Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Taraftarının hasretle beklediği Beşiktaş, lig öncesi ilk resmi sınavına çıktı. Bir tarafta şampiyon apoletiyle özgüveni en üst düzeydeki Kartal, diğer yanda Türkiye Kupası’nın sahibi Konya...

        Bu maça bakarsak Beşiktaş oyunun son 15 dakikası hariç hala hazır değil, İspanya’daki kampta neyse o... Aykut Kocaman’ın temellerini attığı Konya ise başta Fofana ve Milosevic olmak üzere taş gibi. Takımın hazır olmadığını zaten Şenol Hoca da biliyor ve bunu da söylemekten çekinmedi. Esas güçlerinin lig başladıktan sonra ortaya çıkacağını söylüyor. Bence de hoca bu düşüncesinde haklı. Ancak bu takımın orta sahası hiç bu kadar kötü olmamıştı. Geçen sezonki hazırlık maçlarına da baktığımda bu kadar kırılgan, üretken olmayan ve defansif anlamda direnç gösteremeyen bir Beşiktaş’ı ilk kez üst üste izliyorum. Methiyeler dizdiğimiz Atiba bile Oğuzhan ile Tolgay’a ayak uydurmuş. Oğuzhan ve Tolgay ilerideki Cenk’e neredeyse hiçbir öldürücü top atamadılar.

        Dün akşam bize Oğuzhan ile Tolgay’ın bir arada oynamayacağını gösterdi. Talisca gelince de büyük ihtimal Tolgay kenara çekilecek. Konyaspor, Beşiktaş’ın yumuşak karnı ortasında oyunun önemli bir bölümünde etkili oldu. Şenol Güneş’in bu atakları durdurmak için Necip’i niye almadığını merak ediyorum? Yenilen golde de ortadaki bu sıkıntı savunmayı da etkisizleştirdi. Gerçi gecenin kötülerinden Adriano’nun kademe hatası golün oluşumunda büyük etkendi ama savunma ve orta saha tam yerleşemeden gol geldi.

        Pepe’nin kalitesini ise buradan anlatmaya gerek yok çok iyi başladı, iyi işler yaptı ama son dakikadaki yaptırdığı penaltı şanssızlığı oldu.

        Süper Kupa’yı kazanmak lig öncesi moral olabilirdi ama Beşiktaş’ın morale ihtiyacı yok. Çünkü oturmuş bir kadrosu ve oyunu değiştirecek ayakları var. Biraz zamana ihtiyacı var. Bu zaman dolduğunda yine eski Beşiktaş izlenecektir.

        Son olarak maçta istenmeyen olaylar yaşandı... Dün gece bir kez daha gösterdi ki, özellikle Anadolu’da oynanan maçlarda önlemler yetersiz kalıyor. Eskişehir’de de aynısı oldu. Antalya’daki Eskişehir- Göztepe maçı da aynıydı... Dün akşam belki de faciadan dönüldü.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar