Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYRAMDA yemeği fazla kaçırırsam midemi rahatlatmak için ne yapabilirim? Müzeyyen K./İstanbul

        1 çorba kaşığı tuzsuz leblebi tozu, 1 çay kaşığı anason, 1 çay kaşığı rezene, 1 çay kaşığı kudret narı ve 1 tatlı kaşığı damla sakızını karıştırıp un haline getirin. Bu karışımdan bayram boyunca her sabah aç karnına ve her gece yatmadan önce 1 çay kaşığı yiyin. Midenizi rahatlatacaktır.

        **********

        EVİNİZ MİS GİBİ KOKSUN

        AİLEM bende toplanıyor. Bayram boyunca pişireceğim ve hep birlikte yiyeceğimiz yemeklerin kokularının eve sinmesini önlemek için ne yapabilirim? Sevil Y./Bursa

        1 adet limonu küçük dilimler halinde kesin. Bu limonlarla birlikte 1 adet çubuk vanilya, 1 adet çubuk tarçın ve 2 adet karanfili 1 litre suyun içine atın. Karışımı kısık ateşte kaynatın. Bu özel karışımın kokusu kısa zamanda tüm evinize yayılacaktır. Dilerseniz karışımı bir sprey şişenin içine doldurup evinizin tüm odalarına sıkabilirsiniz.

        **********

        ŞİŞKİNLİĞİ GİDERİN

        HER bayram geniş aile sofralarında buluşup keyifle yemek yiyoruz. Aşırıya kaçtığımda midemde şişkinlik oluyor. Bu bayramda da aynı şeyi yaşarsam ne yapmalıyım? Deniz K./Adana

        300 gram suyun içine 1 tutam taze dereotu koyup 5 dakika çay gibi kaynatın. Bu çayı gece yatmadan önce için. Ya da 1 bardak kaynar suyun içine 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 dal nane yaprağı ve 1 çay kaşığı toz meyankökü katın. Bu karışımı da gece yatmadan önce içmenizde yarar var.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar