Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RAKİPLERİ için, erken gol atan Bursa’dan daha can sıkıcı nadir şey vardır. Dün de Buca bu kötü senaryoyla karşılaştı. Maç başladıktan henüz 185 saniye sonra duran toptan gelen gol İzmir ekibinin planlarını yeniden gözden geçirmesine neden oldu.

        İzmir ekibi uzun top taktiğiyle Bursa’yı devamlı diken üstünde tutmayı başardı. Gerçi Timsah’ın bekleri oyuna girmekten çekinmediler ve pas trafiği içinde önemli rol üstlendiler ama yine de takımca oyunu yeterince ileriye taşıyamadılar. Buca’nın uzun toplarındaki kilit isim Manucho’ydu. Angolalı elinden geleni yapmaya çalıştı ama karşısında Ömer Erdoğan olması onun için talihsizlikti. Ömer her hava topunda Manucho’nun rahatını bozdu. Bursa bir şekilde tehlikeli olabilecek şekilde inen toplar için ise İbrahim Öztürk’ün sezgileri ve çabukluğuyla ortalığı silip süpürmesine alkış tuttu dün gece. Mendy çok uğraştı ama İbrahim’e bir türlü üstünlük kuramadı. Buca ise öndeki bu ikiliye ayak uyduracak bir orta saha oyuncusu bulamayınca mağlubiyete razı oldu. Belli bir standardın üzerine çıkamayacak isimlerin yanında çok şeyler beklenen Leko’nun Bursa düzeyindeki bir rakip için çok ama çok yavaş kalması belirleyici oldu.

        Ev sahibi aslında o denli de edilgen değildi oyunda. Özellikle, ekibe karakterini veren ‘Bursa’nın Hakan Şükür’ü’ Turgay Bahadır’ın mücadelesi Timsah’ın oyunun kontrolünü kaptırmamasını sağladı. Ama Ertuğrul Sağlam’ın rotasyonunda teknik kapasitesi yüksek hücumcuların on bir dışında kalması duran toplar dışında pozisyon üretilmesini de zorlaştırdı. İkinci yarıda Sercan’ın girişiyle Bursa rakip kaleye rahat gitmeye başladı ama Sercan’ın ceza sahası içinde bir küçük takım oyuncusuna dönmesi ikinci golün gelmesini engelledi.

        Bursa’nın Nihat’ı Ozan İpek

        Bursa’nın yumuşak karnına gelirsek… Bunun için hiç kuşkusuz parmaklar Ozan İpek’i gösterecektir. Beşiktaş camiası bugünlerde Nihat Kahveci’nin durumuna dert yanarken, Bursa semalarında da en çok Ozan İpek’in ismi yankılanıyor. Belki Timsah’ın sezona keskin bir şekilde girmesi sayesinde göze fazla batmıyor ama Ozan geçen sezonki performansını mumla aratıyor. Dün ezdiği topun haddi hesabı yok. Bursa geride bıraktığımız sezonda şampiyonluk potasına girdikten sonra, zihinsel açıdan güçlü bir futbolcu olduğunu, özgüvenini sezonun son anına kadar koruyarak göstermişti Ozan İpek. Sahada farklı bir duruş sergiliyordu. İnisiyatif kullanmanın yürek istediği son haftalarda Volkan Şen’in sorumluluk alıp yıldızlaşması dışında beni en çok etkileyen husus Ozan’ın suratındaki rahatlıktı. Dolayısıyla onun şu anki halini basmakalıp ifadelerle açıklamak mümkün olmaz. Ama yarattığı hayal kırıklığının resmini çizemeyeceğim de kesin!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar