Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Yunanistan, Moskova'dan TürkAkım'ı istiyor - Enerji Haberleri

        Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın yarın gerçekleşecek Moskova ziyaretinin gündeminde, Yunanistan'ın 4 Rus diplomat hakkında sınır dışı ve ülkeye girişi yasağı kararı almasının ardından durma noktasına gelen ilişkilerin yeniden canlandırılması ve ticari ilişkiler bulunuyor.

        Ayrıca, Rus doğal gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıması planlanan TürkAkım boru hattı projesinin, yarınki görüşmede masada yer alacak en önemli gündem konuları arasında olması bekleniyor.

        TürkAkım'ın Yunanistan üzerinden genişlemesini memnuniyetle karşılarız
        TürkAkım'ın Yunanistan üzerinden genişlemesini memnuniyetle karşılarız Yunanistan Dışişleri Bakanı Katrougolas

        Rus haber ajansı Sputnik'in Yunanca servisine konuşan Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrougalos, iki ülke ilişkilerinin üzerinden bir "kara bulutun" geçtiğini belirterek, "Ama bunlar geçmişte kaldı. 7 Aralık'ta ülkelerimizin liderleri ciddi şekilde iki devlet arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için adımları ele alacak." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Öte yandan, Yunanistan'ın bir enerji merkezi olmayı arzuladığını vurgulayan Katrougalos, "TürkAkım'ın Yunanistan üzerinden genişlemesini memnuniyetle karşılarız. Avrupa hukukuna göre bazı çekinceler mevcut olduğu doğru. Ama her halükarda, yasaların eşitliği bakımından, Kuzey Akım'da geçerli olan neyse TürkAkım'da da geçerli olmalı diye düşünüyoruz." dedi.

        - "Bulgaristan rotası tercih edilecek" iddiası

        Çipras da geçen ay yaptığı bir konuşmada, projenin Türk-Yunan sınırı üzerinden devam etmesi ve Yunan toprakları üzerinden Avrupa'ya uzanması için Brüksel'de aktif şekilde çalışma yürüttüklerini söylemişti.

        Bir süre önce Rus medyasına yansıyan haberlerde, TürkAkım projesinin Avrupa'ya uzanacak hattının Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya'dan geçmesine karar verdiği öne sürülmüştü.

        Bulgaristan enerji yetkilileri de bu konuda verdikleri demeçlerde 15,75 milyar metreküplük ayağın ülkelerinden geçmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade ediyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa