Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Yeni başlayanlar ve vazgeçemeyenler için Call of Duty Mobile hakkında her şey - Teknoloji Haberleri
        • 1

          1- Ücretsiz oynanabilir

          Call of Duty: Mobile, ‘first person shooter’ (birinci şahıs nişancı) türünü, ücretsiz oynanabilen bir mobil oyunda sunuyor. Android ve iOS üzerinde oynanabilen oyun, hem Modern Warfare, hem de Black Ops evreninden sevilen konumları ve karakterleri bir araya getiriyor.

        • 2

          2- Yeni sezon ile birlikte gelen yenilikler

          Android ve iOS için piyasaya çıkan Sezon 7: Radioactive Agent, yüzde 50 daha büyük bir harita ve 7 yeni bölge ile Battle Royale için devasa bir genişleme sunuyor. Bunun yanında, oyuncuların Call of Duty: Modern Warfare'den tanıdığı Tunisia ve Gulag'ın yanı sıra yeni Silahlı Çatışma modu ve (Modern Warfare'deki Enfeksiyon moduna benzeyen) Ölümsüzlerin Saldırısı Modu yer alıyor. Sezon 7: Radioactive Agent Battle Pass ile oyuncular, Hayalet-Tehlikeli Madde ve Kreuger-Simyacı gibi yeni karakter kostümlerinin yanı sıra yeni silahlar ve eşyalar da kazanabiliyor. Oyuncular ayrıca 1 milyon dolar üstü ödüllü Call of Duty: Mobile Dünya Şampiyonası 2020 Turnuvasına katılabiliyor.

        • 3

          3- Sezon 8: The Forge

          Call of Duty Mobile’ın 8. Sezonu ‘‘The Forge’’ ile birlikte ise oyuncuların Modern Warfare 2’den tanıdıkları ve sevdikleri ‘‘Highrise’’ haritası, Juggernaut modu, yeni savaş bileti, sezonluk etkinlikler ve benzeri yeni içerikler oyuna ekleniyor. Savaş bileti ile birlikte Android ve iOS için indirilebilir olan 8. sezona dair güncellemeler ve yeni içerikler şu şekilde: Yeni Çok Oyunculu Haritası– Highrise, Yeni Battle Royale Bölgesi – Safehouse, 8. Sezon: The Forge Savaş Bileti– Yeni karakterler, silahlar, içerikler ve daha fazlası, Yeni Oyun Modu - Juggernaut (5vs1 oyun modu), Yeni Etkinlikler – ‘‘Yaz Günleri’’ ve ‘‘Gün Dönümü Geldi Çattı’’, Yeni Operator Yeteneği – Katana, Yeni Sezona özel meydan okumalar, Dükkân üzerinden erişilebilir yeni oyun içi içerikler, Arayüzde çeşitli geliştirmeler, silahlar için dengeleme güncellemeleri ve oynanış optimizasyonları.

        • 4

          4- İkonik haritalar ve kökenlerinin tam listesi

          Call of Duty: Mobile, önceki oyunlardakilerle aynı haritaları kullanıyor. Oyun, hayranların en sevdiği haritalardan olan Rust'ın yanı sıra Nuketown, Crossfire ve Standoff gibi efsaneleşmiş haritalar sunuyor. Haritaların ve "kökenlerinin" tam listesi ise şöyle:

          Rust - Call of Duty: Modern Warfare 2, Crossfire - Call of Duty 4: Modern Warfare, Standoff - Call of Duty: Black Ops II, Crash - Call of Duty 4: Modern Warfare, Killhouse - Call of Duty 4: Modern Warfare (Tutorial), Firing Range - Call of Duty: Black Ops, Nuketown - Call of Duty 4: Modern Warfare, Takedown - Call of Duty: Black Ops (DLC), Battle Royale Map - Call of Duty: Black Ops IV

        • 5

          5- Birinci ve çok oyunculu olmak üzere iki farklı mod

          Çok oyunculu oyun modlarında, oyuncular aşağıdaki modlarda kıyasıya savaşırken Call of Duty'nin kendine özgü ‘first-person’ aksiyonunu deneyimliyor:

          - Takım Halinde Ölüm Karşılaşması: Karşı takımdaki rakipleri alt etmeye çalıştığınız klasik oyun modu.

          - Hakimiyet: Önceden belirlenmiş yerleri ele geçirip tutarak puan kazandığınız oyun modu.

          - Ön Cephe: Bir takımın merkezinde dirilip karşı takımın oyuncularını alt etmeye çalıştığınız oyun modu.

          - Bul ve Yok Et: Rakip takıma saldırdığınız veya bomba patlattığınız/etkisiz hale getirdiğiniz oyun modu.

          - Her Şey Serbest: Herkesin kendi adına savaştığı klasik oyun modu.

          - Yapay Zekaya Karşı Alıştırma: Silahları, ayarları ve kontrolleri test edebilirsiniz.

        • 6

          6- ... ve Battle Royale modu

          Battle Royale deneyimi, oyunun Call of Duty evreni içerisinde mobil oyun için özel olarak düzenlenen türü. Call of Duty serisinin tamamından ikonik harita konumlarını bir araya getirip tek başına ya da iki veya dört kişilik takımlar halinde toplam 100 oyuncuya kadar hayatta kalma oyunuyla birleştiren bir oyun deneyimi. Call of Duty Mobile'ın 7. Sezonu, %50 daha büyük bir harita ve yedi yeni bölge ile Battle Royale için devasa bir genişletme sunuyor. Diğer özelliklerden bazıları ise şunlar:

          - Araçlar: Ekip halinde ve çeşitli çatışmalarda daha hızlı hareket imkanı sunan ATV, helikopter ve sürat teknesi ile oyuncular karada, havada ve denizde savaşabilecek.

          - Operatörler: Her karşılaşmadan önce oyuncular savaşa girmeden önce bir Operatör Sınıfı seçebilecek ve her Operatör Sınıfının sınıfa özgü kullanılabilir ekipmanları olacak.

          - Kişiselleştirme: Oyuncular, Battle Royale modunu birinci veya üçüncü kişi bakış açısıyla oynayabilecek.

        • 7

          7- Tek başına veya sosyalleşerek oynama

          Call of Duty Mobile, diğer Call of Duty oyunlarında olduğu gibi, tek başınıza oynayabildiğiniz gibi arkadaşlarınıza katılıp çeşitli modlarda oynayarak sosyalleşebiliyorsunuz.

        • 8

          8- Haftalık görevler, günlük ödüller ve özel temalı etkinlikler…

          Oyunda, her hafta, açabileceğiniz ücretsiz eşyalarla yeni oyun içi görevler çıkıyor. Bunun yanında, yalnızca oyunda oturum açtığınızda dahi ödül kazanıyorsunuz. Her gün oturum açarak, Askerler, Operatör Becerileri, Silahlar, Bonuslar, Kasalar, Krediler ve daha fazlasını içeren ödülleri ele geçirebiliyorsunuz. Yıl boyunca Cadılar Bayramı, Noel ve Yılbaşı gibi temalı etkinlikler de düzenleniyor.

        • 9

          9- Oyun içi öğeler ve ekipmanlar

          Oyunun mobil versiyonunda, klasik Call of Duty karakterlerini, silahlarını, puan serilerini ve dünyanın her yerinden oyuncularla savaşmak üzere karakterinizi donatıp kişiselleştirmek için kullanacağınız diğer ekipmanları kazanıp açabiliyorsunuz.

        • 10

          10- Kumanda desteği de var

          Oyun deneyimine yeni bir boyut getirmek için Call of Duty: Mobile, Sony'nin Dualshock 4 PlayStation 4 ve Microsoft'un Xbox One'ı için kumanda desteği de sunuyor.

        • 11

          11- Ödülleri topladı

          Call of Duty: Mobile, bu yıl British Academy Oyun Ödüllerinde EE Yılın Mobil Oyunu seçildi. En iyi mobil deneyimini sunan oyunun seçildiği bu ödül, halk oylamasıyla sahibini bulan tek ödül olarak öne çıkıyor. Call of Duty Mobile, Game Awards Yılın Mobil Oyunu, Google Play Yılın En İyi Oyunu Ödülü ve IGN People's Choice En İyi Mobil Oyun gibi birçok ödüle daha layık görüldü.

        • 12

          12- İndirilme sayısında rekor kırdı

          1 Ekim 2019'da Android ve iOS için piyasaya sürülen Call of Duty: Mobile, topladığı bu ödüllerle birlikte, pazarda geçirdiği ilk 265 günde toplam 250 milyondan fazla indirildi. Bu sayı ile Call of Duty: Mobile, PUBG Mobile (237 milyon) ve Fortnite Mobile (78 milyon) gibi rakiplerini de geçmiş oldu.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa