Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dokuz yılda 12 Dev Adam’ın kapısından birçok yıldız geldi, geçti ama o, “demirbaşı” haline geldiği Milli Takım’ın “vazgeçilmezi” olmaya devam etti... 2003 İsveç’teki Avrupa Şampiyonası ile adım attığı milli forma altında 5 Avrupa, 2 Dünya şampiyonası gören, sayısız yıldızla birlikte yıllardır Ay-Yıldızlı takımın başarısı için ter döken Ender Arslan, ilk kez çıktığı “kaptanlık köşkünden” HABERTÜRK için 12 Dev Adam’ı analiz etti.

        2006’da Japonya’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda 6.’lığı elde eden, 2010’da ise 2.’lik kürsüsüne çıkarak tarihi başarı yakalayan AyYıldızlı ekibin parçası olan 29 yaşındaki genç kaptan, “en doğru seçim” diye tanımladığı coach Tanjevic ve “müthiş disiplinli” gençlerle başarıya ulaşacaklarına inandığını söyledi.

        Ender, Bormio kampı, önümüzdeki ay oynayacakları 2013 Avrupa Şampiyonası elemeleri ve Galatasaray’daki hedefleriyle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

        ‘AMAN SAKATLIK OLMASIN’

        “Kadromuzda ilk kez A Milli olan çok sayıda oyuncu var. Bormio, hem kondisyon yüklediğimiz, hem de teknik ekibin oyuncularla ilgili detaylı fikir sahibi olduğu en önemli kondisyon kampı. Bu yüzden oyuncular da 12 kişilik kadroda kendilerine yer bulabilmek için özverili bir şekilde çalışıyorlar. Kamp, geçtiğimiz yıllara göre çok daha tempolu ve sert başladı. Herşey iyi gidiyor. Şu ana kadar herhangi bir sakatlık olmaması sevindirici. Umarım her hazırlık sürecinde sık sık yaşadığımız sakatlıklar olmadan bu evreyi atlatırız.”

        ‘HER MAÇ TEHLİKELİ’

        “Gruplar belli olduğunda herkesin ortak görüşü İtalya’nın en zorlu rakip olduğu ve diğer takımların bize göre daha zayıf olduğuydu. Ama bu yıl birbirini iyi tanıyan oyuncular azınlıkta. Saha içinde çok fazla vakit geçirmediğimiz için bana göre her maç tehlikeli. O yüzden bu hazırlık dönemini mümkün olduğunca birlikte geçirmeliyiz. Bizi zorlu maçlar beklediği ortada. Ama hem kadrodaki oyuncuların yetenekleri ve hem de ben ve diğer tecrübeli isimlerin katkısıyla gruptan çıkacağımızı düşünüyorum.”

        ‘G.SARAY’DA HEDEFİ BULACAĞIZ’

        “Galatasaray’da iyi bir sezon geçiriyorduk ama sonunda hedefimize ulaşamadık. Bu sene önemli transferler yapıldı. Müthiş bir taraftarımız var. Bu sene Ergin Ataman ile birlikte çalışacağız. Geçen seneye 3 kupa ile damgasını vurdu. Gittiği her yere başarı götüren, önemli bir isim. Onunla tekrar birlikte çalışmak gerçekten çok güzel olacak. Biz de sonuna kadar şampiyonlukta iddialı hale geleceğiz. En büyük kozumuz tabii ki seyirci. Onlarla birlikte bu kez hedefe ulaşabileceğimize inanıyorum.”

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar