Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; düzenlediği bir toplantıda inşaat sektörüne 21 Aralık’ta yapım ihalesine çıkacak Uzundere 2.etap ve Ege Mahallesi 1.etap ile meclisten ihale yetkisi alınan Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesini tanıttı. Kocaoğlu; tanıtımda, “Halkla uzlaşarak kentimizin dokusuna uygun model oluşturduk” diyerek “siz de birleşerek ihalelere girin hem riski, hem de kazancı paylaşın” çağrısını yaptı.

        Kocaoğlu’nun, kent dokusuna uygun, bütüncül ve halkla uzlaşma esasına dayalı kentsel dönüşüm modeli; Ege-Koop’un yıllardır her zeminde dillendirdiği kentsel dönüşüm modeliyle tamamen örtüşüyor.

        BİZ HAZIRIZ

        Ege-Koop; 33 yıldır 5 milyon m2 yüzölçümünde inşaat koşulları bakımından İzmir’in en zor yerlerinde ve en zor projeleri adı konmamış bir kentsel dönüşüm operasyonuyla bugüne kadar başarıyla uygulayarak 30 binden fazla konuttan oluşan 12 çağdaş kent parçasını İzmir’e kazandırdı. Bugün de Ege-Koop; örgütlenme ve her türlü fiziki, sosyal, kültürel ve çevre dokusuyla kentsel dönüşüm operasyonunu müteahhitlerimizle birlikte gerçekleştirmeye hazırdır.

        Kooperatiflerin ihaleye katılmaları önündeki engellerin kaldırılması ve ihale koşullarının yeniden düzenlenmesi halinde; Ege-Koop olarak, Kocaoğlu’nun dönüşüm modelinin başarıyla uygulanmak üzere ihalelere katılmaya hazırız. Kocaoğlu’nun kentsel dönüşüm konusundaki gerçekçi, akılcı, uygulanabilir ve içtenlikli çağrısını İzmir’in güvenli ve estetik kentsel yapılanması için çok değerli bir fırsat olarak görüyorum. Bu fırsat kaçmaz. Bilindiği gibi; İzmir’de kat karşılığı çok yüksek, boş arsalar sınırlı, Torbalı’da %50, Harmandalı’da %50-55, Menemen’de %50.

        Kocaoğlu’nun önerisinin özü; “İzmir’in merkezinde, deniz manzaralı, fuar alanı bölgesinde yüzde 48-50 kat karşılığı ve tek muhatap Büyükşehir Belediyesi, projeler hazır, kuralar çekilmiş, tapular Büyükşehir’de ve alt yapı desteği var” şeklindedir.

        Anlaşılmaz olan nokta; tüm bu olumlu ve risksiz öneriye karşı acaba müteahhitler neden mesafeli duruyor? Ege-Koop olarak; bu projeye elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyarız. Müteahhitlerimizle işbirliğine hazırız.

        Müteahhitlerin Kocaoğlu’nun hazırladığı olanağa ve çağrısına uzak durmalarının sonucunda İzmir dışından müteahhitlerin gelmesi durumunda “feryat etmelerinin” hiçbir makul ve anlaşılır gerekçesi olamaz.

        Sonuç olarak: Kocaoğlu’nun çağrısına Ege-Koop olarak “biz varız” diyoruz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar