Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2018 Avrupa Genç Erkekler Şampiyonası’na hazırlanmak üzere Milli takımımız 18-21 Şubat tarihlerinde İstanbul’da kampa girecek.

        Antrenörlüğünü Darüşşafaka’dan Ömer Uğurata’nın yaptığı U18 Milli takımda, yardımcı antrenörlük görevini Fenerbahçe Doğuş’tan Ertuğ Tuzcukaya, Türk Telekom’dan Murat Öney ve Gökmen Güner üstleniyor.

        20 kişilik aday kadroda iki Egeli sporcu bulunuyor. Pınar Karşıyaka’dan Muhammet Ahmet Acar ile Gelişim Koleji’nden Ege Cem Sun aday kadroda yer aldılar. 2000 doğumlu iki oyuncunun da ileride çok önemli yerlere gelecekleri kesin.

        YABANCI KURALI

        Ancak Basketbol Süper Ligi’nde uygulanan 6 yabancı kuralı gençlerimizin önünde büyük bir engel olarak duruyor. Altyapıdan gelen genç oyuncular maçlarda süre bulamıyorlar. Bunlara en güzel örnek Karşıyaka’dan yetişen genç oyuncuları gösterebiliriz.

        Karşıyaka alt yapısından yetişen Alp Karahan, Görkem Doğan, Mert Celep, Berke Aygündüz zaman zaman süre buldularsa da, bu süreler yeterli değildi. Halbuki bu gençler süre buldukları karşılaşmalarda takıma iyi katkılarda bulundular.

        Bugüne kadar Alp Karahan ligde yer aldığı 12 maçta 12.07 dakika ortalama ile oynarken, Görkem Doğan 10 maçta 2.59, Mert Celep 3 maçta 4.37, Berke Aygündüz 6 maçta 2.40 dakika ortalama süre bulabildiler.

        AZ SÜRE ALDILAR

        Altyapıdan gelen Egemen Güven 15 maçta 16.29 dakika ortalama ile en fazla oynayan oyuncu oldu. Son maçlarda Egemen Güven sakatlığı yüzünden yer alamazken, sezon başında iyi performansıyla göz dolduran Alp Karahan da pek süre bulamaz oldu.

        Geçenlerde Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun ‘gelecek sezonlarda radikal kararlar alacağız’ demeci tüm basketbol severleri heyecanlandırdı.

        Bu radikal kararlardan bir tanesi kulüplere mali kriterler getirileceği yönünde, diğerinin de yabancı sayısının azaltılacağı olarak algılandı.

        Türkoğlu yönetimi kulüplerin baskısına karşı koyup, yabancı oyuncu sayısını azaltabilirse, Türk basketbolunun geleceği için büyük bir karara imza atacaktır.

        Yoksa son birkaç yıldır olduğu gibi, günü kurtarma politikasıyla devam edilecek ve Türk basketbolu geriye gitmeye mahkum olacaktır.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar