Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD Açık bunaltıcı havanın etkisinde devam ediyor: "Bir oyuncu ölecek"
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        New York'ta gerçekleşen Amerika Açık Tenis Turnuvası sıcak havanın etkisinde devam ediyor. Bunaltıcı sıcaklar zaman zaman sporcuları zorluyor.

        "BİR OYUNCU ÖLECEK"

        Daniil Medvedev, çeyrek finalde yenmek üzere olduğu rakibi Adrey Rublev ile gerçekleşen maç sırasında oldukça bunaldı. Hatta kendisi terini silerken kameralara bakarak, "Bir gün bir oyuncu ölecek ve görecekler" ifadelerini kullandı.

        SICAKLIĞA KARŞI EVİNDE HAZIRLIK YAPTI

        36 yaşındaki İngiliz tenisçi Andy Murray, New York'taki "korkunç sıcaklık ve neme" evinde hazırlanarak geldi. Murray, buhar odası yardımıyla nemi yüzde 70'e, termometreyi 35 dereceye ayarlayarak saatlerce bisiklet sürdü.

        Geçtiğimiz günlerde Arthur Ashe Stadyumu'nda sıcaklık 32 dereceye ulaştı, sıcaklık ve nem yüksek olduğu için stadının çatısının kısmen kapatılmasına karar verildi.

        REKLAM

        Associated Press'in son 35 yıldaki dört tenis slamının ortalama sıcaklıkları üzerinden yaptığı yeni araştırmaya göre, son yıllarda "tehlike" bir artış yaşandı.

        Geçmişte Avustralya Açık her zaman aşırı sıcakların yaşandığı bir turnuva oluyordu; 2020'de orman yangınlarından çıkan duman turnuvadaki hava kalitesini etkilediğinde oyuncular kramplar geçirmiş ve nefes nefese kalmıştı. AP çalışması, Avustralya Açık'ın yüksek sıcaklığının keskin bir şekilde arttığını ortaya koyarken, ABD Açık yine de dört slam arasında neredeyse en sıcak olanı olarak kayıtlara geçti.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa