Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz 5 Şubat tarihinde Basın Tribünü programına gelmiş, sözleri gündem olmuştu. Cengiz en çarpıcı açıklamaları da eski başkan Dursun Özbek hakkında yapmış, “Hisseler üzerindeki rehini kaldır, Emlak Konut üzerindeki temliği kaldır” çağrısında bulunmuştu.

        Üzerinden 4.5 ay geçti, bu yönde hiçbir gelişme olmadı. Hatta Dursun Özbek’in 91 milyon liralık alacağına karşılık kulübe ihtarname çekeceği, Mustafa Cengiz yönetiminin de eski başkanı mahkemeye vereceği kulislerde konuşulur oldu. Mustafa Bey ile konuştum, bu iddiaların doğru olup olmadığını sordum. Aynen şunları söyledi:

        “Asla o toplara girmem. Dursun Bey de Galatasaray başkanlığı yapmış bir isim. Asla mahkeme yoluna başvurmam, kesinlikle rencide etmem. Bir mutabakat sağlayarak çözmeliyiz. Her şeyin sulh yolu ile çözülmesinden yanayız. Kendisinin ifadesine göre alacaklı olduğu para 91 milyon lira. Bize göre daha az. Dursun Bey ilk adımı atmalı. Kendisi bir temsilcisini, hukukçularını yollasın, oturup konuşalım. Ödeme planı da yaparız. Kendisi çekler, senetler aldı. Bunlar üzerinde dostça mutabık kalmamız lazım. Temliği, rehini de kaldırması gerekir. Sulh yolu ile çözeceğimizden eminim.”

        Bu sözlerden anlaşılacağı gibi başkan her zamanki gibi uzlaşmacı bir tavır sergiliyor. Yıkıcı değil, yapıcı bir insan. Dostluk, Fair-Play, sportmenlik adına hep olumlu adımlar atan bir başkan var. Kıymetini bilelim.

        **********

        YILDIRIM’IN DOSTUYSAN KOÇ’UN DÜŞMANISIN!

        Fenerbahçe için bir süre olumsuz yazı yazmama kararı aldım. Çünkü ne söylesem belli bir kesimde rahatsızlık yaratıyor. Sağ olsun sayın başkan bizi timsahların önüne attı, onlarla uğraşmak zorunda kalıyorum. Değmez... Beni bilen zaten biliyor... Benim dostlarım da bana yetiyor. Üstelik herkesin beni sevmesine gerek yok. Böyle bir derdim de yok, herkesin beni sevme mecburiyeti de...

        Öyle tepkiler alıyorum ki... Fenerbahçe’den nefret ettiğimi söyleyen bile var. Bu nefret, bana ne kazandıracaksa artık! Ben kimseden nefret etmiyorum da kin ve nefret tohumlarını camianın içine atanlar Fenerbahçeliler’in bizzat kendileri..

        Aziz Yıldırım ile dostluğum var diye Ali Koç’un düşmanı olacak halim de yok. Şunu anlayamıyorlar maalesef. Aziz Yıldırım da, Ali Koç da Fenerbahçe Başkanı, ben de bir gazeteci. Haber benim için kutsaldır ve ben haberi almaya bakarım.

        Yeni yönetime zaman da tanımak lazım. Kolay değil. Ali Bey dışındakiler futbol dünyasına çok uzak isimler. Hepsi işlerinde zirveye çıkmış olsalar da futbol dünyası ayrı bir dünya..

        Çözmeleri gereken de dağ gibi sorunlar var. Biraz anlayış, biraz sabır göstermek gerekir.

        ZIDANE'IN KOKUSU ÇIKTI

        Teknik adam seçimleri önemli. Hele hele bilindik bir isim değilse yeni bir maceraya atılıyorsunuz demektir. Cocu da Fenerbahçe için yeni bir macera.. Bu kararı alabilmek de önemli. Fenerbahçe yönetimi ciddi bir risk üstleniyor gibi. Umarım tutar, umarım başarılı olur. Örneğin Dursun Özbek böyle bir riski göze alamamıştı.

        2015-16 sezonuydu. Galatasaray yönetimi Hamza hocadan memnun değildi ve yeni teknik direktör arayışlarına başlamıştı. Zidane o sıralar Real Madrid B takımını çalıştırıyordu. Real’in A takımının patronluğunu üstlenmesi gündemde bile değildi. Türkiye’nin ünlü menajerlerinden biri “Galatasaray’a gelir misin?” diye sordu. Zidane teklifi kabul etti. O menajer konuyu Dursun Özbek’e açtı. Başkan “Hocalıkta hiç tecrübesi yok” diyerek kapıları hemen kapattı.

        Ardından Galatasaray Mustafa Denizli’yi göreve getirdi. Real Madrid ise Zidane’ı A takımı teknik direktörü yaptı. Real’e yaşattığı başarılar herkesin malumu. Bugün yıllığı 50 milyon Euro’dan Katar’dan teklifler aldığı konuşuluyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar