Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bana epeyce uzun gelen bir aradan sonra yazı yazmaya dönmek güzel. Aslında tahmin ettiğim ama üzerinde durmaya gerek görmediğim sağlık sorunları sonunda ihmale gelmeyeceklerini hatırlattı. Bu hatırlatma işimden ve yazılarımdan uzak kalmama neden oldu. Doğuştan şanslı insanlardan olduğum için ucuz atlattım ve işimin başına döndüm.

        Rahatsızken size dünya durmuş gibi gelebiliyor ama böyle değil tabii. Hayat devam ediyor. Yıllar önce yönetmenliğini Jon Turteltaub yaptığı başrollerini Sandra Bullock, Bill Pullman ve Peter Gallagher oynadığı “Sen Uyurken” isimli bir film izlemiştim. İşte bir süre sonra işe dönünce o filmdeki gibi olan biten her şey için “sen yokken” sözünü duyuyorsunuz.

        Başta biraz garip gelse de sonuçta alışmaktan başka çareniz kalmıyor. Yavaş yavaş eski işinize yeniden alışıyorsunuz.

        “Ben yokken” olup bitenlerden birisi 10. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması’nın ilk elemelerinin yapılması oldu. İki yılda bir İKSEV’in kurucu başkanı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı adına düzenlenen bu yarışma bu güne kadar çağdaş müziğimize yaklaşık 200 yeni eser kazandırdı. Geleceğe kalacak önemli birer kültür mirası olan bu besteler pek çok genç bestecinin tanınmasını da sağladı.

        Onuncusu “piyano konçertosu” dalında yapılan yarışmaya 7 konçerto katıldı. Gürer Aykal, İdil Biret, Turgay Erdener, Rengim Gökmen, Gülsin Onay, Hasan Uçarsu, Serdar Yalçın’dan oluşan seçici kurul, Doğaç İşbilen (1998 doğumlu), Bogatay Köprülü (1991 doğumlu) ve Cem Oslu’ya (1992 doğumlu) ait Piyano Konçertolarını finalist olarak belirledi.

        Finale kalan konçertolar “32. Uluslararası İzmir Festivali” kapsamında düzenlenecek Yarışma Konserinde seslendirilerek ve katılımcı oylama (Seçici Kurul, Orkestra, Seyirci) ile derecelendirilecek.

        BAĞIMSIZ SİNEMA

        Hezarfen Film Galeri’nin düzenlediği “Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları” üçüncü yılında, Konak Belediyesi işbirliği ile devam ediyor. Türkan Saylan Kültür Merkezinde ücretsiz yapılan gösterimlerden sonra filmin yönetmeni veya yapımcısı ile söyleşi yapılıyor. 7 Mart 2018 saat 19.00’da Yönetmen Ceylan Özgün Özçelik’in “Kaygı” adlı filmi gösterilecek. Film South by Soutwest Film Festivali - LUNA Gamechanger Ödülü​, 28. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Yarışma Jüri Özel Ödülü​ ve En İyi Sanat Yönetmeni ödüllerine sahip. 21 Mart Çarşamba saat 19.00’ da ise Yönetmen Orhan Eskiköy’ün “Taş” adlı filmi var.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar