Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Arama motoru Google'a ait yapay zeka şirketi DeepMind'ın geliştirdiği AlphaGo yazılımının oyun kurallarından başka veri girilmemiş versiyonunun, Veyçi olarak da bilinen 2 bin 500 yıllık strateji oyunu Go'da orijinal programı yenmeyi başardığı bildirildi.

        BBC'nin haberine göre, AlphaGo Zero, boş bir Go tahtasıyla ve kurallardan başka hiçbir veri olmadan işe başladı, daha sonra kendi başına Go oynadı ve yeni sistemin algoritması kendisine oyuna hükmetmeyi öğretti.

        AlphaGo'nun Go'da profesyonelleşmesinin aylar sürdüğüne dikkat çekilirken, AlphaGo Zero'nun 72 saat içinde orijinal programı 100 oyunun hepsinde yenecek kadar ilerlediği belirtildi.

        DeepMind'ın yöneticisi Demis Hassabis, tam bir yapay zekaya uzun yolları olsa da sistemin, bazı sorunlar karşısında gerçek anlamda ilerleme sağlayacak kadar iyi olduğunu düşündüklerini söyledi.

        İnsanlar tarafından oynanan binlerce oyundan öğrenen AlphaGo yazılımı, daha önce Go'da dünyanın bir numarası Çinli şampiyon Kı Cie ile Koreli şampiyon Lee Sedol'u yenmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa