınamayacak! Avatar özelliği geliyor! - Teknoloji Haberleri
        • 1

          Zuckerberg’in yaptığı açıklamada WhatsApp’ın 3 yeni özelliği olacak. Bu özelliklerin çoğu ise gizlilik üzerine.

          EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMAK ENGELLENİYOR

          İlk özelliklerden birisi ise bazı kullanıcıların hoşuna gidebilecekken bazılarının pek de memnun kalamayacağı türden. WhatsApp’da görüntülenen tek seferlik fotoğraf ve videolar paylaşılabiliyor ayrıca ekran görüntüsü alınabiliyor. Zuckerberg bunun önüne geçilmesi için ekran görüntüsü alma özelliğinin engellenebileceğini duyurdu. Bu sayede tek seferlik olarak atılan fotoğraf veya videolar bir başkasının eline geçemeyecek.

        • 2

          GRUPLAR KİMSENİN HABERİ OLMADAN TERK EDİLEBİLECEK

          Mark Zuckerberg’in duyurduğu diğer özellik ise gruplar üzerine. Kullanıcılar artık gruplardan sessizce ayrılabilecek. Sistem üzerinden bildirimle diğer kişilere gösterilmeyecek. Gruptan kimlerin ayrıldığı grup içerisinde bulunacak olan bölüm aracılığı ile sadece 60 gün süreyle görüntülenecek.

        • 3

          SON GÖRÜLME VE ÇEVRİMİÇİ GÖRÜNÜRLÜĞÜ BAZI KULLANICILARDAN GİZLEYEBİLİRSİNİZ

          WhatsApp’da son görülme zamanı ve çevrimiçi görünürlük rehberinizde seçtiğiniz kişilere gözükebilecek. Ayarlar menüsünden Gizlilik ve Son Görülme seçeneklerini kullanarak yapabilirsiniz.

        • 4

          SİLİNEN MESAJLAR ARŞİVLENEBİLECEK

          Şu anda geliştirme aşamasında olan bu özellikte kaybolan mesajlar saklanabilecek. Kullanıcılar isterlerse bu modu etkinleştirerek kaybolan mesajlarını arşivleyerek görebilecekler.

        • 5

          AVATAR OLUŞTURMA ÖZELLİĞİ GELİYOR

          Kendi avatarını oluşturma özelliği pek çok sosyal medya platformunda kullanıyor. Bu özellik şimdi WhatsApp’a taşınıyor. Henüz kullanıcılara açılmayan bu özellik beta versiyonlarda kullanılıyor. Avatar oluşturduktan sonra ona özel çıkartma paketi de otomatik olarak sunulmuş olacak. İsteyen kişiler avatarları profil fotoğrafı yapabilir.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa