Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika haberler: ABD'li kongre üyesinden dikkat çeken 'UFO' açıklaması
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Burchett, bir uçağın Dünya'daki bir UFO'ya çarpmasının 'an meselesi' olduğu uyarısında bulundu.

        ABD'de Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Üyesi Tim Burchett'e göre dünyanın, tanımlanamayan hava cisimleri ve askeri jetler arasındaki gizemli 143 karşılaşmayla ilgili soruşturmasını hızlandırması gerekiyor.

        "UÇAKLA ÇARPIŞMA SADECE AN MESELESİ"

        Görsel: Associated Press
        Görsel: Associated Press

        NASA ve ABD savunma birimleri konulara ilişkin ayrı soruşturmalar başlatmış olsa da, 57 yaşındaki politikacı ilerlemenin yeterince hızlı olmadığını öne sürdü. Burchett ABD hükümetini, gözlemleri ve tüm kayıtları halka açıklamaya çağırdı.

        Tennessee, Knox County'nin eski belediye başkanı Tim, yetkililerin 2004'ten bu yana bildirilen 144 olaydan yalnızca biri için bir açıklama bulabildiklerini dile getirdi. Burchett araştırmaların engellendiğini iddia etti ve "Bu sadece halka haksızlık değil, aynı zamanda pilotlarımızın güvenliğini de tehlikeye atabilir. Bazıları, bir uçağın açıklanamayan bir cisimle havada çarpışmasının an meselesi olduğu konusunda uyardı. Yine de bu uyarılara ve raporlara rağmen, yapılanma 2019'a kadar kurulamadı. Hükümetimiz, birçok rapora rağmen, onlarca yıldır bu konuda şaşırtıcı bir şekilde sessiz kaldı" dedi.

        REKLAM

        2022'DE ŞÜPHELİ KARŞILAŞMALAR HAKKINDA TOPLANILMIŞTI

        Görsel: Associated Press
        Görsel: Associated Press

        ABD ordusu 2020’de önceki yıllarda Amerikan pilotlarınca gözlemlenen ancak tanımlanamayan cisimlere ilişkin görüntülerin gizliliğini kaldırmıştı. Daha sonra ABD istihbaratı söz konusu olayları incelemiş ve gerekli tanımlamayı yapamamıştı.

        Pentagon da bu tür olaylara ilişkin gözlemleri verilere dönüştürmek için önce Tanımlanamayan Hava Olayları Görev Gücü adlı bir birim kurmuş, daha sonra da bunu Hava Nesnelerini Tanımlama, Yönetim, Senkronizasyon Grubu olarak dönüştürmüştü.

        GİZEMLİ CİSİM OKYANUSTA KAYBOLMUŞTU

        Görsel: Associated Press
        Görsel: Associated Press

        Bu yılın başlarında UFO'larla ilgili ilk duruşmasını gerçekleştirilmişti.

        Duruşmada ilk olarak gösterilen Temmuz 2019'da California kıyılarında bir ABD Donanması gemisi tarafından çekilen bir videoydu. Tanımlanamayan cisim, okyanus yüzeyinin altında kaybolmadan önce birkaç dakika Pasifik'in üzerinde uçuyordu.

        REKLAM

        Savunma yetkilileri, görüntülerin gerçek olduğunu ve kanıtların ciddi teknolojiye sahip gizemli bir cisim olduğunu gösterdiğini söylemişti.

        NASA DA UFO İÇİN BİR EKİP KURMUŞTU

        Görsel: Associated Press
        Görsel: Associated Press

        Haziran ayında NASA, bu tür 'tanımlanamayan hava olaylarını' araştırmak için bir ekip oluşturduğunu duyurmuştu.

        NASA’dan yapılan yazılı açıklamada, “NASA, tanımlanamayan hava olaylarını, yani gökyüzündeki uçak veya bilinen doğal oluşumlar olarak tanımlanamayan olayların gözlemlerini, bilimsel bir bakış açısıyla incelemek için sonbaharın başlarında başlayacak bir çalışma ekibi görevlendiriyor." ifadesi kullanılmıştı.

        Açıklamada, çalışmanın, mevcut verilerin belirlenmesine, gelecekteki verilerin nasıl toplanacağına ve NASA'nın bu verileri tanımlanamayan hava olaylarına yönelik bilimsel anlayışı ilerletmek için nasıl kullanabileceğine odaklanacağı kaydedilmişti.

        * Haberin görseli Associated Press'ten servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa