Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAO PAULO (AA) - Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, ülke genelindeki güvenlik operasyonlarını koordine etmek için kamu güvenliği bakanlığı kurmak istediğini belirtti.

        Temer, ülkede şiddet olaylarının tırmanışa geçmesi üzerine güvenlik operasyonlarının sorumluluğunu orduya veren kararnamenin yürürlüğe konulmasıyla ilgili Rio de Janeiro'da yerel yetkililerle görüştü.

        Bakanlığın birkaç hafta içinde kurulmasını planladığını söyleyen Temer, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi paylaşmadı. Temer, "Suçla mücadele için güçleri birleştirmek gerekir." dedi.

        Kararnamenin gelecek hafta kongre tarafından onaylanması bekleniyor.

        - Rio'da güvenlik orduya devredildi

        BBC'nin haberine göre, Brezilya hükümeti, General Walter Souza Braga Netto'yu Rio de Janeiro'da artan çete şiddetiyle mücadelenin denetimiyle görevlendirdi.

        Rio Valisi Luiz Fernando Pezao'nun, 9 Şubat'ta başlayan ve 19 Şubat'ta sona erecek Rio Karnavalı'nda yaşanan suç olaylarının ardından yardım çağrısında bulunması üzerine hükümet, eyaletteki polis ve güvenlik güçlerinin denetimini orduya verdi.

        Pezao, ağır silahlı çetelerle mücadelenin tek yolunun ordu müdahalesi olduğunu savundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa