Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bazı günler bilgisayarımın başına oturduğumda, “bugün ne yazayım?” diye kara kara düşünürüm. Bazı günler de “bugün hangisini yazsam ki?” diye tasalanırım.

        İşte bugün onlardan biri. Hepsini yazmaya kalksam, buraya sığdıramam. En iyisi mi, kendimce önemli bulduğum iki konuyu paylaşayım.

        İlki, İZBAN’da “gittiğin kadar öde” tarifesi. Konu gündeme geldiği andan itibaren İzmir’de fırtınalar kopuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu insafa çağıran mı ararsın, “bıraksın artık bu işi” diyen mi? Özellikle sosyal medyada yeni tarifeye tepki kampanyalarının ardı arkası kesilmiyor.

        En sıkı Kocaoğlu savunucuları bile bu haklı tepkiler karşısında sesini çıkartamıyor. İZBAN yönetimi ve Başkan Kocaoğlu, giderek artan maliyetler yüzünden böyle bir formüle başvurmak zorunda kalmış olabilir. Ama o artan maliyetleri bir topan ekmek uğruna sabah-akşam İZBAN yolculuğu yapmak zorunda kalan insanlara yıkmak, her fırsatta “sosyal belediyecilik”ten söz eden bir zihniyete yakışmıyor.

        Taşıma maliyetlerinin artmasına neden olan o fiyat artışları, diğer deyimle zamlar, zaten geçim sıkıntısı çeken çalışanın belini bükmüş durumda.

        Üzerine bir de zamlı yolculuk eklersen o insan nasıl nefes alacak?

        Aziz Kocaoğlu ve yönetimi bu güne kadar pek çok krizi hasarsız atlattı. Ama bu uygulamayı hayata geçirirse bunu zor atlatır.

        Yapılması gereken tek şey, başka yerlerden kısıp toplu taşımadaki sübvansiyonu arttırmak.

        Sosyal belediyecilik de bunu gerektirmiyor mu zaten!

        YENİ BAŞKAN BULUNDU

        Şimdi gelelim günün ikinci konusuna. Malum aylardır AK Parti’nin kongre süreci konuşuluyordu. “Bülent Deliçan gidecek mi, kalacak mı?” sorusu en sonunda cevap buldu. AK Parti Genel Merkezi, İzmir İl Başkanlığı konusundaki tercihini Delican dışında bir isimden yana kullandı.

        Açıklama yetkisi bizzat Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olduğu için kimse bu ismi dillendirmiyor şu anda. Ancak müstakbel il başkanı kolları sıvadı bile.

        Denize nazır ofisinde görüşme üzerine görüşmeler yapıyor. Bir taraftan, Erdoğan tarafından kabul görecek bir il yönetimi oluşturmaya çalışırken, bir taraftan da ilçelerle ilgili dosyalara gömülmüş durumda. Anlayacağınız trafiği oldukça yoğun.

        Sanıyorum en geç mart ayında bu isim Erdoğan tarafından duyurulmuş olur. Mart ayının ilçe kongreleri ile geçeceğini varsayarsak, AK Parti’nin yeni il başkanı en geç Nisan ayında koltuğuna oturmuş olacak.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar