Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk karşılaşma sonrası Trabzon'un ilk maçı deplasmanda oynamasının büyük bir avantaja dönüşebileceğine değinmiştik. "Gerçekten de öyle oldu" diyebiliriz. Liverpool'un Türkiye'ye gelmeden önce oynadığı Manchester City karşılaşmasında sahadan farklı mağlup ayrılması Roy Hodgson'ı panik haline soktu. Bu da beraberinde İngiliz hocanın ligde kısa vadede daha fazla yara almamak için yıldızlarını Trabzon'a götürmeme kararını getirdi. Ne de olsa onları taze tutması gerekiyordu Premier Lig'de zirveye ortak olduğu mesajını vermek istediği önümüzdeki haftalar öncesinde.

        Hodgson tabii ki bu kararı Avrupa Ligi'ni bir kenara koyarak almadı. Belli ki Trabzon'u yeterince güçlü görmüyordu. Önemli as oyuncularından yararlanmasa da Bordo-Mavili takımı eleyebileceğine inanıyordu kurt hoca. Hani bu ifadeyi kullanmak istemiyorum ama başka çarem yok gibi görünüyor: Küçük görüyordu temsilcimizi Hodgson. Bunu söylemek istemiyorum çünkü, futbolun bugününde, büyük takım ile küçük takım arasındaki farkın bu denli daraldığı bir dönemde geçtiğimiz yıl mütevazı bir takımla Avrupa Ligi finali oynayan Roy Hodgson'ın bu zihniyeti futbola hakaret anlamı taşıyordu.

        İngilizler'in yıllar boyunca en büyük sorunu kıta futboluna yabancı kalmaları olmuştu ama sonradan çoğunluğu doğru yolu buldu. Hal böyleyken, kıta futbolunu bu kadar yakından bilen Roy Hodgson'ın da Ada dışında hayat olmadığını sanan cahil İngiliz çalıştırıcılar gibi davranması inanılmazdı. Hani hamaset yapıyor gibi görünmeyelim ama bu davranışın cezalandırılması gerekiyordu.

        Ve maçın Liverpool'un her zaman en çalışkan oyuncusu olarak görünen Kuyt'un hatası sonucu kazanılan bir golle başlaması da bir hayli ilginç oldu!

        Bu golden sonraki görüntü Trabzon'un tura rakibinden daha yakın olduğunu anlatır tarzdaydı. Karadeniz Fırtınası, sakin biçimde oynamaya devam ederek, özellikle hücum kanatlarındaki zaaf nedeniyle ofansa derinlik kazandırmaktan uzak Liverpool'a öldürücü darbeyi indirmek için uygun zamanı bekliyordu.

        İlk yarının ikinci bölümünde İngilizler, Trabzon'un pasla oyuna hakim olmasını engeller gibi oldu ama yine de pozisyon üretemedi. Ama ikinci yarıyla birlikte başka bir Liverpool izlemeye başladık. Eksiklerine rağmen akın akın geldiler.

        Avni Aker'in berbat zemini nedeniyle Fenerbahçe karşılaşmasından yorgun çıkan Trabzon orta sahası, dün yağan müthiş yağmurun etkisiyle iyice ağırlaşan saha sebebiyle oyundan düşünce de İngilizler turu alıp götürdü.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar