Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FUTBOLUN olmazsa olmaz kurallarından olan ve benim yazımın başında belirteceğim konu, futbolun çok ciddi bir iş olduğudur. Bu söylediğim hem Galatasaray hem Eskişehir ve de bütün takımlar için geçerlidir. G.Saray’ın bu sezonki kötü gidişatından dolayı Eskişehir takımı bu maçı, 2 gol atana kadar hiç bir yönüyle ciddiye almadı. Ne ikili mücadelede varlardı ne de alan daraltmada... Sarı-Kırmızılı takım, belki sezon başından beri 5 maçta bile yakalamadığı istatistiği bu karşılaşmada çok rahat bir şekilde yakaladı. Nereden baksanız kaleye çekilen 20 şut var, bütün ikili mücadelelerin kazanılması cabası ve gelen 4 gol...

        G.Saray’ın rakibine oranla ne kadar üstün bir oyun sergilediğini 70 dakika boyunca gördük. Başta da söylediğim gibi futbolun ciddi bir iş olduğu G.Saray için de geçerli. 3-0 önde götürdükleri maçı rölantiye alma çabaları kendi kalelerinde 2 gol görmelerine neden oldu! Milan Baros’un golü gelmese belki de maç 3-3 bitecekti. Ama ne var ki imdada Baros yetişti ve takımını rahatlattı.

        Galatasaray’ın bu maçtaki en belirgin özelliği, orta sahadaki dinamik oyunu, futbolcuların üst düzey koşmaları ve özellikle rakibe yarı sahalarında yaptıkları müthiş presti. Maçın en kilit noktası bence buydu. Galatasaray’ın buradan kaptığı topları olumlu kullanması ve Eskişehirli oyuncuların da kötü günlerinde olması Sarı-Kırmızılılar’ın maçı koparmasına neden oldu. Bence bu hafta Türkiye Ligi’ndeki en iyi maçlardan birini izledik. Genelde ligimizde bu tür skorlar olmuyor. Çünkü maçlar daha çok ortada geçiyor. Eskişehir takımı, eğer dün her zamanki disiplinli futbolunu oynasaydı, bu gol pozisyonlarını yakalamak olanaksız olurdu.

        Galatasaray’da belirli gelişmeler var. Takımda pozitif anlamda ilerlemeler olduğunu söyleyebilirim. Eğer istikrarlı olunursa lig en iyi şekilde bitirilebilir.

        Son olarak Cüneyt Çakır hakkında da birkaç şey söylemek istiyorum. Galatasaraylı yöneticilerin son haftalarda hakemler hakkındaki serzenişleri nedeniyle dünkü maçı ortadan idare eder yönetimini kendisi açısından olumlu bulmuyorum.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar