Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Yeşilçam'ın duayen yönetmenlerinden Yılmaz Atadeniz hayatını kaybetti | Yılmaz Atadeniz kimdir, kaç yaşında, neden öldü ve hastalığı neydi? - Magazin haberleri
        • 1

          Türk sinemasının acı kaybı... Yönetmen Yılmaz Atadeniz, 91 yaşında hayata veda etti. Kovid 19 teşhisi konulan Atadeniz, ciğerlerinde enfeksiyon oluşunca yoğun bakıma alındı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtatılamadı.

        • 2

          Acı haberi Zafer Algöz, "Yeşilçam'ın enteresan filmlere imza atan yönetmeni Yılmaz Atadeniz ağabeyimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin" sözleriyle duyurdu.

          Yılmaz Atadeniz yarın Bebek Camii´nde düzenlenecek olan tören sonrası Aşiyan Mezarlığına defnedilecek.

        • 3

          YILMAZ ATADENİZ HAKKINDA

          Kabataş Erkek Lisesi mezunu olan Yılmaz Atadeniz, kurgucu ve film yönetmeni olan ağabeyi Orhan Atadeniz‘in ani ölümünden sonra Erman Film Stüdyosu'nda çalışmaya başladı.

        • 4

          Sinema alanındaki dernek ve sendikalarda kurucu olarak yer alan Yılmaz Atadeniz, Sine-Sen (Sine-Kamder) derneğinin kurucusu ve iki devre başkanlığını yaptı. 1988‘den beri Film Yapımcıları Derneği Yönetim Kurulu’nda görev alan Atadeniz, 1989’da II. Ankara Film Festivali ve 1992 ‘de Altın Koza Film festivali Jüri Başkanlığı'nı üstlendi.

        • 5

          Yeşilçam'ın emektar isimleri Faruk Kenç, Atıf Yılmaz, Nejat Saydam ve Sırrı Gültekin'le çalıştıktan sonra 1963'te ilk uzun metrajlı filmi 'Yedi Kocalı Hürmüz'ü çekmiştir. Sonrasında Türkiye'de henüz gerekli donanım ve teknoloji yokken Hollywood bilimkurgu ve Western yapımlarını, kendi yöntemlerince Yeşilçam'a uyarlamıştır.

        • 6

          2007'de SE-SAM Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilen Yılmaz Atadeniz, 2008'de 45'inci Antalya Film Festivali'nde, 2012'de ise Konya Selçuk Üniversitesinde Onur Ödülü'ne layık görüldü.

          1963 yılından bu yana ürettiği 100'ün üzerinde eser bulunmaktadır.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa