Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 16 Temmuz koronavirüs tablosu açıklanıyor... Son dakika koronavirüs vaka sayısı! Bugünkü korona tablosu

        Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinde corona virüse dair son rakamları yayınlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Twitter hesabından güncel tabloyu yayınlıyor. Koronavirüse karşı etkili olan aşılama uygulamasında ise 60 milyonu geçtik. Öte yandan 14 Temmuz 2021 korona vaka sayısına göre 7.304 bin vatandaşımız testi pozitif çıkarken, 48 vatandaşımız ise koronavirüse yenik düştü.

        16 TEMMUZ CORONA VİRÜS TABLOSU AÇIKLANIYOR

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 16 Temmuz Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu Sağlık Bakanı tarafından akşam saat 19.00'dan sonra açıklanması bekleniyor.

        15 TEMMUZ CORONA VİRÜS TABLOSU VAKA SAYISI

        REKLAM

        15 Temmuz Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu tarafından dün yayınlandı. İşte resmi veriler;

        TÜRKİYE GENELİNDE KORONAVİRÜS SON DURUM

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 48 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 7 bin 304’de yeni vakanın olduğunu açıkladı.

        Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 15 Temmuz'da açıklanan 24 saatlik verilere göre 7 bin 304 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 48 oldu. Bir günde toplam 232 bin 257 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 5 bin 103 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 62,12 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 30,78 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 61 milyon 125 bin 726'a yükseldi.

        REKLAM

        DÜNYA GENELİNDE KORONAVİRÜS SON DURUM

        Dünya genelinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı uygulanan aşılar, 3 milyar 540 milyon dozu aştı.

        Salgında vaka sayısı dünya genelinde 189 milyon 501 bine, hayatını kaybedenlerin sayısı 4 milyon 78 bine, iyileşenlerin sayısı 172 milyon 967 bine çıktı.

        Vaka sayısı ABD'de 34 milyon 849 bini, Hindistan'da 31 milyon 25 bini, Brezilya'da 19 milyon 209 bini ve Rusya'da 5 milyon 882 bini geçti.

        Rusya'da Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana son 24 saatte 791 ile günlük en yüksek can kaybı açıklanırken toplam ölü sayısı 146 bini geçti.

        Avrupa Birliği (AB), Kovid-19 nedeniyle uygulanan seyahat kısıtlamalarından muaf tutulabilecek ülkeler listesine Ukrayna'yı ekledi, Tayland ve Ruanda listeden çıkarıldı.

        Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Myanmar Özel Raportörü Tom Andrews, sağlık sisteminin çöktüğü Myanmar'da Kovid-19 salgınının tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek uluslararası topluma yardım çağrısında bulundu.

        REKLAM

        Arjantin'de Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısının 100 bini aşması nedeniyle hükümet 5 gün ulusal yas ilan etti.

        Meksika'da ilk kez bir kişide Kovid-19'un Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantının tespit edildiği bildirildi.

        Nijerya'nın, Kovid-19 ile mücadele kapsamında 41 milyon doz daha aşı alacağı bildirildi.

        Malezya'da temmuzun başından bu yana Kovid-19 salgınının varyantlarından 76 vaka tespit edildiği açıklandı.

        Malezya hükümeti de Kovid-19 nedeniyle yürürlükte olan olağanüstü hal (OHAL) kapsamında faaliyetleri durdurulan parlamentonun yeniden açılacağı tarihin 26 Temmuz olduğunu duyurdu.

        Japonya Başbakanı Suga Yoşihide ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Kovid-19'a rağmen Tokyo Olimpiyatlarının başarılı şekilde düzenleneceğine inandıklarını söyledi.

        Japonya ayrıca, ABD'li ilaç üreticisi Moderna'ya ait Kovid-19 aşısının 12 yaş ve üstü herkese uygulanmasını onaylayacak.

        Pakistan’ın Kovid-19'la mücadele stratejisinin başındaki Planlama, Kalkınma ve Özel Girişimler Bakanı Asad Umar, ülkedeki vaka artışlarının sebepleri arasında Kovid-19’un "Hindistan varyantını" ve vatandaşların salgın tedbirlerine uymamasını gösterdi.

        REKLAM

        Suudi Arabistan, ülkede Kovid-19 belgelerinde sahtecilik yaptıkları suçlamasıyla 122 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

        Güney Kore'de yurt içi kaynaklı vakaların yüzde 70,6’sının görüldüğü Seul bölgesinde yarı kapanma tedbirleri uygulanmaya devam ederken, vaka sayılarında artışın sürdüğü diğer bölgelerde de önlemler artırıldı.

        Kazakistan Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'a karşı geliştirilen Pfizer aşısının ülkeye getirilmesi için ön anlaşmanın sağlandığını bildirdi.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa