Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİL Karaibrahimgil’e ikinci albümü ‘Nil FM’ ile özellikle sözler konusunda bayılıp ‘Tek Taşımı Kendim Aldım’ Döneminde biraz piyasa bulduğum için uzaklaşmıştım. Genç kız odaklı şarkıları birçok gence ilham olmaya başlamışken ne olduysa suni ermişlik içeren ‘Ben Buraya Çıplak Geldim’, ‘Kanatlarım Var Ruhumda’ şarkılarıyla yeni bir döneme girdi. Sadece ben değil, hayran kitlesi de saptığı bu yönü sevmemiş olacak ki Nil 2017’nin sonuna doğru eğlence odaklı fıkır fıkır şarkılarına geri döndü. Modern dans figürleriyle ağırlaştırmaya çalıştığı ‘Vah ki Ne Vah’ klibiyle yeniden aramıza dönen Nil’e, alternatif olmak için kasmamak ve şarkı sözlerini zorlamamak hayli yakışıyor.

        Hem piyasaya çıktığı günden beri altını çizdiği özgür, asi ve farklı kadın imajına bu gerçeklik uyuyor, diğeri değil. Klibinin yönetmeni, reklam dünyasına harika işler veren Can Pehlivanlı bundan sonra klip formatında daha çok iş yapsa keşke.

        ************

        Gerçekçi bir oyun isteyenler için

        KLASİK filmlere düşkün olanların Paul Newman ve Elizabeth Taylor’ın rol aldığı ‘Kızgın Damdaki Kedi’ filmine aşina olduklarına eminim. Tennessee Williams’ın 1955 yılında Pulitzer Ödülü kazandığı oyundan uyarlanan film hâlâ ilgi görmekte. Hikâyenin sahneye dönüşü ise geçtiğimiz cuma Trump’taki sahnede yaşandı. Dizilerin favori kötü kadınları Sezin Akbaşoğulları ve Ayten Uncuoğlu, tiyatro sahnesinde seyircilerin nefesini kesti. Sahnede her izleyişimde hayran olduğum Tuğrul Tülek ise oyunun kilit noktası. Tek perdelik, harika oyunculuklarla süslenmiş psikolojik, gerçekçi bir oyun izlemek isteyenler için en yakın tarihler 22 Ekim CKM ve 10 Kasım MOİ Sahne.

        ************

        Geri dönüşümlü sanat

        GENÇ sanatçı Huo Rf, 27 Ekim’de Pi Artworks’te başlayacak sergisi Homotopia için bir kitap yayınladı. ‘Tersten Hikayeler’ adındaki bu kitapta sergi hakkında ipuçları yakalamak mümkün. Tamer Yılmaz’ın asistanlığından yetişen Huo, galerilerde çeşitli görevlerde çalışan bir sanatçı. İstanbul sanat çevresi genç sanatçıların eser üretimi haricinde başka işler yapmasına biraz tepkiliymiş. Yolun başında eserlerin satışıyla geçinmenin ne kadar zor olduğu bilinmiyormuş gibi sanat harici iş yapmak ayıplanıyormuş hatta. Ama Huo RF bu durumu avantaja çevirenlerden. Salonda sergilenen eserlerin artık parçalarını toplayarak yeni işine zemin oluşturmuş. Serideki çalışmaların çoğunda çıplak erkek vücutlarının polaroidleriyle karşılaşıyoruz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar