Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilmeyenler, duymayanlar doğal olarak "nedir bu İZQ" diye soracaklardır.

        Meraklarını hemen gidereyim.

        İZQ şudur:

        - İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından "İzmir’in Uluslararası İnovasyon ve Girişimcilik Kentine Dönüşümü" vizyonu doğrultusunda hayata geçirilecek bir merkezdir.

        - Burada, girişimcilik ve inovasyon ekosistemindeki tüm aktörler bir araya geleceklerdir.

        - İZQ Girişimcilik Merkezi, bu aktörlerin aralarındaki işbirliğini ve koordinasyonunu sağlayan bir üs görevini üstlenecektir.

        Peki, söz konusu merkezi kim, nasıl yönetecek?

        Orasını da açalım.

        - İZQ Girişimcilik Merkezi’nin yönetimi; İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ile Ege Genç İş İnsanları Derneği işbirliğinde yürütülecek.

        - Yani, kentin yerel yönetimleri ile sivil toplum ve iş dünyasının kurumları tam bir bütünleşme içinde olacaklar.

        İZQ Girişimcilik ve İnovasyon Projesi, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in öncelikleri arasındaydı. Artık tünelin ucu göründü ve hedefe oldukça yaklaşıldı.

        Özgener projeye çok güveniyor, çünkü ciddi beklentileri var.

        Mesela..

        - Bu proje ile ekosistem içerisinde networking imkanlarının ve “Girişimci-İş Dünyası” etkileşiminin yaratılmasını hedefliyor.

        - Merkezde fikir aşamasından uluslararası seviyeye gelene kadar tüm süreçlerde girişimcilere destek veren bir ortam sunacaklarına inanıyor.

        -Girişimcilerin, ulusal ve uluslararası düzeyde yatırımcıların, mentorların ve kurumların birbirleriyle temasa geçerek işbirliği kuracaklarını düşünüyor.

        - Yenilikçi proje fikrine sahip girişimciler arasında düzenlenecek yarışmalarda, derece alanların merkezin hem fiziki hem de hizmet altyapılarından bedelsiz olarak faydalanacağını belirtiyor.

        - Merkezde engelliler, şehit yakınları, dezavantajlı gruplar gibi kişilere kamusal destek kapsamında hizmet de sunulacağını vurguluyor.

        - Danışmanlık, eğitim, etkinliklere katılım, ofis, toplantı odaları gibi fiziki ortamların, veritabanlarına erişim gibi tüm hizmetlerin, kamusal destek kapsamında bu gruplara bedelsiz olarak tahsis edileceğini anlatıyor.

        Anlayacağınız..

        İZQ, her şeyiyle İzmir'e ait ve tamamen yerel olan, yerelden ulusal ve uluslararası dünyaya açılan, çağın ihtiyaçlarına yanıt veren ve kapı açan yepyeni bir ufuk projesi..

        Bu kapıdan içeri girmeyi başaranlar, yeteneklerinin ve çalışmalarının karşılığını bulabilecekler, projeleriyle, girişimleriyle dünya vitrinine çıkabilecekler.

        2021 yılının üçüncü çeyreği itibariyle faaliyete geçmesi planlanan İZQ, gerçekten heyecan verici bir girişim..

        Başta Özgener olmak üzere, destek olan tüm kurumları kutlarım.

        Buradan beklentimiz epey yüksek..

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar