Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı Yerli ve 3D yazıcı teknolojisiyle üretilen şeffaf apareyler hastanın yaşam kalitesini artırıyor!

        İnci gibi dişlere sahip olmak herkesin hayali... Ancak diş telinin dezavantaj olarak görülmesi nedeniyle kişiler daha güzel dişlere sahip olmaya yanaşmıyor. Bu nedenle ortodontik tedaviye başlayamayanlara, istenildiğinde çıkarılıp takılabilen şeffaf apareyler tavsiye ediliyor.

        Türkiye'nin ilk yerli diş apareylerini üretenmarkanın kurucu ortaklarından Seyyid Bucak, 3D yazıcı teknolojisiyle kişinin ihtiyacına yönelik olarak üretilen bu ürünlerin FDA yani Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi onaylı olduğunu söyledi.

        Kişiye özel üretilen şeffaf apareylerin hem hekim hem de hasta açısından avantajlı olduğunu kaydeden Bucak, şeffaf apareyler hakkında merak edilenleri HABERTURK.COM'a anlattı.

        Diş tellerine alternatif olan şeffaf aparey hakkında bilgi verir misiniz?

        Estetiksel ortodontik tedavilerde gelinen en son teknoloji olan şeffaf apareyler, kişiye özgü üretilmiş görünmez akıllı plakların sırayla kullanılmasıyla, hastaların dişlerini ideal hale getiren telsiz ortodontik tedavi yöntemidir. Şeffaf apareyler; görünmez, şeffaf, hızlı sonuç veren, metal diş telleri ile karşılaştırıldığında rahatsızlık vermeyen, istenildiği zaman takıp çıkarılabilen plaklardır. Şeffaf apareylerimiz, Türkiye’nin ilk ve tek 3D yazıcı teknolojisiyle üretilen ürünleri olma özelliği taşıyor. Üretim sürecinde kullandığımız malzemeler, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı.

        TÜRKİYE'NİN İLK YERLİ ÜRETİMİ

        Yurt dışından ithal edilen şeffaf apareylerden farkı nedir?

        Sektörde uzun yıllar yabancı markaların yüksek maliyetlerle yavaş sunduğu hizmet hüküm sürdü. Türkiye’de ilk yerli üretim olma özelliği taşıyan şeffaf apareylerimiz, bu bakış açısını değiştirdi. 3D ürettiğimiz şeffaf apareyler ile ortodonti tedavilerine hız ve esneklik getirdik. 3D analiz ve üretim süreçlerini çok hızlı bir şekilde gerçekleştirip, tedaviyi yaklaşık bir hafta içinde başlatıyoruz.Kişiye özel üretilen şeffaf apareyleri hem hekim hem de hasta açısından daha uygulanabilir maliyetlerle sunuyoruz. Bunu da uzman ortodontist ve diş hekimleri kadrosunu yüksek mühendislik alt yapısı ile birleştirerek yapıyoruz.

        Ayrıca ithal ürünlerle karşılaştırıldığında ürün hastaya çok daha çabuk ulaşıyor ve hem hekim hem de hastaya avantaj sunuyor.

        Şeffaf apareylerin en büyük avantajları var? Estetik görüntü önemsendiği için pek çok insan diş teli tercih etmiyor. Bu ürün sayesinde insanlar gönül rahatlığıyla diş tedavisi yaptırabilecek değil mi?

        Evet, günümüzde birçok insan estetik görüntü sebebiyle diş teli kullanmak istemiyor ve tedavisini ertelemek durumunda kalıyor. Şeffaf apareyler ise şeffaf ve görünmez özellikleri sayesinde bu durumu tamamen ortadan kaldırıyor.

        Şeffaf apareylerin sunduğu avantajları ise şöyle sıralayabiliriz;

        - Acısız ve konforlu bir tedavi yöntemi,

        - Görünmez ve şeffaf,

        - Sağlıklı ve hijyenik,

        - Kolay kullanım olanağı sunar, hızlı sonuç verir,

        - İstenildiği zaman takıp çıkartılabilir,

        - Metal diş teller ile karşılaştırıldığında rahatsızlık vermez,

        - Metal diş telleri kullanmak istemeyen hastalara alternatif tedavi yöntemidir,

        - Metal diş tellerine kıyasla, hastaların koltukta kalma süresini yüzde 40 azaltır,

        - İthal ürünlere göre çok daha az maliyetlidir.

        BU YÖNTEMİ DAHA ÇOK YETİŞKİNLER TERCİH EDİYOR

        Bu şeffaf apareyleri en çok kimler tercih ediyor? Herkes kullanabilir mi? Kullanmaması gereken kişiler kimler?

        Daha çok yetişkinler, ortodonti tedavisi süresince estetik bir çözüm arayanlar tercih ediyor. 12 yaşının altındaki, süt dişleri tamamen çıkmamış hastalar için uygun bir tedavi olmamakla birlikte üst yaş limiti bulunmamaktadır.

        Bu ürün nasıl kullanılıyor? Sürekli takılmalı mı? Uyurken, yemek yerken çıkarılmalı mı?

        Tedavinin devamlılığı için şeffaf apareylerin sürekli takılması önemli. Ancak özel durumlarda, özel günlerinizde çıkarmanız mümkün. Şeffaf özelliği sayesinde apareylerin gün içinde ağzınızın içinde olduğunu bile unutursunuz. Çevrenizdekiler de ağzınızda bir şey olduğunu fark etmez. Şeffaf apareyleri çıkarmadan uyuyabilir, yemek yiyebilirsiniz.

        "15 GÜNDE BİR PLAKLAR DEĞİŞTİRİLİYOR"

        Dişlerin düzelmesi için tek bir ürün yetiyor mu? Yoksa farklı farklı mı takmak gerekir? Kaç hafta ya da ay arayla değiştirmek gerekiyor?

        Tedaviye başlarken, tedavi süresince ne kadar şeffaf aparey takacağınız hekiminizle birlikte belirleniyor. Tedavi boyunca 15 günde bir plaklarınız değişiyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa