Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akbaş Kahramanı Edremit Kaymakamı Şehit Hamdibey anıldı

        (Fotoğraflı)

        Emrah Elmas

        BALIKESİR (İHA) - Kurtuluş Savaşı kahramanı ve Kuvayi Milliyenin önemli isimlerinden Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey şehit edilişinin 98. yılında Balıkesir'in Edremit ilçesinde adının verildiği meydanda anıldı.

        Milli mücadele döneminde Edremit'te iki yıla yakın görev yapan, Trakya yakasında Gelibolu yakınlarındaki Fransızlara ait Akbaş Cephaneliğini basarak buradaki mühimmat ve cephanenin Anadolu yakasına Kuvayı Milliye güçlerine taşınmasını sağlayarak tarihe "Akbaş kahramanı" olarak geçen milli mücadelenin önemli isimlerinden Köprülü Hamdibey'in şehit edilişinin 98. yılı nedeniyle Edremit Belediyesi tarafından tören düzenlendi.

        Törende Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Edremit Garnizon Komutanı Piyade Albay Osman Aytaç ve Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından saygı durusu ve İstiklal Marşı okundu. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Saka konuşmasında, "Kuvayi Milliye'nin öncüsü ve milli mücadelemizin önemli kahramanlarından Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey'i şehit edilişinin 98. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz. Milli mücadelenin önemli isimlerinden şehit Hamdibey'i tarih unutmayacaktır. Yüce önderimiz Atatürk'ün büyük eseri Nutuk'ta da "Akbaş Kahramanı" olarak anılan kaymakam şehit Hamdibey, cesareti, çalışkanlığı ve üstün hizmet anlayışı ile tanınmış, vatan borcunu canıyla ödemiş bir kahramanımızdır. İlçemiz tarihinde çok önemli bir yeri olan Edremit Kaymakamı Köprülü şehit Hamdibey, bizim için çok önemli bir kahramandır. Kaymakamımız şehit Hamdibey'i rahmet ve minnetle andığımız bu günde, ulusumuzun bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Kuvayi Milliye kahramanlarına bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

        Ülkemizin güvenliği için şu günlerde Suriye'de devam eden Zeytin dalı Harekatı'nda terör örgütlerine karşı mücadele eden Mehmetçiklerin görevlerini başarılı bir şekilde icra ettiklerini kaydeden Saka, askerlerin ailelerine sağ salim geri kavuşmalarını diledi.

        Saka, Zeytin Dalı Harekatı'nda kaybedilen tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve ulusumuza başsağlığı, harekâta katılan tüm gazilere de acil şifalar dileklerini sundu.

        Törene Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Edremit Garnizon Komutanı Piyade Albay Osman Aytaç, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Tören de iki öğrenci de şiir okudu. Tören sonunda Atatürk ve Şehit Hamdibey Anıtına karanfil konuldu.

        (EME)

        17.02.2018 21:56:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa