Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Voice of America’ya verdiği röportajda 2023 Başkanlık aday profilini anlatırken “Bir parti genel başkanı olmamalı” diyerek aslında son dönemde sıklıkla ortaya atılan bir iddiaya yanıt verdi.

        Abdullah Gül’ün çatı adaylığı için çok uğraşan ama Meral Akşener’i adaylığını geri çekmesi konusunda ikna edemeyen CHP Genel Başkanı’nın bu kez kafasındaki ismin Ali Babacan olduğu bir süredir dilden dile dolaşıyor.

        Bu iddiaları, VOA’ya verdiği röportajda, kafasındaki aday profilini anlatırken “Parti genel başkanı olmamalı” diyerek yalanladı Kılıçdaroğlu.

        Kemal Bey, cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP’nin içinden ama klasik CHP’li kimliği taşımayan bir aday çıkarmak istiyor.

        Başlarda Ekrem İmamoğlu bu tanıma uyan en kuvvetli adaydı ancak sanırım ivme giderek Mansur Yavaş’a dönüyor.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        AK Parti TBMM Başkanlığı için neden iki aday çıkardı?

        AK Parti TBMM Başkanlığı için neden iki aday çıkardı?
        0:00 / 0:00

        TBMM Başkanlığı için oylama yapıldı ve Mustafa Şentop yeniden başkanlık koltuğuna oturacak isim oldu.

        İlk turda Şentop’un karşısına AK Parti İstanbul milletvekili Abdullah Güler de aday olarak çıktı.

        Siyaset kulisleri hemen hareketlendi. Yoksa AK Parti içindeki bir kanat Mustafa Şentop’un ismine karşı mı çıkıyor?

        Politika ve medya çevrelerinde telefon, whatsapp ve facetime trafiği arttı.

        Çünkü Binali Yıldırım’ın oylamasında AK Parti tek aday ile çıkmıştı. Şimdi nereden çıktı ikinci aday? AK Parti içi kaynayan kulisler doğru mu?

        Abdullah Güler’i aradım ve neden aday olduğunu sordum.

        “Nagehan Hanım aman hiç öyle yanlış şeyler düşünülmesin. Ben AK Parti grup yönetimindeyim biliyorsunuz. Tüzük gereğince TBMM başkanlık seçimleri 10 günlük bir süreç. Benim ilk turda çıkmam elbette parti kararı. Bunu biz tedbiren yapıyoruz. Süreç teorik olarak 10 gün olduğu için herhangi bir sorun yaşanırsa diye düşünüyoruz. Doğru Binali Bey’in seçimi sırasında bizden ikinci bir isim ilk tura girmemişti ama bu istisna idi. Mesela Sayın İsmail Kahraman’ın seçildiği oylamada da ilk turda Adana Milletvekilimiz Tamer Dağlı aday olmuştu.”

        “DAHA İYİ BİR ALTERNATİF GETİREN OLMADI Kİ”

        AK Parti’nin hukukçu isimlerinden olan Güler’e baro düzenlemesini de sordum. “Protestolar hız kesmeden sürüyor, adalet komisyonunda kabul edilen paketin genel kurulda değişme olasılığı var mı?” dedim.

        “Adalet Komisyonunda 296 kişi söz aldı, 52 saat görüşme yapıldı, 1255 sayfa tutanak tutuldu. Bu süreçte 28 madde ortaya çıktı, şayet görüşmeler sırasında alternatif, elle tutulur, dikkate değer bir öneri gelse inanın değerlendirirdik Nagehan Hanım. Bakın biz öncesinde 40’a yakın toplantı yaptık, bütün baro başkanlarını davet ettik, Anadolu’nun farklı baroları geldiler, ancak mevcut sistemi tartışmak bile istemeyenler gelmedi. Biz mevcut düzen yanlış diyoruz onlar mevcuda hiç dokunulmasın istiyorlar. Keşke bir diyalog zemini olabilse Nagehan Hanım. Sizin de uzlaşmacı görüşlerinizi yazılarınızdan biliyorum. Biz her farklı fikri dinlemeye hazırdık. Ancak hazırladığımız 28 maddelik tekliften daha uygun bir teklif duyamadık.”

        Diğer Yazılar