Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        LİGDE alınan başarısız sonuçlardan sonra Ziraat Türkiye Kupası, Galatasaray’ın Avrupa’ya gitmek için en kısa yoluydu... Galatasaray da, Gaziantep de birbirlerine benzeyen iki takım görüntüsündeydi. İki takım da daha çok ikili mücadeleleri kazanan, alan daraltan ve çok açık vermeyen bir futbol görüntüsü ortaya çizmek için çaba gösterdiler. Böylesine futbol mantalitesine sahip iki takımın maçından 5 gol çıkması ise beni çok şaşırttı. Bundaki tek neden futbolcuların yaptığı bireysel hataların takımları adına etkisi olarak açıklayabiliriz.

        Galatasaray’da oynayan futbolcuların çoğunun kendi orjinal mevkiilerinde görev almadığını gördüm. Buna örnek vermek gerekirse;

        1-Cana stoper değil,

        2-Lucas Neill ön libero değil,

        3-Yekta, Culio, Neill tam anlamıyla orta saha değil. Normalde Yekta, Kasımpaşa’da forvet arkası oynuyordu. Kewell da aynı şekilde forvet arkası. Neill ise stoper oynuyor. Ama maça başlarken Hagi, orta sahada gerçek mevkiinde oynamayan futbolcuları sahaya sürdü.

        4-Kewell santrfor değil. Stancu da Kewel’ın solunda yer alacak bir futbolcu değil.

        Ligin orta sıralarında oynayan ev sahibi Gaziantep’ten size 4 tane kendi orjinal yerinde oynayan futbolcu sayabilirim;

        1-Popov tam bir sağ açık,

        2-Olcan tam sol açık,

        3-Ivan De Souza tam sol bek,

        4-Dün çok beğendiğim Cenk Tosun, tam bir santrfor.

        Yukarıda ismini sıraladığım bu oyuncuların hepsi gerçek yerlerinde oynadı ve doğal olarak başarılı bir performans ortaya koydular.

        Skora baktığımız zaman Galatasaray, 3-2 yenilse de deplasmanda 2 gol bulduğu için Türk Telekom’daki maça az da olsa avantajlı çıkacak. Çünkü sahasında 1-0 kazanması, çeyrek final için yetecek. Ancak bu avantajlı durumun ilerisi için Sarı-Kırmızılı takıma ne getireceğini düşünmek gerekiyor.

        Ayrı bir paragraf da Cenk Tosun’a açalım. İlk maçını izlememe rağmen, bütün vuruşları birinci sınıf kalitede. Koşu ve fizik kapasite olarak sanki yıllarca bu ligte oynuyormuş gibi bir performans gösterdi. Ama kendisini burada överken ilerleyen haftalarda şımarmasını ve bizi sükut-u hayale uğratmasını hiç istemem. Çünkü bizim baştan övdüğümüz futbolcuları daha sonra çok farklı yerlerde görüyoruz!

        Sonuç olarak Galatasaray, İstanbul’a avantajlı dönüyor. Ancak bir çok yanlışı da var. Stancu ve 3 gol yemesine rağmen Zapata’nın güvenli oyunu Galatasaray için pozitif bir durumdu ancak takımın negatifleri ağır basıyor... Bunların düzelmesi için zamana ihtiyaç var.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar