Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çocuk En güzel 23 Nisan etkinlikleri
        • 1

          Cuma vizyona giren çocuk filmleri: Sihirli Orman Peri Kraliçesi ve Cesur İtfaiyeci

          22 Nisan Cuma vizyona girecek 2 yeni çocuk filmi var. Cesur İtfaiyeci ve Sihirli Orman: Peri Kraliçesi... Çocukların ve animasyon tutkunlarının beğenisini kazanacak olan Cesur İtfaiyeci, babası gibi bir itfaiyeci olmanın hayalini kuran genç Georgia'nın bu hayallerinin peşinden gitmesini konu ediniyor. Sahavet Ahsen Kaçulu'nun yönettiği Sihirli Orman: Peri Kraliçesi, yanlışlıkla girdikleri ormandan çıkabilmek için Kraliçe Peri'yi kurtarmak durumunda kalan bir grup arkadaşın hikâyesini anlatıyor.

        • 2

          Kenan Doğulu'dan çocuklara şarkı

          Kenan Doğulu, Sonsuza Dek – Forevermore’ şarkısını ilk kez 23 Nisan’da Antalya’da, bünyesinde tema park, otel ve alışveriş merkezi bulunan The Land Of Legends’ın düzenlediği büyük 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde Beşiktaş Çocuk Korosu ile birlikte seslendirmeye hazırlanıyor. Kenan Doğulu 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında vereceği konserde dünyanın en büyük çocuk şarkısı korosu ile birlikte bir rekor denemesine de imza atacak. Kenan Doğulu’nun The Land Of Legends için 23 Nisan’a özel bestelediği; sözleri, müziği ve düzenlemesi kendisine ait olan yeni çocuk şarkısı, “Sonsuza Dek-Forevermore” bugün tüm dijital müzik platformlarında dinleyiciyle buluşuyor.

          SONSUZA DEK – FOREVERMORE

          Çocuklarız yarınlarız umutlarız çicekleriz
          Geleceğiz
          Çocuklarız hayallerimiz rengarenk ışıklarız
          Yıldızlarız

          Huzurlu mutlu insan
          Barış dolu bir dünya hayal değil
          Doğayla uyum içinde
          Her canlıyı sevince tamam işte
          Tamam işte

          We are the kids
          We’ll sing and dance together
          We’ll rise up high overjoyed

          We are the kids
          We are the sun and moonlight
          We’ll shine again forevermore
          A peaceful Mother Earth
          Happy people run the world
          Let’s sort it out

          A peaceful Mother Earth
          Happy people run the world
          Let’s dance it out

          Biz yarınlarız
          Biz umutlarız
          Ata’m senin yolundayız
          Sonsuza dek

          Çocuklarız
          Umutlarız
          Çocuklarız

        • 3

          Çocuk Bayramı ve Ulusal Egemenlik Konseri

          İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda, 23 Nisan Cumartesi akşamı, saat 19.00’da “Çocuk Bayramı ve Ulusal Egemenlik Konseri” gerçekleşecek. CRR Senfoni Orkestrası konserde, genç piyanistler 13 yaşındaki Arya Su Gülenç ve 15 yaşındaki Can Saraç’a eşlik edecek. Orkestrayı Murat Cem Orhan yönetecek. Konserde tiyatro sanatçısı Doğa Rutkay anlatıcı olarak yer alacak. Rutkay konserde, Başar Başaran'ın kaleme aldığı masalı seslendirecek. Konserin ilk bölümünde Fransız besteci, orkestra şefi ve piyanist Camille Saint-Saëns en bilinen eseri “Hayvanlar Karnavalı” ile keyifli bir çocuk bayramı kutlaması yaşanacak. Konserin ikinci bölümünde ise; Oğuzhan Balcı’nın Kaptan Köşkünden Manzaralar ve Cemal Reşit Rey’in Türkiye (Senfonik Rapsodiler) eseriyle ulusal egemenlik kavramı bir kez daha hatırlanacak. Konser Bilet: 30 - 20 TL

        • 4

          Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda 23 Nisan

          Bakırköy Belediye Tiyatroları’nın yeni oyunu ‘Çi-pi-lip’ 23 Nisan’da ilk kez çocuk seyircisiyle buluşacak. Ahmet Önel’in yazdığı, Ercan Koçak’ın yönettiği ‘Çi-pi-lip’te Kaybolan kedisini arayan bir çocuğun, kendini doğada bir keşif yolculuğunun içinde buluşu anlatılır. Kedisini ararken gizemli bir canlıyı gözlemlemeyi kafaya koymuş olan bir doğa bilimci ile karşılaşır. Çocuk, bilim insanının anlattıklarını dinledikçe bu gizemli canlıyı çok merak eder ama pek de bir şey öğrenemez çünkü bu araştırma büyük bir sırdır. Bir süre sonra aralarına Hamakçı katılır. Farklı amaçların peşinden koşan bu üçlü hayatın anlamını beklenmedik bir yerde bulurlar. Merak ve arayışla geçen bu yolun sonunda birlikte dostluğu keşfedeceklerinden habersizlerdir. Sevda Karabulut, Emre Sırımsı ve Burç Ara’nın rol aldığı oyun; iletişimin önemi, önyargıları aşmak ve güvenmek üzerine eğlenceli bir hikaye kuruyor. 23 ve 30 Nisan, 07 ve 14 Mayıs Cumartesi günleri saat 13.00’te Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ( 23 Nisan da Ücretsiz, diğer günler 10TL.)

        • 5

          Serkan Keskin Alkazar Sahnesi'nde

          23 Nisan ve 24 Nisan’da Hope Alkazar’da gerçekleştirilecek “Nasrettin Hoca Kukla Tiyatrosu”, “Gökçe Akyıldız ile Gençlere Yoga”, “İpek Artun ile Oyunlu Egzersiz”, “Gökçen Arıkan ile Hareket Egzersizi”, “Nil Ersan ile Dans Atölyesi” ve “Onaranlar Kulübü ile Figür Atölyesi” Hope Alkazar’ın çocuk misafirlerine eğlenceli bir gün yaşatırken, farklı deneyimler ile yaratıcılıklarını da geliştirecek. Ünü ülke sınırlarını aşmış halk kahramanı Nasrettin Hoca'nın hikayesi Serkan Keskin, Sezin Bozacı, Sibel Altan ve Meddah karakterini canlandıran Uğur Senker tarafından kukla tiyatrosu olarak yeniden Hope Alkazar Sahnesi’ne taşınıyor. Biletler mobilet.com da

          Etkinlik Programı 23 Nisan
          * Kukla Oyunu 7 yaş ve üzeri için Yer: Hope Alkazar İlk Seans: 13.00 İkinci Seans: 15.00
          * Gökçe Akyıldız Gençlere Yoga 8-14 Yaş Saat: 11.00 – 11.45
          * Gökçen Arıkan Hareket Egzersizi 8-14 Yaş Saat: 12.30 – 13.30
          * İpek Artun Oyunlu Egzersiz 8-14 Yaş 14.00 – 15.00
          * Nilsu Ersan Dans 8-14 Yaş 15.45 – 16.45
          * Onaranlar Kulübü Figür Atölyesi 8-14 Yaş 16.00 – 18.00

          Etkinlik Programı 24 Nisan
          * Kukla Oyunu 7 yaş ve üzeri için Yer: Hope Alkazar İlk Seans: 13.00 İkinci Seans: 15.00

        • 6

          23 Nisan’da Atatürk silüeti

          Rahmi M. Koç Müzesi, 23 Nisan’da çocuklara bayrama yaraşır bir gün vadediyor. Müzenin minik ziyaretçileri, bu anlamlı günde çocuklara sevgisini her fırsatta dile getiren ve kendilerine bir gün armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’le buluşuyor. Müzede sergilenen Anamorfoz Atatürk eseri çocuklara Atatürk’ün hayatını ve değerlerini yakından tanıma fırsatı sunuyor. Çekyalı heykeltıraş Patrik Prosko tarafından üç ayda tamamlanan eser, 93 farklı temadan 539 parçanın birleşmesiyle ortaya çıktı. ‘Yeniden form’ vermek anlamına gelen anamorfoz tekniği ile tamamlanan esere belirli bir noktadan bakıldığında, normalde çarpık ve bozuk halde görülen tüm parçalar Atatürk silueti oluşturuyor. Çocuklar her biri Atatürk’ün hayatına dokunmuş parçalardan oluşan eseri inceleyerek sevgilerini perçinliyor. Atatürk’ün ofis ve şahsi eşyaları ile kıyafetlerinin sergilendiği bölüm de koleksiyonda önemli bir yer tutuyor. Minik ziyaretçileri için eğlenceli bir deneyim ve aktivite alanı olan Rahmi M. Koç Müzesi’nde ayrıca Nostaljik Sokak’ta yer alan Haliç Oyuncakçısı, Fenerbahçe Vapuru’nda sergilenen gazeteci-yazar Yalvaç Ural’ın teneke oyuncak koleksiyonu ve dünyanın farklı yerlerinden farklı dönem ve kültürlere ait yaklaşık 2 bin 200 bebeği bir araya getiren Dünya Bebekleri Sergisi de keyif dolu bir gün sunuyor.

        • 7

          Akasya Retro Lunapark Çocuk Festivali başlıyor

          Akasya Retro Lunapark Çocuk Festivali, 22-23-24 Nisan’da, 11:30 – 22:00 saatleri arasında tüm çocukları açık havada düzenlenecek birbirinden eğlenceli dans gösterilerine, atölyelere ve öğretici seminerlere katılarak 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşamaya davet ediyor. 22-23-24 Nisan’da üç gün süresince, Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatmanur Koyuncu, 6-13 yaş çocuklarla, onlara ıspanağı sevdirecek “Temel Reis İksiri” yapacak. Ardından ebeveynlere özel “Sağlıklı Beslenmeye Minik Adımlar Semineri” gerçekleştirilecek. Berlinpet.co ile ebeveynlerin de çocuklarıyla birlikte katılacağı “Hayvan Sever Minik Eller ile Evcil Hayvanlara Özel Pupcakes Atölyesi” gerçekleştirilecek ve Mady Dans ile hocalar eşliğinde dans dersleri verilecek. Çekmeköy Sanat Atölyesi standının yanına gelen bütün ziyaretçilerle Tafting Halı Dokuma yapılacak ve birlikte bir halı üretilecek.

        • 8

          Fişekhane’de gökyüzü çocukların uçurtmalarıyla dolacak

          23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul’da kültür ve sanatın yeni adresi Fişekhane’de Uçurtma Festivali ile kutlanıyor. Çocuklarıyla birlikte keyifli zaman geçirmek isteyen aileler, pek çok eğlenceli ve öğretici aktivitenin sunulduğu oyun ve yaratıcılık dolu bir hafta sonu için 23-24 Nisan tarihlerinde Fişekhane’de bir araya geliyor. Uçurtma Yapım Atölyesi, Seramik Boyama Atölyesi, Tekstil Boyama Atölyesi ve Uçurtma süsleme Atölyeleri ile el becerilerini geliştiren çocuklar, festivalde ayrıca kendine özgü profesyonel tasarımlarıyla tanınan Mardinli uçurtma sanatçısı Zahit Mungan’dan uçurtma yapımı ve uçurması eğitimi alma fırsatı bulacaklar. 3-13 yaş arası çocuklar, atölyede kendi yaptıkları uçurtmaları, bu geleneği geleceğe taşıyan Mungan ile uçurmayı öğrenecekler ve gökyüzünü rengarenk uçurtmalarla donatacaklar. Programın ilk bölümü olan atölye çalışmaları tamamlandıktan sonra festivalin ikinci bölümünde ise tasarlanan uçurtmalar 14.00 ila 17.00 saatleri arasında ödüllü uçurtma sanatçısı “Zahit Mungan’la Uçurtma Uçurma Etkinliği” ile gökyüzü ile buluşacak. Uçurtma uçurma etkinliği ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilecek.

        • 9

          CSO ADA Ankara’da 23 Nisan coşkusu

          CSO ADA ANKARA, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı minik sanatseverlere yönelik üç güzel etkinlikle kutluyor. 22 Nisan akşamı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri” ile başlayacak etkinlikler, 23 Nisan’da “Aynı Bahçenin Çiçekleri 23 Nisan Piktes” ve Devlet Çoksesli Korosu’nun “Geleceğe Çok Ses” konserleri ile devam edecek. Ücretsiz konserlerin de bulunduğu etkinlikler Ankaralı minik izleyicileri bekliyor.

        • 10

          İş Sanat’ta 23 Nisan Coşkusu

          23 Nisan Cumartesi, saat 11.30’da 2. ve 4. sınıflara özel olarak hazırlanan ve Türkiye İş Bankası Müze’sinde devam eden “Bir Asrın Ardından” sergisi kapsamında düzenlenen ücretsiz “Madalya Atölyesi”nde çocuklar sergi turu ile başlayıp, çeşitli Türk ve dünya madalya örneklerini tanıtıcı bir sunumla madalyaların özelliklerini inceleyecek ve kendi madalyalarını tasarlayacak. Atölye çalışması toplam 1 saat sürecek. 5 - 6 yaş grubuna özel olarak hazırlanan “Müze Hatıram Atölyesi”nde ise çocuklar önce müzeyi eğitmenler eşliğinde gezecek, bankacılık nesnelerini eski – yeni, geçmiş – gelecek, benzerlik – farklılık kavramları üzerinden inceleyip, keşfettikleri nesne ve mekanları, ‘çizgilerimi birleştir’ çalışması ve resim etkinliği ile pekiştirecek.

          Toplam 1 saat sürecek müze gezisi ve atölye çalışması 23 Nisan Cumartesi, saat 14.00’da başlayacak. Her bir atölye için kontenjanlar 15 kişi ile sınırlı olup, info@isbankmuze.com.tr adresinden kayıt gerçekleştirilebilir, 0212 511 18 04 telefon numarasından bilgi alınabilir.

          Türkiye İş Bankası’nın Ankara Ulus’taki tarihi binasında kurulan İktisadi Bağımsızlık Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak düzenlediği, 8 – 10 yaş arası çocuklara yönelik “Müze Hatıram Atölyesi” ve “Dünyanın Parası Atölyesi” ile çocukları misafir edecek.

        • 11

          “Çocukken Büyüdüm Ben” Video Dizisini Kaçırmayın

          İş Sanat’ın yeni dizisi “Çocukken Büyüdüm Ben”, İş Sanat’ın YouTube kanalından ve “Kumbara Dergisi’nin internet sitesinden de izlenebilir. Semaver Kumpanya’nın İş Sanat için hazırladığı video serisinde Terzi Mahmut Bey ve dükkânına gelen kukla İhsan’ın günlük hayat hakkındaki sohbetlerine yavaş yavaş kasabanın diğer kukla ve insanları da katılmaya başlar. Leyla Hanım, Birgül Hanım, İhsan’ın arkadaşları Erkin, Sude ve Buse, Hüseyin Kaptan, Sütçü Salih, Aşçı Hatice, Dedektif Marlon, tiyatro oyuncusu Sarp karakterleri, izleyenlere kuklalarla insanların varoluş farklılıklarına rağmen, birlikte yaşayabildiklerine tanıklık etme imkânı sunuyor. Hakan Tabakan tarafından yazılan oyunun yönetmenliğini Volkan Sarıöz üstleniyor. Dekor tasarımı İsmail Hazır, kostüm tasarımı Sema Öztaş, ışık tasarımı Kaan Aloğlu, kurgunun Caner Kaya’ya ait olduğu dizinin oyuncu kadrosunda ise Mehmet Konu, Sarp Aydınoğlu, Onur Şenol, Sibel Altan, Onur Yalçınkaya, Nisan Yenigül ve Metin Alpargun yer alıyor.

        • 12

          OGM’den 23 Nisan’da Orman ve Çocuk Şenliği

          Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İstanbul başta olmak üzere 10 şehirde aynı anda “Orman ve Çocuk Şenliği” düzenliyor. Rafadan Tayfa, Niloya, Keloğlan, Harika Kanatlar gibi çocukların severek takip ettiği çizgi film karakterlerinin yer alacağı şenlikler, yarışmalar ve birbirinden eğlenceli gösterilerle renklenecek. İstanbul’da 23 Nisan cumartesi günü Belgrad Ormanı’nda düzenlenecek Orman ve Çocuk Şenliği saat 13.00’te başlayacak.

          Gösteri Programı

          Ankara - Rafadan Tayfa sahne gösterisi / Ankara Orman Fidanlık Müdürlüğü Yerleşkesi – Etimesgut / Saat: 13.00

          İstanbul - Rafadan Tayfa sahne gösterisi /Belgrad Ormanı Neşet Suyu Dikçatı Mevkii /Saat: 13.00

          Adana – Harika Kanatlar Sahne Gösterisi / Balcalı Orman İşletme Şefliği Yerleşkesi, Yeni Adana Stadyumu Karşısı – Sarıçam / Saat: 14.00

          Mersin – Harika Kanatlar Sahne Gösterisi / Mersin Orman Fidanlık Müdürlüğü Davultepe-Mezitli /Saat: 14.00

          Konya – Elif’in Düşleri Sahne Gösterisi / Meram Tavusbaba Ormanı Meram / Saat: 12.00

          Eskişehir – Harika Kanatlar Sahne Gösterisi / Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğü Kocakır Sosyal Tesisleri Odunpazarı / Saat: 13.00

          Hatay – Keloğlan Sahne Gösterisi / Serinyol Orman Fidanlık Müdürlüğü Yerleşkesi Antakya /Saat: 13.30

          Şanlıurfa – Keloğlan Sahne Gösterisi / Akbayır Mahallesi Şehir Ormanı Karaköprü / Saat: 14.00

          Muğla – Elif’in Düşleri Sahne Gösterisi / Ula Yangın Yönetim Merkezi Yanı Orman Alanı Ula / Saat: 14.00

          Kahramanmaraş - Harmanbiş Meddah / Başkonuş Yaylası / Saat: 14.00

        • 13

          Geleneksel 36. Çocuk Şenliği başlıyor

          İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın bu yıl 36.’sını düzenlediği “Çocuk Şenliği,” 23 Nisan 2022 Cumartesi günü 14:00’te “Herkes Sihirbaz Olacak” adlı çocuk oyunuyla başlıyor. Şenlik boyunca Bekçi ile Postacı, Rüya, Evvel Zaman İçinde (Konuk Oyun), Beş Haylaz (Konuk Oyun), Çöp Canavarı (Konuk Oyun), Demir Kız (Konuk Oyun) adlı çocuk oyunları sahneleniyor.

          Harbiye ve Müze Gazhane'de neler var?

          Şenliğin açılış gününde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin önündeki açık alanda, ikinci gününde ise Müze Gazhane Sahnesi’nin önünde etkinlik istasyonları kuruluyor. Etkinlik alanlarında çocuklar için Spor Parkuru Atölyesi, Beyin Antrenörü, Bubble Show Gösterisi, boyama alanı, cutout alanı vb. standlar yer alıyor. Etkinlik alanlarında İBB Kent Orkestrası Konseri’nde sanatçılarımız çocuklara şarkılar öğretiyorlar. Şehir Tiyatroları Sanatçısı Özge Özder, 24 Nisan 2022 Pazar günü Müze Gazhane’de"Her Canlı Eşit Yaşam Hakkına Sahiptir" isimli bir söyleşi düzenliyor. Şenlik boyunca önceden rezervasyonla “Meslekler Atölyesi, Farkındalık Dilde Başlar Atölyesi, Keloğlan Türkülü Masal Dinletisi Atölyesi” adlı 3 atölye düzenleniyor.

        • 14

          24 Nisan 2022 Pazar günü düzenlenecek atölyeler

          Keloğlan Türkülü Masal Dinletisi Atölyesi, Beylikdüzü Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 14:00’te 5-9 yaş grubu çocuklar için düzenlenecek. TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Rüstem Avcı ve Masalbilimci Ayşegül Dede’nin hazırladığı atölyede, Horozunu Arayan Keloğlan masalı katılımcıların tekrar masal yazımı yapılarak anlatılırken 7 yöresel türkü seslendirilecek.

          Farkındalık Dilde Başlar Atölyesi, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde saat 14:00’te 8-9 yaş grubu çocuklar için düzenlenecek. Merve Çınar Güngör’ün düzenlediği atölyede; çocukların günlük hayattaki dili kullanmada farkındalık kazanmaları ve herhangi bir alanda başarılı olmanın cinsiyete bağlı değil, çalışma ve azimle sağlandığı mesajlarının verilmesi amaçlanıyor.

          Meslekler Atölyesi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi Stüdyo 1’de saat 14:00’te 7-8 yaş grubu çocuklar için düzenlenecek. Selin Taşdemir ve Evrim Akdağ’ın yürüttüğü bu çalışma, çocukların gelişim sürecinde mesleklerle ilgili, ilgilerini doğru yönlendirilmelerinde, cinsiyet kalıp yargılarından uzak, kendi bilgi, beceri ve yetenekleriyle farkındalık sağlamayı hedefliyor.

          ÇOCUK OYUNLARI

          HERKES SİHİRBAZ OLACAK (3+ Yaş), 23 Nisan, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi

          Ünlü sihirbaz Zubi’nin öğrencileri “usta”lığa geçip onun sihirli şapkasını almanın hayalini kurarlar. Zubi, sihirli şapkanın yeni sahibini belirlemek için bir yarışma düzenler. İllüzyon gösterileriyle ilerleyen oyunda, hedefe ortaklaşa ilerlemenin önemi anlatılıyor. Kubilay Tuncer’in yazıp yönettiği oyunda Aslı Şahin, Aybar Taştekin, Cihat Faruk Sevindik, Damla Cangül Yiğit, Zeliha Bahar Çebirol alıyor. Oyun, 23 Nisan 2022 tarihinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

        • 15

          BEKÇİ İLE POSTACI (3+ Yaş), 24 Nisan, Müze Gazhane Büyük Sahne

          Postacı Piero ile Gece Bekçisi Marcello adlı çocuk kitabından uyarlanan eserde bir bekçi ile bir postacı ev arkadaşlarıdır. Biri gece diğeri gündüz çalıştığından hiç görüşemezler. Soğuk bir kış günü ikisi de hastalanınca, evi aynı anda paylaşmaları gerekir. Lodovica Cima, Gabriele Clima’nın yazdığı Ceylan Özçapkın’ın çevirdiği, Derya Yıldırım’ın oyunlaştırıp yönettiği oyunda Besim Demirkıran, Cafer Alpsolay, Melisa Demirhan, Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor. Oyun, 24 Nisan 2022 tarihinde Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde, 24 Nisan 2022 tarihinde Müze Gazhane Büyük Sahne’de.

          RÜYA (5+Yaş), 24 Nisan, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi

          Hayvanların kafese kapatılması, gösterilerde kullanılması, doğal yaşam alanlarından uzaklaştırılmaları nedeniyle çok üzülen bir çocuğun onları nasıl kurtardığı anlatılır. Özge Midilli-Ertan Kılıç’ın yazdığı Özge Midilli’nin yönettiği oyunda Nilay Yazıcıoğlu, Tarık Köksal, Nilay Bağ, Ceren Kaçar, Ceysu Aygen, Çağlar Polat, Emre Çağrı Akbaba, Mehtap Gündoğdu Akbulut rol alıyor.

        • 16

          EVVEL ZAMAN İÇİNDE (3+ Yaş), 24 Nisan, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi

          Bir annenin oğluna "Bana hiç al da gel" isteğiyle başlayan, çocuğun bu hiçlik arayışında karşılaştığı komik, bir o kadar da düşündürücü bir yol, bir yola çıkış hikayesi… Pertev Naili Boratav’dan Türk Halk Edebiyatı’nın güzel örneklerinden olan tekerlemelerle bizden olanı anlatıyoruz sizlere. Anne ve babalar yani bir zamanlar çocuk olan bizler de çocuklarımızla birlikte Keloğlan’dan, Nasrettin Hoca’ya, Ozan geleneğimizden, kuklalara, Meddah geleneğimizden, gölge oyunumuz Hacivat ve Karagöz'e samimi, içten, yediden yetmişe hepimizin keyif alabileceği, bazen hüzünlü, bazen de eğlenceli bir yolculuğa çıkacağız, eskimeyen zamanlara doğru... Işıl Kasapoğlu’nun yazdığı, Sezai Yılmaz’ın yönettiği oyunda Levent Muradoğlu rol alıyor. Oyun, 24 Nisan 2022 tarihinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

          BEŞ HAYLAZ(4-7 Yaş), 24 Nisan, Ümraniye Sahnesi

          Puglia’da yaşayan çok zeki ama bir o kadar da yaramaz olan Magli; şehri daha önce hiç görmemiştir. Anne ve babası pazarcılık yapan Magli için, bir sabah şehre gitme fırsatı doğar. Yola koyulan Magli, yol boyunca birbirinden değişik özellikleri olan beş kişiyle tanışır. Magli ve Beş Haylaz’ın hikâyesi böylece başlar. Mehmet Ali Açıl’ın uyarlayıp ve yönettiği oyunda Sergen Bölük, Didem Akın Açıl, Hakan Onat Peynirci, Deniz Gürsucu, Suat Onur Çalık, Faruk Oğur, Volkan Yıldız, Yüksel Hakverdi, İpek Zeylan rol alıyor. Oyun, 24 Nisan 2022 tarihinde Ümraniye Sahnesi’nde.

        • 17

          ÇÖP CANAVARI (3+ Yaş), 24 Nisan, Gaziosmanpaşa Sahnesi

          Siz denize çöp attınız mı? Peki denizlere atarken hiç aklınıza gelmedi mi; bu çöpler ne oluyor… Denizleri temizlemekten sorumlu balık var! Bu balık o kadar çok çöp yemiş ki bir canavara dönüşmüş; ama iyi yürekli. Bütün çöpleri büyük bir iştahla yiyor. Yalnız pet şişeden nefret ediyor. Onları denizlere atanlara çok kızıyor. O da ne! Karagöz bir pet şişe atıyor denize. Bir hışımla fırlıyor denizin dibinden Çöp Canavarı ve Karagöz’ün karşısına dikiliveriyor… Yazan & yöneten & oynayan Cengiz Özek. Oyun, 24 Nisan 2022 tarihinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

          DEMİR KIZ (4+ Yaş), 24 Nisan, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi

          Berfu ve Ferit iki iyi arkadaştır. Aynı okula gitmekte, birlikte ders çalışmakta ve oyun oynamaktadırlar. Berfu, sağlıklı beslenmediği için bir gün hastalanır. Hayali olan dans yarışmasına katılmak için bir an önce iyileşmelidir. Herkes Berfu’nun güçlü ve sağlıklı günlerine dönebilmesi için çaba sarf eder. Berfu da, bir an önce okuluna dönmek ve dans yarışması hayalini gerçekleştirmek için doktorunun söylediği her şeyi yapar; ilaçlarını içer, sağlıklı beslenir. Böylece dans edebilmek, okula gidebilmek ve arkadaşlarıyla oynayabilmek için sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlamıştır. Berfu sağlıklı beslenmediği için bir gün hastalanır. Dans yarışması hayaline ulaşmak için bir an önce sağlığına kavuşmalıdır. Berfu’nun bu hayaline ulaşma yolculuğunda bakalım neler olmuş…Deniz Yeşil Mavi’nin yazıp yönettiği oyunda Öykü Tanışman, Yiğit Rauf Yıldız, Nazlıcan Altun rol alıyor. Oyun, 24 Nisan 2022 tarihinde Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

        • 18

          ENKA Sanat'tan 23 Nisan’da interaktif çocuk oyunu

          ENKA Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda interaktif bir çocuk oyunu olan “Aridu - Galaktik DJ”yi çocuklarla buluşturuyor. Oyun, 23 Nisan Cumartesi günü saat 11:00’de ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda, çocuklar için ücretsiz sahneleniyor. Konsept ve tasarımı Bedirhan Dehmen ve Gökçe Gürçay tarafından yapılan, dramaturjisini Zerrin Yanıkkaya’nın üstlendiği “Aridu- Galaktik DJ”in oyuncuları arasında Gökçe Gürçay, Özlem Kurtuluş ve İlayda Evgin bulunuyor. Beden müziği, sihir, çağdaş dans, sirk ve soundpainting gibi performans sanatlarının bileşiminden oluşan bu performans, çocukları aynı zamanda hikayenin bir parçası haline getiriyor. “Aridu - Galaktik DJ”, farklılıkları, yaratıcılıkla sorun çözmeyi, sözsüz iletişimi ve arkadaşlığı ele alıyor. 7 yaş ve üzeri çocuklar için uygun olan “Aridu - Galaktik DJ”, 23 Nisan Cumartesi günü saat 11:00’de ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda izlenebilir. Bilet Fiyatları: Tam: 50TL / Çocuklara ücretsiz

        • 19

          Vialand Tema Park'ta 23 Nisan coşkusu

          ‘Mutlu anılar diyarı’ Vialand’de açılışa özel bilet kampanyasıyla, gün boyu sınırsız eğlence için geri sayım başlıyor. Vialand Tema Park’ta açılışa özel bayram kortejinde, kostüm karakterler ve çocukların çok sevdiği kahraman Kral Şakir ziyaretçileri karşılayacak. Kral Şakir’in yapımcısı Varol Yaşaroğlu’nun açılışa özel katılımıyla da çocuklar 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşayacak. “Nefeskesen”, “Adalet Kulesi”, King Kong, Viking gibi heyecanı ve adrenalini doruklarda yaşamayı vadeden birçok eğlence ile İstanbul’un fethini insansı robotlarla anlatan “Fatih’in Rüyası” gibi çok sayıda sevilen ünite yer alıyor.

        • 20

          Vialand Tema Park açılış coşkusunu 30 Nisan 2022 tarihine kadar sürecek özel kampanya fırsatlarıyla kutluyor. 7’den 70’e tüm misafirler, açılışa özel kampanya ile gün boyu sınırsız eğlencenin keyfini çıkaracak. Vialand Tema Park web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek sınırlı sayıda bilet satışında, 8-30 Nisan tarihleri arasında 119 liradan başlayan fiyatlarla maceraya giriş yapılabilecek. Vialand Tema Park Nisan ayı boyunca her gün 10.00 – 18.00, Mayıs ayında ise 11.00 – 19.00 saatleri arasında, güvenli bir eğlence imkanı sunacak.

        • 21

          Çocuklar için ‘Seramik Heykel Atölyesi’

          Trump Alışveriş Merkezi’nin sergi alanı Trump Art Gallery, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar için bir atölye yapacak. Sanatçı Aslışah Erdem’in düzenleyeceği Seramik Heykel Atölyesi ile minik sanatçılar keyifli zaman geçirecekler. Minik sanatçılar, atölye kapsamında hava ile kuruyan kil hamurundan hayal edip tasarladıkları formları gerçekleştirecekler. Çocukların, sanatsal ifade yoluyla öz güven ve farklı düşünme biçimlerini geliştirmesinin yanı sıra hayal ettikleri heykelleri yaparken yine kendilerine ait çözümler üretecek aynı zamanda keyifli vakit geçirecekler. Atölye, 23 Nisan Cumartesi günü saat 14:00 ’te başlayacak. Atölyeye katılım ücretsiz olacak ancak etkinlik öncesinde ön kayıt yaptırılması gerekiyor.

        • 22

          Galataport'ta Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan ücretsiz konser

          Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Konseri ile Galataport İstanbul ev sahipliğinde unutulmaz bir konsere imza atmaya hazırlanıyor. Orkestra, Galataport İstanbul Müze meydanında 23 Nisan Cumartesi 13.30 ve 17.00 saatlerinde ücretsiz olarak iki ayrı konserde sahne alacak. Şefliğini Prof. Rengim Gökmen’in yapacağı konserlerde orkestraya ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın eşlik edecek. Konserde; Antonio Vivaldi Dört Mevsim’den Türk valslerine kadar geniş bir repertuvar ile klasikleşmiş eserler seslendirilecek. İstanbul konseri öncesinde ise DÇSO 22 Nisan Cuma günü saat 21:00’de Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile Antalya Atatürk Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak. Oğuzhan Kavruk yönetimindeki DÇSO, Antalya konserinde çocukların çok sevdiği “Fonikler Köyü” performansıyla sahnede yer alacak. Sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk platformu olarak hayata geçirilen Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası konserlerinin bilet satışından sağlanan gelirin tamamı, sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan iş birlikleri kapsamında, çeşitli eğitim projelerine katkı için bağışlanıyor.

        • 23

          İllyria’yı görmeniz lazım

          İllyria Diyarının Aslanları 23 Nisan 2022 13:00, Cevahir AVM Şişli İstanbul

          Pedagog onaylı, çocuğunuzla beraber sizin de kahkahalarla izleyebileceğiniz, William Shakespeare’in Onikinci Gece adlı oyunundan uyarlama “llyria Diyarının Aslanları” adlı oyun çocuk izleyicisiyle buluşuyor.

          Uzuuuun zaman önce…
          Hakimiyetin hayvanlarda olduğu bir dünyada Illyria adında bir ülke vardı.
          İkiz aslan kardeşler, gösterişli tavus kuşu lordlar, hüzünlü ceylan leydiler, yaban domuzu şövalyeler, dans eden dodo kuşları, sırtlan hizmetçiler ve korsan maymunların olduğu bu renkli dünyada eğlence olduğu kadar karmaşa da vardı.
          Ama merak etmeyin; karmaşa pek uzun sürmeyecek.
          Çünkü en sonunda sevgi her şeyi çözer.
          Ki bu dünyada sevgi ve aşktan da bolca var.
          O halde hikayemiz başlıyor!
          -gerçekten başlıyor-
          Bir saniye. Neredeyiz demiştiniz?
          -ILLYRIA!

        • 24

          Çocuk Kalbi Tiyatro

          Edmondo de Amicis’in dünyada eğitmenler tarafından en çok tavsiye edilip, en faydalı kitap olarak kabul edilen Çocuk Kalbi kitabını uyarlayıp oyunlaştıran Kumbara Çocuk Tiyatrosu Türkiye’de ilk defa sergilenecek olan “Çocuk Kalbi” tiyatro oyununu çocuklarla buluşturuyor. Sadece çocukların değil, yetişkinlerin de keyifle izleyip, hayata, insan ilişkilerine dair önemli mesajlar alabileceği tiyatro oyunu, aynı zamanda bir aile tiyatrosu olarak da geçer. Çocuk Kalbi’nde, Enrico adındaki bir öğrencinin okul ve toplum yaşamı, çocuklara özgü sıcak ve içtenlikli bir dille anlatılıyor. Enrico’nun günlüklerinden yola çıkılan oyunda özveri, yardımlaşma, dürüstlük, iyilik ve sevgi gibi erdemlerin önemi vurgulanır.

          • 23 Nisan Cumartesi 16:00 Kadıköy Halk Eğitim Merkezi
          • 24 Nisan Pazar 13:00 Trump Sahne
          • 7 Mayıs Cumartesi 13:00 Kadıköy Halk Eğitim Merkezi
          • 7 Mayıs Cumartesi 15:00 Kadıköy Halk Eğitim Merkezi
          • 15 Mayıs Pazar 13:00 Trump Sahne

        • 25

          Çocuk Festivali Yapı Kredi bomontiada’da

          Yapı Kredi bomontiada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 23 – 24 Nisan’da “World Çocuk Festivali” ile kutluyor. Yapı Kredi World ana sponsorluğunda gerçekleşecek festival, iki gün boyunca çocuklara ve ailelerine keyifli dakikalar yaşatacak. Tümü ücretsiz olarak düzenlenecek etkinliklere, 23 ve 24 Nisan günü Yapı Kredi bomontiada’da kayıt olmak yeterli.

          Uçurtma sevdası, düzenlediği uçurtma festivalleri ve özgün uçurtma tasarımları ile tanınan Zahit Mungan’ın uçurtmaları World Çocuk Festivali’nde olacak. Çocuklar festivalde uçurtma atölyesine katılarak, kendi uçurtmalarını tasarlayıp uçurabilecek. Ayrıca Avlu sahnesinde swing, caz, klasik müzik konserleri ile çocuklara ve ailelerine keyifli dakikalar yaşatılacak. Gypsy caz ve swing tarzında müzik yapan Flapper Swing, Fun For Jazz ve Conduct Us’ın klasik müzik konserlerinin yanı sıra, Bando Takımı ve Bubble Show da çocukları Avlu’da birlikte şarkı söylemeye ve dans etmeye davet ediyor. Bir başka etkinlikte “Teneke Kutularla Picasso” atölyesinde, çocuklar Pınar Yazıcı ve Yiğit Yazıcı ile birlikte Picasso’nun özellikle Kübist resimlerinden ilham alarak, atık teneke kutular, farklı dokudaki atık kartonlar ve boyalar ile çalışarak, atık malzemenin nasıl değerlendirileceği ve dönüştürüleceğini, bir geri dönüşüm fikriyle öğrenecek. Çocukların atık malzemelerle müzik aleti yapacağı “Upcycling Müzik Atölyesi” ve “Vücut Perküsyon Atölyesi” de çocukların katılabileceği diğer atölye çalışmaları arasında yer alıyor.

        • 26

          Çocuk Tiyatroları

          Birbirinden keyifli tiyatro oyunu Nisan ayı ara tatilinde ve 23 Nisan haftasında çocuklarla buluşuyor. Biletinial.com üzerinden biletlerine ulaşabileceğiniz İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Anlatya’da Antalya’da sahnelenecek oyunlardan bazıları şöyle;

          Seksen Günde Dünya Turu, 24 Nisan 2022 Pazar, Caddebostan Kültür Merkezi, İstanbul
          Orfin’in Müzik Kutusu, 23 Nisan 2022 Cumartesi, Bornova KSM Bozkurt Kuruç, İzmir
          Zatonya, 24 Nisan 2022 Pazar, Meb Şura Salonu, İzmir
          Sincap Sinsin, 23 Nisan 2022 Salı, Bambu Sahne, Ankara
          İbi ve Tosi, 24 Nisan 2022 Çarşamba, Çankaya Sahne, Ankara
          Keloğlan ve Ali Cengiz, 23 Nisan 2022 Cumatesi, Podyum Sanat Mahal, Bursa
          Sakarlar Sirki, 23 Nisan 2022 Cumartesi, Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi, Bursa

        • 27

          23 Nisan’da yaratıcı drama atölyeleri

          Pera Müzesi Öğrenme Programları, Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle Çocuk Bayramı’na özel bir program hazırladı. “Yaratıcı Drama ile Kat Kat Haberler” başlıklı programda çocuklar Pera Müzesi’ni çevrimiçi ortamda gezdikten sonra, “Ve Şimdi İyi Haberler” sergisinden ilhamla hazırlanan atölyelere katılıyor. 7-12 yaş grubuna yönelik atölyelere Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklar Zoom üzerinden ücretsiz katılabiliyor.

          7-8 yaş grubuna yönelik Pera’dan Uzaktaki Yakınlara atölyesinde, sergideki eserler aracılığıyla iletişim araçlarını keşfeden çocuklar, oyun hamuru, makas, renkli kağıt gibi malzemelerle kendi iletişim araçlarını tasarlayacak.

          9-10 yaş grubu için tasarlanan Bir Dünya Bir Fotoğraf atölyesi çocukları yazılı basın tarihinde keyifli bir yolculuğa çıkaracak. Çocuklar atölye sonunda gazete, dergi ve boya kalemleriyle kendi gazete sayfalarını tasarlayacak.

          11-12 yaş grubuna yönelik Değişime Giden Yolda Dönüşmek atölyesinde ise günümüz dünyasında hızla değişip dönüşen sanat, medya ve teknoloji ortamında çocukların yeri sorgulanacak. Atölye katılımcıları sanat, medya ve teknolojideki değişimleri yaratıcı drama buluşması aracılığıyla keşfedecek.

        • 28

          Çevrimiçi Sergi Turu ve Atölye Programı

          10.30 Pera’dan Uzaktaki Yakınlara (7 – 8 yaş)
          11.45 Bir Dünya Bir Fotoğraf (9 – 10 yaş)
          13.15 Değişime Giden Yolda Dönüşmek (11 – 12 yaş)

          Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinliklere katılım ücretsizdir, rezervasyon gereklidir. Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir. Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.

        • 29

          AKM'de Fatih Erkoç’tan çocuk şarkıları

          Atatürk Kültür Merkezi (AKM), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, 18-23 Nisan 2022 tarihleri arasında daha önce görülmemiş bir “Çocuk Sanat Festivali”ne ev sahipliği yapacak. Çocukların öğrenirken eğleneceği birbirinden farklı atölyeler, sergiler, çocuk filmleri, çocuk tiyatroları, konserler, dev piyano, TRT Çocuk’un en sevilen çizgi dizilerinin maskotları 1 hafta boyunca AKM’de çocuklarla buluşacak. 24 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek olan festival, her gün 11.00-17.00 saatleri arasında çeşitli etkinlikler ile tüm çocuklara 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşatmaya hazırlanıyor. Festival süresince çocuklar “Boyama Evi”nde özgürce yerleri, tavanları ve hatta eşyaları bile boyayabilecekler. İnteraktif akvaryumda kendi çizdikleri balıkları denizde yüzdürecekler, Renklerle Dans’ta birbirinden eğlenceli müziklerle 23 Nisan coşkusunu yaşayacaklar. Festival süresince her gün birbirinden eğlenceli tiyatro oyunları ve müzikalleri izleyebilecek olan çocuklar, sanat atölyelerinde resimden müziğe, baleden seramiğe, tişört boyamadan boncuk yapımına sanatın her alanında yeteneklerini sergileyecekler. Festival etkinliklerinin biletleri biletinial.com ve akmistanbul.gov.tr’den satın alınabilir.

        • 30

          AKM ÇOCUK SANAT FESTİVALİ PROGRAMI

          18 NİSAN PAZARTESİ

          11.00-17.00 İDOB Resim Yarışması Sergisi - Kültür Sokağı
          11.00-17.00 Çocukların Gözünden AKM Fotoğraf Sergisi - Kültür Sokağı
          11.00-17.00 Dijital Akvaryum -ÇAS
          11.00-17.00 Renklerle Dans (dijital) - ÇAS
          11.00-17.00 Boyama Evi (Kültür Sokağı)
          11.00-17.00 Genç Müzisyenler, Kültür Sokağı
          11.00-17.00 Maskot gezileri (Bulmaca Kulesi, Kaptan Pengu ve Arkadaşları Maskotları) Kültür Sokağı
          11.00-17.00 Dev Piyano -Kütüphane Katı
          12.30-13.30 Yüce Gümüş ile Türk Müziği Atölyesi– ÇSM
          13.00-14.00 Müziğin ve Kokunun Resmi Atölyesi – ÇSM
          13.00 Çocuk Film Gösterimi – AKM Yeşilçam Sinema
          14.30-15.30 Vitray Atölyesi– ÇSM
          15.00-16.00 Füreyya Koral ile Çılgın Tabaklar Atölyesi – ÇSM
          15.00 Çocuk Oyunu: Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam (İDT) –
          AKM Tiyatro

          19 NİSAN SALI

          11.00-17.00 İDOB Resim Yarışması Sergisi
          11.00-17.00 Çocukların Gözünden AKM Fotoğraf Sergisi
          11.00-17.00 Dijital Akvaryum (ÇAS)
          11.00-17.00 Renklerle Dans (dijital)
          11.00-17.00 Boyama Evi
          1.00-17.00 Genç Müzisyenler, Kültür Sokağı
          11.00-17.00 Maskot gezileri (İbi, Akıllı Tavşan Momo ve Z Takımı Maskotları)
          11.00-17.00 Dev Piyano
          12.30-13.30 Konuşan Balıklar Tişört Boyama Atölyesi – ÇSM
          13.30-14.00 Müziğin ve Kokunun Resmi Atölyesi-ÇSM
          13.00 Çocuk Film Gösterimi – AKM Yeşilçam Sinema
          14.00 Çocuk Müzikali: Dans Et Şarkı Söyle
          14.30-15.30 Vitray Atölyesi – ÇSM
          15.00-16.00 Füreyya Koral ile Çılgın Tabaklar Atölyesi– ÇSM

          20 NİSAN ÇARŞAMBA

          11.00-17.00 İDOB Resim Yarışması Sergisi
          11.00-17.00 Çocukların Gözünden AKM Fotoğraf Sergisi
          11.00-17.00 Dijital Akvaryum (ÇAS)
          11.00-17.00 Renklerle Dans (dijital)
          11.00-17.00 Boyama Evi
          11.00-17.00 Genç Müzisyenler, Kültür Sokağı
          11.00-17.00 Maskot gezileri (Pırıl ve Aslan Maskotları)
          11.00-17.00 Dev Piyano
          12.30-13.30 Yüce Gümüş ile Türk Müziği Atölyesi – ÇSM
          13.00-14.00 Çini Atölyesi– ÇSM
          13.00 Çocuk Film Gösterimi – AKM Yeşilçam Sinema
          15.00 Çocuk Müzikali: Barış Ormanı (İDT)
          14.30-15.30 Mask Atölyesi– ÇSM
          15.00-16.00 Konuşan Balıklar Tişört Boyama Atölyesi – ÇSM

          21 NİSAN PERŞEMBE

          11.00-17.00 İDOB Resim Yarışması Sergisi
          11.00-17.00 Çocukların Gözünden AKM Fotoğraf Sergisi
          11.00-17.00 Dijital Akvaryum (ÇAS)
          11.00-17.00 Renklerle Dans (dijital)
          11.00-17.00 Boyama Evi
          11.00-17.00 Genç Müzisyenler, Kültür Sokağı
          11.00-17.00 Maskot gezileri (Kaptan Pengu ve Arkadaşları Maskotları)
          11.00-17.00 Dev Piyano
          12.30-13.30 Up Uzun Heykeller Atölyesi – ÇSM
          13.00-14.00 Ritim ve Müzik Atölyesi – ÇSM
          13.00 Çocuk Film Gösterimi – AKM Yeşilçam Sinema
          14.00 Çocuk Oyunu: Kaptan Pengu ve Arkadaşları
          14.30-15.30 Ebru Atölyesi – ÇSM
          15.00-16.00 Pandomim Atölyesi– ÇSM

          22 NİSAN CUMA

          11.00-17.00 İDOB Resim Yarışması Sergisi
          11.00-17.00 Çocukların Gözünden AKM Fotoğraf Sergisi
          11.00-17.00 Dijital Akvaryum (ÇAS)
          11.00-17.00 Renklerle Dans (dijital)
          11.00-17.00 Boyama Evi
          11.00-17.00 Genç Müzisyenler, Kültür Sokağı
          11.00-17.00 Maskot gezileri
          11.00-17.00 Dev Piyano
          11.00-12.00 Ritim ve Müzik Atölyesi -ÇSM
          13.00-14.00 Renkli Dokuma Atölyesi – ÇSM
          13.00 Çocuk Film Gösterimi – AKM Yeşilçam Sinema
          14.30-15.30 Ukulele Atölyesi– ÇSM
          15.00-16.00 Baskı Atölyesi – ÇSM
          17.00 Konser: Fatih Erkoç Çocuk Şarkıları

          23 NİSAN CUMARTESİ

          10.00-10.30 23 Nisan Özel Korteji
          11.00-17.00 İDOB Resim Yarışması Sergisi
          11.00-17.00 Çocukların Gözünden AKM Fotoğraf Sergisi
          11.00-17.00 Dijital Akvaryum (ÇAS)
          11.00-17.00 Renklerle Dans (dijital)
          11.00-17.00 Boyama Evi
          11.00-17.00 Genç Müzisyenler, Kültür Sokağı
          11.00-17.00 Maskot gezileri
          11.00-17.00 Dev Piyano
          11.30-12.30 Up Uzun Heykeller Atölyesi – ÇSM
          12.00-13.00 Bale Atölyesi– ÇSM
          11.00-12.00 Burnunu Kaybeden Palyaço – AKM Arka Sahne
          13.00 Çocuk Film Gösterimi – AKM Yeşilçam Sinema
          13.30-14.30 Boncuk Atölyesi– ÇSM Katı
          13.30-14.30 İllüzyon Show – AKM Arka Sahne
          13.30-14.30 Ebru Atölyesi – ÇSM
          15.30-16.30 Füreyya Koral ile Çılgın Tabaklar Atölyesi– ÇSM
          16.00-17.00 Bremen Mızıkacıları (konser) – AKM Arka Sahne
          17.00 İDOB Resim Yarışması Ödül Töreni
          17.15 Konser: İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası-23 Nisan Özel Konseri

          24 NİSAN PAZAR

          **AKM festival dışı devam etkinlikleri

          11.00-17.00 İDOB Resim Yarışması Sergisi
          11.00-17.00 Çocukların Gözünden AKM Fotoğraf Sergisi
          11.00-17.00 Dijital Akvaryum (ÇSM)
          11.00-17.00 Renklerle Dans (dijital)
          11.00-17.00 Boyama Evi
          11.00-17.00 Genç Müzisyenler, Kültür Sokağı
          11.00-17.00 Maskot gezileri
          11.00-17.00 Dev Piyano
          12.00-13.00 Çocuklar ile Yaratıcı Drama– ÇSM
          12.15-13.00 Metin Ceylan ile Resim Atölyesi – ÇSM
          13.00 Çocuk Film Gösterimi – AKM Yeşilçam Sinema
          13.15-14.00 Çocuklar için Masal Atölyesi– ÇSM
          13.30-14.15 Ritim ve Müzik Atölyesi– ÇSM
          14.00 Çocuk Oyunu: Büyüklere Masallar

        • 31

          Thomas ve Arkadaşları 23 Nisan’ı kutluyor

          Bu yıl Thomas ve Arkadaşları ile birlikte gerçekleştirilecek Cartoon Network 23 Nisan Ödüllü Yarışmasında çocuklar oyun konsolu, dizüstü bilgisayar, tablet ve 23 Nisan’a özel tam 23 adet Thomas ve Arkadaşları Tren Setleri’ni kazanma şansı yakalayacak. 2-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek yarışmada Thomas ve Arkadaşları’nın 23 Nisan’a özel yayınlanacak bölümünü izleyen çocuklar soruları kolayca yanıtlayabilecek. En yaratıcı cevap ile yarışmaya katılan bir kişi oyun konsolu, bir kişi dizüstü bilgisayar, bir kişi de tablet kazanma şansı yakalarken, 23 çocuğa da Thomas ve Arkadaşları Tren Setleri hediye edilecek. Çocuklar yarışmaya cartoonnetwork.com.tr adresinden katılabilecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel yayınlanacak “Thomas ve Arkadaşları Özel: Sodor Kupası Yarışı” bölümünü izleyen çocuklar soruları rahatça cevaplayabilecek. Yarışmayı kazanmak isteyen çocuklar, Thomas ve Arkadaşları Özel: Sodor Kupası Yarışı bölümünü hem Cartoon Network Youtube kanalı hem de cartoonnetwork.com.tr’de izleyebilecek.

        • 32

          Niloya ve Arkadaşları

          Çizgi kahraman ve arkadaşları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan itibaren her gün yeni bölümleri ile TRT Çocuk ’da olacak. İsmini mutluluktan alan Niloya, 23 Nisan’da yayınlanmaya başlanacak yeni bölümleri ile adeta çocuklara bayram hediyesi veriyor. Senaryosu psikologlar ve pedagoglar ile birlikte hazırlanan yerli çizgi film, çocukların psikolojik gelişimini ve hayal dünyasını olumlu yönde etkilerken, ailelerin de takdirini topluyor. Miniklerin eğlenerek izlediği yerli çizgi filmin yeni sezonunda Niloya; kurbağalarla olan oyunlarını, soğuk havalarda ısınma taktiklerini, arama kurtarma ekibi çalışmalarını, hayvan dostları ile birlikte eğlencelerini, kişisel becerilerini, ayna karşısındaki şaşkınlıklarını, sıfır atık projesinin en eğlenceli hallerini arkadaşları ile paylaşacak.

        • 33

          İstanbul Modern’den 23 Nisan’a özel proje: Sevimli Dostlar

          İstanbul Modern, çocukların doğayla kurdukları bağı sanat yoluyla güçlendirmeleri amacıyla, sanatçıların proje için geliştirecekleri desenlerden yola çıkarak çocuklara sanat çalışmaları üretebilecekleri yaratıcı fikirler sunuyor. İstanbul Modern, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları doğayı düşünmeye ve sanat yoluyla renkli hayaller kurmaya çağırıyor. Çağdaş sanatçılar Ramazan Bayrakoğlu, TORK Dans, Lamia Karaali, Necla Rüzgar, Yusuf Taktak, Güneş Terkol ve Tuna Uysal işbirliğinde yürütülen “Sevimli Dostlar” projesi 15-24 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. “Sevimli Dostlar” projesinde yer alan çağdaş sanatçılar çocuklar için boş kâğıtlar üzerinde hayal edilerek tasarlanmış hayvan figürleri hazırlıyor. Çocukların üretimlerinin fotoğrafları, www.istanbulmodern.org adresinde 16 Mayıs 2022 tarihine kadar sergilenecek.

        • 34

          Çocukların Festivali için geri sayım başladı

          22-23-24 Nisan’da Zorlu PSM’de, “Çocukların Festivali” için bilet satışları devam ediyor. Minik misafirlerini ağırlamaya hazırlanan festival bu yıl da çocuklar ve ebeveynlerini, eğlenceli ve öğretici vakit geçirebilecekleri atölyelerde bir araya getirecek. 22 Nisan’da başlayacak olan Türkiye’nin ilk çocuk sanat, bilim, eğlence festivalinde çocuklar, kendilerine özel olarak hazırlanan atölyelerde eğlenceli ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra kişisel becerilerini ve yeteneklerini keşfedebilecekleri deneyimsel aktivitelere katılabilecekler. 0-3 ve 3-15 yaş arasındaki çocuklara yönelik, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek festivalde, çocukların renkli dünyalarına seslenecek ve üç gün boyunca unutulmaz anlar yaşatacak oldukça dolu bir program sunuluyor.

        • 35

          Akbank Sanat'tan 23 Nisan'a özel etkinlikler

          Akbank Sanat, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” için çocuklara özel bir program hazırladı. Çocukların 23 Nisan’ı neşeyle kutlamaları için sanat eğitmeni Barış Karayazgan tarafından hazırlanan atölye çalışmaları Akbank Sanat Youtube kanalından izlenebilecek. Akbank Çocuk Tiyatrosu 50’nci yılını Akbank Sanat ve Zorlu PSM işbirliği ile sahnelenen, Peter Pan’in hikayesinden uyarlanan müzikal ile kutluyor. Yıl boyu devam edecek “Peter Pan ve Varolmayan Ülke” müzikalinin ilk gösterimleri 23 ve 24 Nisan tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşecek. Müzikalin biletleri Nisan ve Mayıs aylarındaki gösterimler için www.passo.com.tr’de satışa.

        • 36

          Akbank Sanat programı

          22 Nisan 2022, Cuma
          "Robert Smithson ve Dünyayı Kullanarak Sanat Yapmak"
          Arazi veya Yeryüzü Sanatı’nın çok özel sanatçılarından biri olan Robert Smithson 1970’de yaptığı “Spiral Jetty” ile dünyayı tam anlamıyla kullanarak sanat yapma konusunda bir öncü oldu! Atölyede bu çok farklı sanatçının eserleri ve sanata yaklaşımı çocuklarla buluşuyor.

          23 Nisan 2022, Cumartesi
          "James Turell, Dünya, Gökyüzü ve Işık ile Sanat Yapmak"
          Bazı sanatçılara dünya dar gelir ya, işte James Turell onlardan biri. Hani bazı sanatçılar için boyut çok özeldir ya, iste James Turell onlardan biri. James Turell eserlerinde sadece dünyayı değil, ışığı, gökyüzünü ve uzayı da kullanmış! Bu atölyede sanatçının sanata nasıl yaklaştığı, hangi malzemeleri kullandığı ve eserlerinin yapım süreci çocuklarla buluşuyor.

          23 – 24 Nisan 2022, Cumartesi / Pazar
          "Peter Pan ve Varolmayan Ülke” Müzikali
          Wendy her akşam kardeşlerine masallar anlatıp yataklarına yatırır. Ancak bu gece, farklı bir gecedir. Masalların büyümeyen çocuğu Peter Pan, koruyucu perisi Tinkerbell ile çıkagelir. Kahramanlarımız, peri tozunun da yardımıyla Varolmayan Ülke adında bir adaya yolculuğa çıkar. Adada korsanlar ve deniz kızlarıyla yaşadıkları maceralar, Kayıp Çocuklar’ın yaşamını değiştirecektir.

        • 37

          Atlas 1948 baharı sanatla karşılıyor

          Atlas 1948’in beyaz perdesi bu ay çocuk filmleriyle renkleniyor. Atlas Sahnesi de 23 Nisan haftası boyunca çocuk oyunlarına ev sahipliği yapacak. Beyoğlu Kültür Yolu’nun merkezinde yer alan ve yenilenen dijital alt yapısı ile film festivalleri, gala, ülke sinemaları ve vizyon filmlerinin yanı sıra sahne sanatları ve konserlere de ev sahipliği yapan Atlas 1948 Sineması, Nisan ayının büyük bölümünü çocuklara ayırıyor. 23 Nisan Cumartesi günü “Deniz Kızı Ponyo”, 24 Nisan Pazar “Sihirli Müze”, 30 Nisan Cumartesi ise “Ayı Kardeşler: Fantastik Dünyalar” ve “Ayı Kardeşler: Eyvah Ayılar Küçüldü” Atlas 1948’de izlenebilecek.

        • 38

          23 NİSAN CUMARTESİ

          12.30: DENİZ KIZI PONYO
          , Çocuk Filmi, Yönetmen: Hayao Miyazaki, Animasyon / 2008/ 101 dk
          İnsani, insani olduğu kadar çevreci, sımsıcak bir animasyon olan Küçük Denizkızı Ponyo, bu sanatın büyük ustası Miyazaki tarafından beyazperdeye aktarıldı. Küçük ve sevimli bir Japon balığı olan Ponyo'nun en büyük hayali insan olmaktır. Bu umutsuz hayali onu maceradan maceraya sürükleyecektir. Bu esnada beş yaşındaki bir oğlan çocuğu ile arkadaşlık etme fırsatı yakalar. Bu arkadaşlık küçük dişi balığın en büyük hayaline ulaşmasına yardımcı olur. Çevre ve deniz kirlenmesine de dikkat çeken bu sevimli film, Japonya’da gişe rekorları kırdı. Şimdi, Türk sinemaseverlerin de beğenisine sunulan filmin çocuksu hikâyesiyle naif kitleleri derinden etkilemeyi başardığı söyleniyor.

          17.00: ALAADDİN’İN MÜZİKALİ, Çocuk Tiyatrosu, 50 dk
          Aladdin, zamanını Agrabah şehrinde pazardan yiyecek çalarak geçiren fakir bir gençtir. Ancak yaşam tarzına rağmen aslında Aladdin'in altın gibi bir kalbi vardır. Onun macerası, babası tarafından zorla evlendirilmeye çalışılan bir genç kızla tanıştığı zaman başlar. Bu genç kız aslında ülkenin sultanının kızı olan Prenses Yasemin'dir. Aladdin'in şansı, Kaplanağzı Mağarası'ndan sihirli bir lamba aldığında aniden değişir. Lambada, eğlenceye düşkün, neşeli ve 3 dileğini gerçekleştirme şansına sahip olan bir cin vardır. Aladdin'in lambanın cini sayesinde sevdiği kıza ulaşmaya çalışırken bilmediği şey ise Sultan'ın veziri Cafer'in hem Aladdin hem de lamba için kötü planları olduğudur. Tiyatro Temaşa ve GİST’in (Gösteri İstanbul) ortak yapımcılığını üstlendiği Alaaddin’in Müzikali 13 kişilik oyuncu kadrosuyla her yaştan izleyicinin keyifle izleyeceği eğlenceli bir müzikal gösteri.

        • 39

          24 NİSAN 2022 PAZAR

          12.30: SİHİRLİ MÜZE, Çocuk Filmi, 85 dk, Yönetmen: Martin Kotík & Inna Evlannikova
          Sihirli Müze, sihirli bir müzeyi ve tüm şehri kurtarmak zorunda olan Harvie ve dostlarının macerasını anlatıyor. Hayattaki en büyük tutkusu bilgisayar oyunu oynamak olan Harvie cesur ve afacan bir çocuktur. En büyük hayali, sevdiği oyunda puan rekorunu kırmak ve birinci olmaktır. Bir gün babasının müdürü olduğu Kukla Müzesi'nin yıkılacağını öğrenince, arkadaşı Monica ve köpeği Jerry ile gizlice müzeye girerler. Ancak müzedeki her şey canlanınca, kendilerini bilgisayar oyunlarında bile görülemeyecek fantastik bir maceranın içinde bulurlar. Üç kafadar, sihirli müzede canlı kuklalar ve oyuncaklarla hayatlarının en güzel oyununu oynamaya başlarlar. Ta ki bazı kuklalar dünyayı ele geçirmeye çalışana kadar! Sihirli müzeyi ve tüm şehri kurtarmak zorunda olan Harvie ve dostları, artık unutulmaz bir maceraya yelken açmıştır.

          17.00: OKYANUS MÜZİKALİ DENİZ KIZI EFSANESİ, Çocuk Tiyatrosu
          Okyanusun en güzel sesli kızı Ariel’in aşkı uğruna sesinden vazgeçtiği, Cadı Ursula’nın hain planlar yaptığı ama en sonunda iyiliğin ve sevginin kazandığı müzikal! Okyanus Müzikali denizler altının büyülü dünyasında sizi bekliyor!
          Yapım: Temaşa Gösteri Sanatları – Gist
          Oynayanlar: Bartu Ayvaz, Serra Tankal, Çağla Buldak, Atakan Celbiş, Talha Kaya, Volkan Dinç

          30 NİSAN 2022 CUMARTESİ

          Çocuk Filmleri Seçkisi

          11.30: AYI KARDEŞLER: FANTASTİK DÜNYALAR, Animasyon | 2017 / 84 dk, Yönetmen: Ding Liang
          Boonie Bears serisinin yeni filmi Estranged Worlds, Orta Dünya Krallığı'nın harikalarından biri olan Altın Geyik'in yerini keşfeden robot Coco ve arkadaşlarının, hırsızlara karşı ormanın düzenini korumaya çalışmalarını anlatıyor. Cesur ve maceraperest robot Coco, efsaneler ve masallarla dolu Orta Dünya Krallığı'nın harikalarından biri olan Altın Geyik'in yerini keşfeder. Onu, hazine avcısı hırsızlardan korumak için en güvendiği ve sevdiği arkadaşlarını bir araya getirip, bir grup kurar. Hırsızlar geyiği hırsları için çalmaya çalışırken, Coco ve arkadaşları ormanın ahengini korumak istemektedir. Bu heyecan dolu yolculukta Altın Geyik'e ilk önce kim ulaşabilecektir?

          13.15: AYI KARDEŞLER: EYVAH AYILAR KÜÇÜLDÜ, Animasyon / 2018 / 85 dk, Yönetmen: Leon Ding
          Serinin bu beşinci filminde Ayı Kardeşler ve Oduncu Vik'in maceraları kaldığı yerden devam ediyor. Oduncu Vik, sürekli karşısına çıkarak, planlarını altüst eden Ayı Kardeşler’den sonsuza dek kurtulmak için bir küçültme cihazı icat eder. Ancak icadını Briar ve Bramble’ın üstünde kullanmaya çalışırken onlarla birlikte yanlışlıkla kendisini de küçültür. Şimdi, kendilerine yabancı gelen kocaman dünyada hem eski boylarına dönebilmek, hem de ekosisteme zarar veren kirliliği durdurmak için -minik- kahramanların güçlerini birleştirmeleri gerekecektir.

          17:00: MUTLULUK DİYARI, Çocuk Tiyatrosu, Yapım: Ülkü Çocuk Tiyatrosu
          Jelly ve arkadaşı Sweety daha önce hiç üretilmemiş bir şekerleme yapmak için meyve avına çıkarlar. Bu serüvenlerinde yolda Candy ve Barry ile karşılaşarak birlikte hareket ederler. Yolda birçok olumsuzlukla karşılaşan Bonyalılar kendilerini farklı maceraların içinde bulurlar. En sonunda yapmak istedikleri şekerlemeyi bulan ve üreten ekip tüm Bonyayı birleştirecek olan köprüyü yaptırtarak amaçlarına ulaşırlar.

        • 40

          Kalyon Kültür ile Çocuk Atölyeleri

          Kalyon Kültür, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu gün boyu sürecek etkinliklerle kutluyor. PACE Çocuk Sanat Merkezi'nin gerçekleştireceği program kapsamında yer alan Küçültme Işınlı Takı ve Anahtarlık Atölyesi'nde kocaman bir resim minik bir kolye, anahtarlık veya çanta süsüne dönüşüyor; Pixel Heykeller Atölyesi rengârenk boncuklar çocukların hayalleri ile birleşerek muhteşem pixel heykeller oluyor; "İleri Dönüşüm" Oyuncak Heykeller Atölyesi çocuklara ileri dönüşümün ne olduğunu öğretirken farklı malzemelerle hayallerindeki heykele kavuşturuyor; Mini Mozaik Atölyesi hem eğlenceli hem de kullanışlı objelerin yapıldığı bir alan sunarken Mozaik Heykeller Atölyesi ise çocuklara "ekleyerek heykel" yapma yöntemini öğretiyor.

        • 41

          23 Nisan'a özel çocuk atölyeleri

          Sera Çamaş ile Beden Müziği ve Ritim Atölyesi, Online - 11.00-11.45

          İKSV tarafından kurulan Birlikte Güçlü Sesler Korosu koristi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Piyano Bölümü Öğrencisi Sera Çamaş'ın yürüteceği atölyede çocuklar, 23 Nisan sabahına müzikle ve canlı ritimlerle başlayacaklar. Atölye sırasında hep birlikte öğrenecekleri keyifli bir şarkıya, bedenleriyle ritim yaparak eşlik edecekler. 3 yaş ve üzerindeki çocukların tek başlarına veya aileleriyle birlikte katılabilecekleri bu eğlenceli atölye, 23 Nisan Cuma günü 11.00-11.45 saatleri arasında Zoom üzerinden gerçekleştirilecek.

        • 42

          Çocuk Bayramı doludizgin yaşanacak

          Metropol İstanbul’da 23 Nisan’a özel hayata geçirilen Genç Sahne, “bugünün amatörleri, geleceğin müzisyenleri” temasıyla gençlerin performanslarına ev sahipliği yapacak. Gençlerin kendilerini göstereceği Genç Sahne, Metropol İstanbul ziyaretçilerine müzikle dolu keyifli saatler yaşatacak. Genç yetenekler sevilen popüler şarkıların coverlarının yanı sıra kendi bestelerini de seslendirecek. Bayram kutlamalarının gerçekleşeceği alanda 13:00 – 16:00 saatleri arasında miniklerin katılacağı keyifli atölyelerin yanı sıra bayram coşkusunu hep birlikte hissetmeleri için dağıtılacak bayraklar da güne güzellik katacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Metropol İstanbul’da bul yıl da doludizgin yaşanacak.

        • 43

          23 Nisan’da FilmBox Ekranlarında hangi filmler var?

          Bayramda FilmBox ekranlarının sahibi çocuklar olacak. Çocuklar ve aileler, 23 Nisan’da birbirinden güzel 4 yapımla kutuplardan masal ülkelerine, derin denizlerden sonsuz uzaya sihirli yolculuklara çıkacak, muhteşem anları paylaşacak.

          Kutupta Macera (Operation Arctic) – 23 Nisan Cumartesi - Saat: 16:55

          FilmBox ekranlarında Leif Hamre'nin romanından beyazperdeye uyarlanan Kutupta Macera, 23 Nisan’da sizlerle olacak. Spitsbergen adasında bir kar fırtınasına yakalanan üç çocuk, tek başlarına kalır ve aralarından hiçbiri evlerinin nerede olduğunu dahi bilmemektedir. Üç çocuk da bir anda kendilerini oldukça çetin bir hayatta kalma mücadelesinin tam ortasında bulur. Bir taraftan rüya gibi bir coğrafyanın masalsı atmosferinin içine girmeyi başaran çocuklar; diğer yandan da kutuptaki yaşam koşullarının zorluklarıyla mücadele etmeye ve birbirlerine destek olarak bu macerayı atlatmaya soyunurlar. Bu süreçte üçünün de karakteri, dirayeti, dostluğu ve fedakârlığı sınanacaktır.

        • 44

          Spark: Bir Uzay Macerası (Spark: A Space Tail) – 23 Nisan Cumartesi - Saat: 18:25

          Aaron Woodley'nin yönettiği Spark: Bir Uzay Macerası, gezegenlerini General Zhong'un elinden kurtarmaya çalışan Spark ve arkadaşlarının maceralarını anlatıyor. On üç yıl önce, güç sevdalısı General Zhong, Bana Gezegeni'nin denetimini ele geçirdi ve süreç içinde parçalara ayırdı. Şimdi yüzlerce parçaya ayrılmış olan Bana, şeytani lordu Zhong tarafından katı bir şekilde yönetilmektedir. Spark, genç bir maymun ve arkadaşları; Vix, savaşa hazır bir tilki ve Chunk, teknoloji meraklısı bir domuz. Spark, Zhong'un karadelik yaratma gücüne sahip ve Kraken olarak bilinen dev bir uzay canavarını yakalayarak evreni ele geçirmeyi planladığı öğrenir. Zhong, Kraken'in gücünü kullanmayı başarırsa, tarihin en ölümcül silahını eline geçirmiş olacak ve onu durdurmak Spark ve arkadaşlarının sorumluluğunda olacaktır. Spark'ın yolculuğu, onu ölümcül tehlikelerle karşı karşıya bırakacak ve gerçek kimliğinin sırrını keşfedeceği evrenin en uzak noktalarına götürecektir.

        • 45

          Yunus Bernie 2 (Bernie The Dolphin 2) – 23 Nisan Cumartesi - Saat: 19:55

          FilmBox ekranlarında 23 Nisan eğlencesi, sevimli Yunus Bernie’nin öyküsüyle devam ediyor. Bernie döndüğü için çocuklar çok mutludur. Ama yetenekli yunusu çalmak isteyen eski düşmanları Winston da öyle. Kevin ve Holly çok geç olmadan sevimli dostlarını kurtarmak zorundadır.

        • 46

          Canavarın Çağrısı (A Monster Calls) – 23 Nisan Cumartesi - Saat: 21:30

          Lo Imposible ve El orfanato filmlerinin yönetmeni Juan Antonio Bayona'nın imzasını taşıyan film, Patrick Ness'in kaleme aldığı romandan beyazperdeye uyarlandı. 12 yaşındaki Conor canavarlar ve peri masallarının fantastik dünyasına kaçmak üzeredir. Annesinin hastalığı ile ilgilenen Conor, aynı zamanda pek sempatik olmayan büyükannesi ile zaman geçirmek zorundadır. Bulunduğu okul eğitimden uzak ve zorbalarla doludur. Conor’un babası ise ondan binlerce mil uzakta, Amerika’ya yerleşmiştir. Conor bu korkutucu gerçeklerden uzaklaşmak için fantastik varlıkların hüküm sürdüğü hayal dünyasına küçük bir yolculuğa çıkacaktır. Bir gece saat tam 12.07 ‘de yatak odasının penceresinde beliren 13 metrelik porsuk ağacı, o geceden sonra her akşam aynı saatte Conor ‘u ziyaret etmeye başlar. Bu canavarın anlatacağı hikayeler vardır ve Conor’un bu hikayeleri dinleyip kafasında canlandırması konusunda ısrarcıdır. Bu kadim, vahşi ve acımasız Canavar, Conor’un cesaret, inanç ve gerçeklik ile dolu yolculuğunda ona rehberlik edecektir.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa