Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Aleyna Tilki'den 'Eurovision' açıklaması - Magazin haberleri
        • 1

          TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, Türkiye’nin Eurovision’a katılımı konusunda harekete geçtiklerini açıkladı.

          Avrupa Yayın Birliği'nin yeni Başdanışmanı Martin Österdahl’dan bahseden Eren, "Eurovision’un başına Kuzey Avrupa’dan çok iyi biri geldi. Bence bu sene çok başarılıydı. Uzun zaman sonra güzel bir yarışma yaptılar." ifadelerini kullandı.

        • 2

          Bu açıklamanın ardından takipçilerinden Eurovision ile ilgili sorular alan Aleyna Tilki (21), hayranlarına yanıt verdi.

        • 3

          "GLOBAL BİR ŞARKICI OLARAK TEMSİL ETMEK İSTİYORUM"

          Eurovision'a katılacağını sanmadığını belirten Tilki, "Çünkü ben Avrupa’da, Türkiye’yi Türkiye’nin lokal bir şarkıcısı olarak temsil etmek istemiyorum. Ben Türkiye’yi global bir şarkıcı olarak tüm dünyada şampiyonlar liginde temsil etmek istiyorum. Çünkü o ligdeki prodüktörlerle çalışmaya başladım bile" dedi.

        • 4

          SERTAB ERENER BİRİNCİ OLDU

          Türkiye, 1975'teki ilk çıkışından bu yana Eurovision'a 34 kez katıldı. Türkiye, Eurovision şarkı yarışmasına ilk kez, Semiha Yankı’nın 'Seninle bir dakika' isimli şarkısı ile 1975 yılında katıldı. 24 Mayıs 2003'te Letonya'da gerçekleştirilen 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sertab Erener'in, "Everyway That I Can" şarkısıyla birinci olmuştu.

        • 5

          SON KEZ CAN BONOMO

          Türkiye, 2012'de Can Bonomo’nun 'Love Me Back' şarkısıyla son kez yarışmada bulunmuştu. Bonomo, 7. olmuştu.

          GEREKÇE PUANLAMA SİSTEMİ

          Türkiye 2013 yılında puanlama sistemindeki haksızlığı gerekçe göstererek Eurovision’dan çekilmişti. O dönem TRT’den sorumlu bakan olan Bülent Arınç, “Biz bu yarışmaya hangi güçlü grupla gidersek gidelim istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Türkiye’nin tanıtımı konusunda da çok fazla bir etkinlik olmuyor” demişti.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa