Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİR Coachella ya da bir Burning Man değil ama sanırım hepsinden daha fazla duyacağız bu sıralar İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te düzenlenecek ‘Secret Solstice Müzik Festivali’nin adını.

        21–24 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek festivalin line-up’ında Clean Badit, Bonnie Tyler, Radiohead, Stormzy, Death From Above, Of Monsters and Men ve Die Antwoord gibi ünlü isim ve gruplar var.

        Ancak bu yüzden değil, tam tamına 1 milyon ABD dolarına satılan bilet fiyatı yüzünden duyacağız festivalin adını.

        Tüm biletler değil neyse ki… Yalnızca 1 adet festival bileti bu fiyata satılacak. Diğerleri normal fiyatında…

        Gelelim Kuzey Kutbu’na en yakın kara parçası olan Reykjavik’in en özel mekânlarında, güneşin hiç batmadığı tarihlerde düzenlenecek festivalin 1 milyon dolarlık biletini alan kişiyi nelerin beklediğine?

        İşte onlardan bazıları:

        6 kişilik özel bir jetle Reykjavik’e ulaşım, 120 yıllık bir lagünde düzenlenecek gizli partiye helikopterle gidiş, dünyada ilk defa yapılacak olan volkan içindeki konsere giriş, düzenlenecek after party ve buzul mağarası etkinliklerine sanatçılarla beraber katılım, kişiye özel balina ve yunus turları. İzlanda lavından yapılmış ve özel çerçeveli bir hatıra bileti ile özel ikramlar da cabası.

        Şimdi müzik ve şov dünyası nefesini tutmuş bu bileti alacak kişinin kim olacağını bekliyor.

        ***********

        KOLAJ PORTRELER

        AİLE mirası bir sanat merakı vardır Sabancılar’ın…

        Sahip oldukları Maçka’daki St. Regis Oteli’nin dekorasyonunda öne çıkan sanat eserleri de bunun en iyi göstergelerinden biridir.

        Geçen hafta bu otel benzerine pek az otelde rastlanan sıra dışı bir işe imza atarak çatısı altında bir sanat galerisi açtı.

        Ünlü sanat danışmanlarından Sevil Dolmacı’ya ait galerinin açılışı, Türkiye’deki genç kuşak portreciliğinin temsilcilerinden Alea Pınar Du Pre’nin sergisiyle gerçekleşti.

        Yurtdışında yaşadığından tanımayanlar olabilir diye belirtiyorum, Du Pre popüler yıldızların portrelerini kolaj tekniğiyle yapan ve bizleri tüm dünyada gayet iyi bir şekilde temsil eden sanatçılarımızdan biri.

        Hem galeri sahibi hem de sanatçı işinin ehli olunca İstanbul iş, sanat ve cemiyet dünyası da akın etti haliyle açılışa. Demet Sabancı, Hacı Sabancı, Ece Kurdoğlu ve Leyla Alaton aklımda kalan isimlerden sadece birkaçı. 26 Mayıs’a kadar açık sergi, mutlaka bir gezin derim.

        ***********

        GENÇLERDEN ÇOCUKLARA UZANAN YARDIM ELİ

        SAINTE Pulcherie Fransız Lisesi, Cacharel ile eğitime destek vermek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesine imza attı geçen hafta.

        9’uncu sınıf öğrencileri, öğretmenleri ve Cacharel tasarımcılarının verdiği fikirlerden yola çıkarak kıravat, mendil ve kol düğmesi tasarladılar.

        Lisenin Beyoğlu’nda bulunan tarihi okul binasında düzenlenen Desen Tasarım Yarışması finalinde dereceye giren tasarımlar firmanın yaz koleksiyonuna girmeye hak kazandılar.

        Üyeleri arasında Akasya Asıltürkmen, Ayşe Boyner, Burcu Esmersoy, Özgür Masur, Sarp Evliyagil ve bendeniz Sermet Severöz’ün de bulunduğu jüri tarafından seçilen tasarımların satışından elde edilen gelir ise kısa adı “TOG” olan Toplum Gönüllüleri Vakfı’na aktarılacak.

        Güzel işler bunlar…

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar