Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SÜREKLİ bilgisayara bakarak çalıştığım için gözlerim yorgun düştü. Özellikle göz çevrem çökmüş durumda. Toparlanması için göz çevreme nasıl bir bakım uygulamalıyım? Hande S./Balıkesir

        1 tutam taze naneyi 300 gram kaynar suyun içinde çay gibi demleyin. Biraz ılınınca içine batırdığınız pamukla göz çevrenize kompres uygulayın. Bu formülden her akşam yararlanmanızı tavsiye ederim. Kısa zamanda faydasını görürsünüz.

        ***********

        YAĞLI CİLTLERE YEŞİL ÇAYLI REÇETE

        CİLDİM çok yağlı ve gözeneklerim çok açık. Bu soruna çare olacak bir reçeteniz varsa paylaşır mısınız? Sevil Ç./Konya

        300 gram suyun içinde 2 poşet yeşil çayı demleyin. Süzdükten sonra içine yarım limonun suyunu sıkın. Bu karışımı buz kalıplarına boşaltıp dondurun. Her sabah ve akşam bir kapsülü cildinizde dolaştırın. Cildinizdeki yağlanma hızla ortadan kalkacaktır.

        ***********

        TIRNAKLARA BADEMYAĞI BAKIMI

        EL tırnaklarımda yol yol çizgiler var. Bu çizgileri nasıl yok edebilirim? Banu G./İstanbul

        1 çorba kaşığı bademyağı, 1 çay kaşığı tuz ve yarım limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı her gün tırnaklarınıza sürün. Ayrıca, haftada 3 kez E vitamini almayı da ihmal etmeyin.

        ***********

        YIPRANAN SAÇLARINIZI SÜTLE BESLEYİN

        SAÇLARIM çok yıprandı, çok cansız görünüyorlar. Nasıl bir bakım uygulamalıyım? Yeliz T./Eskişehir

        1 kahve fincanı sütle 1 çorba kaşığı toz mayayı karıştırın. İçine 1 yumurtanın beyazını ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı katın. Karışımı saçlarınızın diplerinden uçlarına doğru sürün. 1 saat bu şekilde kalıp yıkanın. Formülü haftada bir uygulayın.

        ***********

        PORTAKAL YAĞIYLA ENERJİ DEPOLAYIN

        SON günlerde kendimi çok halsiz hissediyorum. Enerjimin yükselmesini sağlayacak bir formülünüz var mı? Nurdan A./İstanbul

        50’ŞER gram avokado yağı ve soya yağıyla, 3’er gram mandalina ve portakal yağını karıştırın. Bu karışımı masaj yoluyla vücudunuza sürün. Her gün yararlanabileceğiniz bu yağ stresi alır, ferahlık ve enerji verir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar