Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manchester United için dün Bursaspor karşısında alınacak 3 puan daha maç başlamadan anlamını yitirmiş gibi gözüküyordu. Bir süredir yuvadan uçacağı iddia edilen Wayne Rooney, karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala yaptığı basın açıklamasında kulübüyle yeni kontrat imzalamayacağını deklare etti.

        Maçı anlatmaktan önce Rooney'nin aldığı bu karar üzerine konuşmak gerek. Alex Ferguson onu Everton'dan transfer ettiğinde sadece 18 yaşındaydı. O günden bu güne öyle bir gelişim gösterdi ki, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo ile kıyaslanmaya başladı. Ferguson, Rooney'yi adeta ilmik ilmik işledi ve en tepeye çıkardı. Ronaldo gittiğinde "Artık bir şey yapamaz" denilen Manchester United'ı tek başına taşımaya devam etti. Geçen sezon o sakatlanmasa United o yetersiz görülen kadrosuyla hem ligi hem de Şampiyonlar Ligi'ni alacaktı belki de.

        Ama Rooney kendisini bu noktaya getiren teknik adamı yolda bırakmak uğruna, davaya ihanet edercesine, "Benden bu kadar" demekte beis görmedi. Yıllar önce o yaştaki bir oyuncu için ödenmesi yürek isteyen 25 milyon sterlinlik bonservis ücretiyle takım değiştiren Rooney, cimri sahiplerin eline geçmesinin de etkisiyle yıllar içinde tarz değiştirip transfer borsasında dudak uçuklatacak paralar saçmaktan vazgeçen Kırmızı Şeytanlar'dan sıkıldı bir nevi. Açıklamasında Manchester United'ın artık transfer piyasasında oyuncular için aranılan bir kulüp olmaktan çıktığını, bu gidişatın tersine dönebilmesi adına da bir ışık görmediğini, kupalar kazanabilmek için takım değiştirmesinin

        daha doğru olacağını belirtti Rooney.

        Sanki yıllardır İngiltere Milli Takımı'nda, o çok sayıda yıldız takım arkadaşıyla birlikte başarıdan başarıya koşuyormuş gibi konuştu. Manchester United'da golsüz maçı olmadığı dönemlerde bile İngiltere forvetinde bir hayalete dönüştüğünü unuttu Rooney. Ve müthiş bir takım kurmanın bir sanat olduğunu, bu gizemli yeteneğe bu dünyada Alex Ferguson ile birlikte sadece

        birkaç ölümlünün sahip olabildiğini de unuttu Rooney.

        O ayrılık açıklamasını yaptıktan saatler sonra sahaya çıkan Manchester United, Bursaspor karşısında hiçbir sıkıntı yaşamadan, adeta terlemeden 3 puana ulaştı. 3 puanları kazanmaya da devam edecek. Rooneyli ya da Rooneysiz. Çünkü esas olan bireyler değil o bireylerin oluşturduğu takımdır. Bunun için bir futbol aklınız olması ve oluşturduğunuz sistemi yıllar boyunca iyileştirmeye çalışmanız gerekmektedir.

        Ne Rijkaard'ı getirip de kendisine çoban muamelesi yapıp "Al bu da sürü" diyerek başarıya ulaşabilirsiniz, ne de futbol gerçekleriyle pek ilgisi olmayan bir ligde şampiyonluğa ulaştıktan sonra tecrübesiz halinizle ve Devler Ligi için yetersiz yabancılarınızla Şampiyonlar Ligi'nde puan alabilirsiniz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar