Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tam, acaba AK Parti’den ne zaman müdahale gelecek aleni bir şekilde Cumhuriyetimizi, ilkelerini hedef alan bu saçma sapan söylemlere, çağrılara diyordum ki…

        Geldi o müdahale!

        Hem de partinin en tepe isimlerinden, Sözcü Ömer Çelik’ten!

        Sanırım o da Ayasofya’nın camiye dönüşmesinin hemen akabinde gaza gelip hilafet çağrıları yapacak kadar kendinden geçen aşırı fanatiklerin şuursuzluklarından rahatsız olmuş ki haftanın ilk günü, hem de saat 08.30 sularında Twiter’daki hesabından patladı!

        Açıklamasının tamamını aynen paylaşıyorum sizlerle.

        Çelik’in yapmış olduğu açıklamada hem Atatürk’e saygı hem de Cumhuriyet’in tüm nitelikleriyle ortak çatımız olduğu yönünde yaptığı vurgu çok ama çok önemli.

        Cumhuriyet’in tüm niteliklerini sıralayıp Türkiye’nin ilelebet Atatürk İlkeleri ışığında yol yürüyecek laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olduğuna dikkat çekmesi gerçekten muhteşem oldu!

        Şahsen ben çok beğendim.

        Çelik’in bu bağnaz aşırı fanatiklerin tehlikeli sonuçlar yaratma potansiyeli olan son günlerdeki gündemine dair yaptığı bu ciddi, akılcı ve toplumun hassasiyetlerini kucaklayan toparlayıcı müdahalesi tam zamanında, yerinde oldu.

        Tebrik ediyorum...

        REKLAM

        ÖMER ÇELİK'İN AÇIKLAMASI

        Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

        Bu nitelikleriyle Cumhuriyetimiz hepimizin ortak çatısıdır.

        Ülkemizin siyasal rejimi büyük sosyal ve siyasal tecrübelerden geçmiş ve geleceğe yürümektedir.

        Türkiye’nin siyasal rejimiyle ilgili siyasal kamplaşma üretmek yanlıştır. Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimizdir.

        Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye’nin gündemi değildir.

        Türkiye Cumhuriyeti güçlü ve büyük bir devlet olmasının yanı sıra, tüm dünyada “bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.” Sorumluluğumuz ahlaki ve siyasidir.

        Siyasal temeli olmayan kamplaşmalar yerine ortak ideallerimizle geleceğe yürümeliyiz.

        Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

        Milletimizin duası ve desteğiyle, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz ve insanlık için erişilmez denilen hedeflere yürüyoruz.

        Cumhuriyetimiz parlamaya devam edecektir. Milletimizin tüm fertleri bu gelecekte pay sahibidir.

        Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı, devletimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşı kahramanlarını rahmetle ve saygıyla yad ediyoruz. Tarihten bugüne kesintisiz bir halka olarak devam eden mücadele azmimizi daha da kuvvetli kılıyoruz.

        Cumhuriyetimiz, milletimizin asırlara dayanan büyük devlet geleneğinin birikimi ve billurlaşmış halidir. Mensubu olmakla şeref duyduğumuz milletimiz, insanlık ailesinin seçkin ve saygın mensubudur. Buna layık olmak hepimizin borcu ve kaderidir.

        Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır.

        Cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimiyle milletimizin özlemlerine sağlam adımlarla ulaşacağız.

        Duamız milletimizledir.

        Gayretimiz biricik ülkemiz içindir.

        Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti...

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar