Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa YENİ GÖRÜNTÜLER! Van'daki sel felaketinden 14 kişilik aile böyle kurtuldu! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Esenyamaç Mahallesi'nde, 10'a yakın evin yıkıldığı sel felaketinin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Mahallede hasar tespit çalışmaları devam ederken, selde evi hasar gören Canpolat ailesinden 14 kişinin, dama çıkarak kurtuldukları belirtildi.

        DHA'nın haberine göre, daha sonraki günlerde meydana gelen sellerde evi tamamen yıkılan Şerafettin Canpolat, olay günü kendisinin evde olmadığını, halası Memihan Açıkel'in (75) kanser hastası ve yatağa bağımlı olması nedeniyle içeridekilerin dışarı çıkamadıklarını belirterek, son anda merdivenle dama çıkarak kurtulduklarını anlattı.

        Şerafettin Canpolat,"Selin geldiği sırada ailemden evde 14 kişi vardı. Sel geldiğinde kaçamamışlar. Köylüler yardıma gelmiş ama kimse yaklaşamamış. Canımızdan başka hiçbir şey kalmadı. 6 çocuğum da evdeydi, Allah'a şükür hepsi kurtuldu. Evimiz tamamen yıkıldı, içindeki eşya, ne varsa sel alıp götürdü. Bize yardıma gelen başta askeri birlikler olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Yetkililerden isteğimiz bir ev. Şu an dışarıda kaldık" diye konuştu.

        Selin ardından rahatsızlanan Memihan Açıkel, Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa